FullRate og OSS

For ti år siden udfordrede Klaus Riskærs Cybercity TeleDanmark på dial-up internetforbindelser og det foregik på en OSS platform der bestod af FreeBSD, Apache og Perl. Det var rigtigt sjovt og cowboyagtigt for os der deltog i eventyret.

Nu udtaler Haktan, der ligesom stort set hele resten af Fullrates centrale medarbejdere kommer fra Cybercity, at deres success skyldes anvendelsen af OSS og det ligger ligesom i luften, at Fullrate er anderledes end resten af branchen på dette punkt.

Det spørgsmål som Haktan implicit opstiller, men ikke besvarer, er, om han forventer at FullRate forsætter med at bruge OSS, eller om de, ligesom Cybercity, agter at skifte til "rigtige professionelle softwareløsninger" når det bliver muligt ?

Hvis open source blot er en billig måde at komme igang på, men ikke kan løfte den tungere opgave når firmaet vokser, så er det i og for sig et OK, men ikke noget særligt tilfredsstillende skudsmål Haktan giver os.

Hvis det, på den anden side, blot er et spørgsmål om at firmaets ledelse skal have kompetence og kønskirtler nok til fortsat at turde satse på OSS, også når firmaet vokser, så er jeg og Haktan helt på samme side.

Hvor vil det dog være dejligt forfriskende, hvis en dansk it-direktør stiller sig op og siger, baseret på personlig viden og erfaring, at OSS ikke bare er en discountløsning.

Tør du det Haktan ?

Kører I også OSS når I er ti gange så store som nu ?

En helt anden side af sagen er så, at både DIKU som ITU efterlader et stort tomrum når det drejer sig om at skaffe kompetente medarbejdere til OSS drift og udvikling.

Derfor håber jeg at Haktan i sit nye job, erindrer den samtale vi havde for snart mange år siden, om hvad man "fra firmaets side" kunne gøre ved manglen på kompetente OSS folk i Danmark.

Bare fordi det er et andet firma er ideen ikke blevet ringere :-)

phk

PS: Hils!
**

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Helge Svendsen

Hvis Java går hen og bliver OSS vil det være en stor bid af kagen for ISP'ere, forsikrings selskaber og banker i den retning.

Nu må vi se, hvad Sun kommer frem til. Jeg er ikke sikker på, at jeg holder vejret, mens jeg venter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere