yoel caspersen blog bloghoved

Godt nyt fra Vestfronten

I dag er der en god nyhed til andelshaverne i Thy-Mors Energi, som dækker det nordligste hjørne af Vestjylland - Kviknet er nu gået i drift på Thy-Mors Energis fibernet, og der er åbnet for bestillinger på vores website.

Vi tyvstartede i slutningen af august med en Friendly User Test i Thisted - og resultatet sad lige i skabet:

Illustration: Yoel Caspersen

Dermed er endnu en brik i Kviknets Danmarkskort lagt - og endnu engang må vi konstatere, at de jyske elselskaber er langt fremme i skoene, når det kommer til fiber.

Vi ser frem til et godt samarbejde med Thy-Mors Energi Fibernet - og vores kunder i Thy og omegn!

Relateret indhold

Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Cederberg

Nu står der godt nok at det er en blog, og jeg kan ikke læse noget om sponsoreret indhold, men er dette meget andet end netop det - reklame for en privat virksomhed? Og i så fald, skal det pointeres og/eller er det det rigtige sted...?

Noget for noget. Jeg sætter stor pris på Yoels indlæg og under ham gerne noget den anden vej. Det er ganske nemt at se på Yoels indlæg at han er direktør for virksomheden.

Lidt misundelig er jeg også. Her på Frederiksberg kan ingen levere fibernet ...

 • 13
 • 0
#3 Yoel Caspersen Blogger

Lidt misundelig er jeg også. Her på Frederiksberg kan ingen levere fibernet ...

Ja, det er lidt paradoksalt. Hovedstaden burde være førende på alle parametre, men i det yderste Vestjylland, hvor havgusen hænger i luften, og vinden overdøver mågernes skrig, er man stort set færdig med at udbygge fibernettet.

Derudover har man hos både Thy-Mors Energi og Nord Energi truffet det interessante valg, at man vil være et rent infrastrukturselskab uden egne slutkundeforhold.

På papiret betyder det, at konkurrencen bliver velfungerende, da energiselskabet alene skal koncentrere sig om at varetage sine andelshaveres interesser - og vores erfaring med Nord Energi Fibernet er, at det faktisk fungerer ret godt.

Coronatiden har vist, at rigtig meget kan lade sig gøre remote. Så hvis man sidder i en alt for dyr lejlighed i det indre København, kan man overveje, om Nordvestjylland kunne være et attraktivt alternativ. Lavere huspriser, højt til himlen, sindige naboer - og lynhurtigt internet. What's not to like?

 • 18
 • 0
#4 Lasse Jensen

Læste for et års tid siden at i er på vej ind på Fibias net også. Hvordan står det til med det? Fedt at der kommer lidt konkurence på de tidligere lukkede fibernet

 • 3
 • 0
#5 Yoel Caspersen Blogger

Hvordan står det til med det?

Med fare for, at det udvikler sig til ren reklame her: Vi åbner for friendly users meget snart - forhåbentlig inden for de næste par uger. Fibia har været ramt af tekniske problemer, der har forsinket deres netåbning, men nu skulle den være der :)

Fedt at der kommer lidt konkurence på de tidligere lukkede fibernet

Helt enig. Indtil sidste efterår måtte jeg nøjes med en forkølet DSL-forbindelse hjemme hos mig selv. Nu har jeg to fibre fra konkurrererende netejere (Energi Fyn og TDC Net) - oven i købet på forskellige teknologier (point-to-point-fiber og GPON).

Så der er virkelig ved at ske noget i disse år!

 • 4
 • 1
#6 Henning Wangerin

Fedt at der kommer lidt konkurence på de tidligere lukkede fibernet

Paradoksalt nok blev SE's fiber oprindeligt lagt ud som åbent netværk. Da jeg fik lagt fiber ind kunne jeg vælge mellem ESS og en (eller var det to) alternativ(er).

Efter nogen tid blev alternativene lukket ned.

Senere købte SE Stofa, og lod den stå for en del af driften - kvaliteten faldt.

Så overtog Stofa det hele - kvaliteten faldt igen.

For et års tid siden kunne jeg skifte til Kviknet. Nu virker forbindelsen bare (igen) stabil.

Jeg har altid primært brugt forbindelsen med masser af ssh-forbindelser ud i verden, så jeg lægger mærke til huller i forbindelsen, når jeg sidder online og roder med forskellige ting.

Tak for det Yoel ;-)

/Henning

 • 5
 • 0
#8 Lasse Mølgaard

Det bliver dejligt med lidt konkurrence på Fibia nettet. Jeg stiller mig frivilligt op som tester :-)

Må indrømme jeg er også fristet. :-)

ISÆR på grund af at have en IPv4 og IPv6 adresse, som er registreret til det samme AS-nummer. :-)

Streaming tjenester er efterhånden ved at være småtrælse, fordi de tror jeg er "ude og rejse" og derfor begrænser tilgængelig udvalg, selvom jeg er hjemme (hint: Disney+).

Alt dette fordi jeg bruger Hurricane Electric til IPv6.

... men jeg ved så ikke helt hvordan det vil fungere, når min fiber forbindelse er oprettet igennem Fibias tilbud til boligforeninger?

Jeg er forholdsvis sikker på jeg er koblet op på en GPON forbindelse.

Kræver det i så fald et teknikerbesøg for at skifte over til Kviknet? :-)

 • 0
 • 0
#10 Lasse Mølgaard

Kunne desværre godt forestille mig at der på Fibias boligforeningsløsning er lavet aftale, der gør at netop de net ikke åbnes, men Fibia alene er leverandør.

Ja det er også det jeg frygter. Hastigheden er fin, siden jeg betaler for en 500/500, men min router kan trække 522/522 ud af den. :-)

Til gengæld skal der lidt fixfakserier til, hvis jeg vil lege med eksempelvis IPv6, som så til gengæld giver mig noget bøvl med diverse streaming tjenester, som skal løses i min egen DNS server.

Alternativet er nemlig noget temmeligt usselt kobber i jorden, eller hmm... Måske antennekablet (Stofa)?

 • 1
 • 1
#11 Jens Frederik Dalsgaard Nielsen

Yoel er så vidt jeg ved den eneste udbyder der - på en sober måde - er rimelig åben omkring deres system og også en gang imellem åbner op for problemer osv.

Det syne jeg er spændende og relevant læsning - og især fordi det er omkring et rigtigt system i produktion og ikke kun en papirtiger.

Er det at reklamere ? måske lidt, men langt langt mest en fin blog teknikker/ingeniør imellem.

Så fortsæt endelig Yoel :-)

 • 22
 • 0
#12 Chris Bagge

Hovedstaden burde være førende

Nu har hovedstaden, og andre tætte bebyggelser et problem. , plads i jorden. Der er i ikke ret meget plads udenfor gaderne. Nede i gaderne er der i forvejen pakket med en masse andre forbindelser såvel gamle som nye. Lad mig bare nævne, kloakker, vandledninger, gasledninger, fjernvarme og elledninger, såvel høj- som lavspænding. Derfor kan det være noget af et puslespil at få frigjort plads til fiberfremføring. Når dette er sagt så er der sikkert en del steder hvor "man slæber fødderne" og har mere travlt med at finde begrænsninger i stedet for muligheder.

 • 3
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere