Gi' mig Danmark tilbage

Sang Natasja en gang, og det kan jeg sagtens tilslutte mig, men hvad gik der lige galt? Og når jeg spørger på den måde, så kunne det jo lyde som om, at det allerede var gået galt? og det synes jeg faktisk også, det er, i den grad, at en lille post-mortem analyse af det danske demokrati er på sin plads.

Man kan tænke, hvad man vil om politikere og især den sidste tids politiske indsats i at få instrumenteret totalovervågning af borgerne. Men faktum er, at politikerne ikke kunne klare implementeringen alene, de har brug for din støtte. Ved hjælp af indoktrinering af de sidste par generationer om egalitarismens fortræffeligheder, så har politikerne tilranet sig carte blanche til at opføre sig, som de har lyst.

Men det er jo ikke politikernes skyld alene, det er en jo dejlig symbiose mellem dem og dig. Du har jo afgivet magt i bytte for illusionen om tryghed. Jeg forstår udmærket godt den sociale mekanisme, der gør, at intelligensvæsner frivilligt giver afkald på magt, men der hvor problemet opstår, er at der er afgivet for meget magt gennem tiden.

Vi er derfor alle sammen blevet statister og gidsler i et absurd teaterstykke, hvor scenen er sat med beskyttede værksteder, skånejobs og gensidigt rygklapperi. Her hersker politisk korrekthed og middelmådighed, som garant for stabilitet og tryghed.

Middelmådighed og Politisk Korrekthed

Du har således været instrumental i overgangen fra det, vi engang kaldte demokrati, til vores nuværende mediokrati ("medio" som i "middel" – ikke at forveksle med "medie"), og lige nu er vi godt på vej ind i sidste fase, som er idiokrati .

Jeg kan også sagtens tilslutte mig ideen om, at Darwins teorier om naturlig selektion, ikke længere er gældende, for i dette absurde teaterstykke, er der ingen naturlige fjender tilbage, som kan udtynde flokken for de svage elementer. Der er heller ingen svage elementer at udtynde, for vi er jo alle sammen lige, på alle områder (undtagen lige der hvor nogen få, er mere lige end andre).

Se lige dette case study "Trevor & Carol Vs. Clevon", som illustrerer, hvad jeg mener:

Så med baggrund i denne teori, så har jeg tænkt mig, at jeg vil skrive yderligere et par blogs om, hvor og hvordan politisk korrekthed og middelmådighed hersker rundt omkring. Hvis du har et par tips, så hører jeg gerne, her er din mulighed for at blive den danske version af Edward Snowden.

Gordon Flemmings billede
International Man of Computer Business. It- filosof, strateg og columnist. Hands-on problemknuser uanset teknologi og tager over, når eksperterne har givet op. Elsker lugten af brændt Pertinax om morgenen. Gordon er en af Danmarks (måske) ældste iværksættere.

Kommentarer (28)

Michael Jensen

Virkelig spændende emne Gordon!
Det er frygteligt som man bliver mødt med dette her maltrakterede forsøg på venlighed og lighed og laveste fællesnævner og andet gak stort set dagligt fra mange fronter.
Jeg ser frem til dine næste indlæg, selv om jeg dog særligt ser frem til om du kan give dem en "IT"-vinkel - hvis det altså er nødvendigt.

Gordon Flemming Blogger

Michael,

Som du selv siger, så er det er jo et emne som man ser dagligt fra mange fronter, og disse fronter gør sig også dejligt gældende både med eller uden en IT-vinkel, men jeg vil da prøve at IT-vinkle det alligevel. Har du da nogen foreslag til emner, hvad generer dig mest til dagligt?

Maciej Szeliga

...Darwins lov gælder i aller højeste grad: de smarte (politikerne mv.) narrer de mindre smarte (befolkningen).
Det er nøjagtigt det samme som er sket gennem millioner af år...
Desværre er der en del mennesker som rent faktisk er smarte men vælger ikke at gøre noget fordi Villa, Vovhund, Volvo og af det den krævede karriere er vigtigere for dem (og parforholdet) end at lege Stauning. Specielt fordi det nu ikke er specielt nemt at komme ind hvis man har bare lidt højere idealer end den brede midte som starter midt i SF og ender ved C (forudsat C er til højere for V).

Michael Jensen

Jeg har ikke en IT-vinkel der er lige til højrebenet på emnet - derfor glæder jeg mig til at se om du får en IT-vinkel på det :-)

Men lidt der hen af, ikke helt samme emne, er jeg træt af den store forskel der er på os små borgere, og den Store Broder af offentlig instans.
Når jeg skal i kontakt med det offentlige, skal jeg udfylde underlige blanketter og sidde i lange telefonkøer. Når de skal i kontakt med mig, sender de noget til min E-boks, som jeg så har pligt til at finde ud af at læse.

TÆNK hvis vi modsatte os.;
Hvis det offentlige skulle i kontakt med os, bedes de venligst, eller med den moderne ordstilling, venligst bedes de, oprette en konto i mit sagsbehandlingssystem, hvorefter de modtager en email der skal sms-bekræftes, hvorefter de kan logge ind i mit system, og søge efter en blanket, der efter udfyldelse og underskrift og indscanning kan indsendes via systemet, og anvendes som ansøgningsblanket til at rekvirere muligheden for at stille mig et spørgsmål - eller i hvert fald muligheden for at oprette et spørgsmål i mit sagsbehandlingssystem.
Desværre har jeg en travl periode for tiden, da jeg oplever mange henvendelser, og alle mine medarbejdere er desværre optaget, hvorfor jeg vil bestræbe mig på at vurdere deres henvendelse indenfor kort tid, muligvis fem hverdage, dog med risikoen for at der kan forekomme forlænget behandlingstid, f.eks. otte måneder som ved tilladelsesansøgninger hos politiet (flere gange bitter personlig erfaring), eller to-et-halvt år som ved mindre retssager (mere bitter personlig erfaring) - altså såfremt kommunikationshenvendelsen betragtes som værende interessant, hvor der ellers vil blive henvist til et standardsvar om at jeg takker for deres henvendelse, og naturligvis ikke har mulighed for at svare på alle mulige fjollede spørgsmål fra det offentlige.
For lige at krydre det med en smule moderne teknik, skal de naturligvis logge ind via NemID hver gang, mens de dog dagligt får en påmindelsesemail og SMS; "Der kan være modtaget nye og vigtige beskeder i borgerens private sagsbehandlingssystem, skynd dig at logge ind og tjekke det", samt adgangskoden skal naturligvis overholde en eller anden passende standard for kompleksitet og levetid, som jeg selv har fundet på til lejligheden. Yderligere må det forventes at der generelt ikke svares på henvendelser overhoved, da et nyt sagsbehandlingssytem er under udvikling, og forventes færdigt indenfor otte år, med mindre det skrottes selvfølgelig. Skulle de få den tanke at systemet er helt håbløst, kan de bare sende en email, til min fællespostkasse, da jeg naturligvis hverken tør give min mailadresse eller telefonnummer ud til sådan nogle lømler. Så ligger mailen trygt og godt der, til den med tiden formulder.

EDIT: Sorry for lidt langt og bittert sludderindlæg. Det er fredag, det er snart weekend. Husk at sige "pyt" og træk på skuldrene engang i mellem :-)

Lars Nielsen

Du nævner at du gerne vil kontaktes, men jeg har ikke kunnet finde hverken en E-mail eller krypteringsnøgle.
Er du ikke sød at skrive hvor nøglen kan hentes.

PS. For få år siden kunne man altid få ting markedsført som gratis vederlagsfrit ved at spørge, nu er gratis omdefineret så det kan være købsbetinget.

Gordon Flemming Blogger

Michael,

Jeg har ikke en IT-vinkel der er lige til højrebenet på emnet - derfor glæder jeg mig til at se om du får en IT-vinkel på det :-)

Så kan du roligt glæde dig til næste indlæg, jeg tror det kommer til at handle om Sex og Kønsroller i IT, og måske krydrer jeg det med politisk ukorrekte billeder af nøgne mennesker i udfordrende situationer ;-)

Jeg kan udenmærket sympatisere med din frustration over offentlig sagsbehandling, og vi har vel allesammen været der, det offentlige servicesystem er ikke til for borgerne, men omvendt. Og det eneste man kan gøre ved det, er som du selv siger: "pyt" og trække på skuldrene.... ligesom den offentlige datafordeler, som først bliver færdig i 2027 til en pris der overskrider de bugetterede 987 millioner med en faktor 5 eller 10, men - "pyt"..!

Gordon Flemming Blogger

Peter,

Jeg plejer at belønne et godt ordspil, men jeg ser mig desværre nødtvunget til at give dig -1 (minus en) for noget som selv på en god dag bedst kan karakteriseres som fladpandet stand-up.dk humor. Jeg beklager - men jeg er sikker på at du kan gøre det bedre næste gang, så op på hesten igen ;-)

Peter Kyllesbeck

jeg ser mig desværre nødtvunget til at give dig -1


Det fik du så.
Du mangler åbenbart evnen til at gennemskue dit eget ordspil. ( det var nok ikke tilsigtet).
Du antyder jo, at det er en 'generationsting' (som du jo skulle have skrevet i et ord).
Jeg uddybede den 'fejl' ved at antyde, du måske tilhørte en 'anden' generation end den nuværende og dermed (måske) en anden 'ting'. ;-)

Gordon Flemming Blogger

Det fik du så.

Tak, men jeg nåede ikke en gang at give dig dit -1 ;-)

Du mangler åbenbart evnen til at gennemskue dit eget ordspil. ( det var nok ikke tilsigtet).

Åbenbart, jeg observerede ikke andet end at jeg havde lavet en stavefejl, og så troede jeg (fejlagtigt) at du var en af disse hersens grammar-nazis.

Godt ord igen, jeg kan se dit ordspil nu, så enten var det lidt for langt ude, eller også så fiser den slags lige hen over hovedet på mig. Jeg tror nu mere det første, men siden det var mig der misforstod, så får du lov til at bestemme ;-)

Carsten Gehling

Jeg er helt enig. Lad os få genindført "hjemmet for løsagtige kvinder" på Sprogø og andre af disse udmærkede institutioner, der blev fremelsket af velmenene borgere i magtfulde positioner, hvis uddannelse og stillinger tydeligjorde, at de bestemt havde en IQ i den højere ende.

Gordon Flemming Blogger

Carsten,

Lad os få genindført "hjemmet for løsagtige kvinder" på Sprogø

Super ide!, så vil jeg købe de tilstødende bygninger og åbne "Sprogø Bar & Bowling & Motel", det bliver en profitabel kombo. Måske også et landsdækkende busselskab "Sprogø Fun-Tours ApS"?

andre af disse udmærkede institutioner

Ja, jeg foreslår Overformynderiet så har alle de middelmådige mulighed for opt-in hvis de har brug for at andre tager beslutninger for dem. Og samtidig så har vi andre en opt-out mulighed i forhold til i dag, hvor man enten er med, eller død.

Mogens Nørgaard Blogger

Billedet med den lavt-liggende bar minder mig om dengang min ven Cary Millsap sagde, at han hadede Best Practices, fordi de placerede baren et bestemt sted, og så kunne folk ellers falde i søvn. Så ville han hellere have Worst Practices hele tiden, så man kontinuert kunne hæve baren i stedet for at sove :).

Mvh Mogens

Max Tobiasen

Jeg tror du har misforstået Darwin og evolutionsteorien.

Det teorien fremsætter er at den bedst tilpassede overlever, ikke at den klogeste overlever. Den bedst tilpassede i et givent miljø er ikke nødvendigvis den klogeste, stærkeste, lækreste eller frækkeste. Det er simpelthen det individ der besidder de evner eller træk der gør overlevelse og reproduktion mere sandsynligt.

At kloge mennesker vælger ikke at få børn er ifølge Darwin en ret seriøs slagside som gør at de ifølge hans teori ikke vil overleve, mens de dumme mennesker der får masser af børn ifølge teorien er de bedst tilpassede, netop fordi de får mange børn.

Jeg er ganske enig i den overordnede holdning om at det er problematisk at samfundet bliver fordummet, men hvis du vil tale til intellektuellt begavede mennesker om problemet bør du have styr på den teori du henviser til :-)

Gordon Flemming Blogger

Max,

Det er simpelthen det individ der besidder de evner eller træk der gør overlevelse og reproduktion mere sandsynligt.

Jeg er eing med dig i dine betragtninger, jeg mente bare at det var implict, derfor havde jeg ikke udpenslet det mere. Det er de dumme der er de stærkeste i denne forbindelse, ingen tvivl om det.

Det er heller ikke fordi jeg mener at Danmark skal styres af intelligenciaen, det ville ligeså være en katastrofe. Jeg stille kun et krav til de stærke (de dumme): lad mig være i fred - så lader jeg også jer være i fred. Eller med andre ord "Lev og lad leve".

hvis du vil tale til intellektuellt begavede mennesker om problemet bør du have styr på den teori du henviser til :-)

Se ovenstående.

Henrik Eiriksson

Gordon, for pokker, det er mega unfair at linke til sådandt et videoklip der brat slutter med "..but in 2005, on a military base just outside..".

Vis dog noget hensyn.
X-Files er lige jo blevet reboot'et til en über-cliffhanger.
Argh. Det er tortur.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer