Globale udfordringer: Sydney og down under

Efter Tokyos fantastiske, men fremmede gader var Sydney næsten som at komme hjem. Byen er virkelig et mix af nationaliteter og på en varm forårsdag føles det, som om der er der næsten lige så mange skandinavier i Sydney som i København.

Og når man skal 'down to business' som de siger 'down under', så kommer man vist ikke længere væk fra Tokyo og de høflige, korrekte, men også til tider kølige japanske skikke. Her tager vi ikke tingene så tungt, sproget er så direkte som det kan blive uden at blive groft. For øvrigt nogen jeg også har lagt mærke til i Redmond ' amerikanerne har ofte særdeles svært ved at takle den meget direkte facon der kommer både fra skandinavien og fra 'down under?. Vil man gøre en god figur i guds eget land kan det i høj grad betale sig at pakke noget af (men ikke hele) den direktehed væk.

Nå, men det var solskins-beskinnede Australien, vi kom fra. Skal man lave forretninger 'down under', så falder man som dansker hurtigt ind i jagon'en. Tingene bliver sagt som de er, ikke noget med at lægge fingerene i mellem. Og stridigheder bliver hurtigt bilagt eller glemt, det politiske spil kan vi tage over en øl efter arbejde. En større udfordring er det at forstå de afstande, de skal takle hernede. Man kører ikke ' man flyver. Og det gør man endda helst ikke. Det er ikke usædvanligt at have separate og ofte forholdsvist uafhængige kontorer i hver af de større byer. I D&PE afdelingen hernede ses de ofte kun en eller to gange om året ? Sydney-afdelingen har naturligvis det største antal mennesker, resten er fordelt over 5-6 andre byer. En helt anden måde at arbejde sammen på, end vi er vant til fra Danmark!

PS Fun Facts: Australien er faktisk verdens mindste kontinent, og der bor kun lige over 20 milliioner mennesker på den kæmpestore ø (der, når man regner i km2, er 1,75 gange større end hele EU og 3,5 gange større end grønland). Og selv om Sydney (som ligger i sydøst) med 4.2 millioner mennesker er Australiens største by, er Canberra (der ligger 300 km sydvest for Sydney) hovedstaden.

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere