Fucking hardware

Hvorfor er der altid så meget bøvl med hardware? Hardware er bare til besvær. Jeg fatter ikke, hvorfor nogen af jer nørder gider rode med hardware.

En datafagteknikerelev fortalte mig en gang om den gang, han skulle reparere en pc til en eksamen. Han fik ellers altid meget flotte karakterer, men hardware var heller ikke lige hans kop te.

Først prøvede han selvfølgelig at tænde pc?en. Det kunne den ikke, så han går naturligvis i gang med at skifte strømforsyningen. Men den vil stadig ikke tænde. Han brugte resten af eksamenstiden på flere andre forgæves forsøg på at finde fejlen.

Heldigvis var hans forsøg så metodiske, at han bestod.

Men helt ærligt. Hvem finder også på at skifte ledningen mellem væggen og pc'en'

Han og jeg blev hurtigt enige om, at hardware er noget lort!

Som I måske har læst, fik jeg en Dell 24? fladskærm i julegave. Det er en superfed skærm, og den er stor nok til, at jeg samtidig kan have flere programmer åbne ved siden af hinanden.

Den løser mine problemer fint, og jeg har intet at udsætte på den.

Min gamle Dell 19? skærm overgik til min hustru. Hun overtog dermed mit gamle to-skærmssetup til sin bærbare.

Der er bare lige det med hardware, at det skal bruges. Jeg kan selvfølgelig ikke acceptere, at hun aldrig tænder for skærmen. Så jeg måtte jo tage den tilbage.

Heldigvis understøtter skærmkortet (et Radeon X1950PRO) i min stationære computer to skærme, så selv om det nok er lidt overkill med så mange tommer til én mand (no pun intended), måtte jeg selvfølgelig have et to-skræmssetup med skærmene.

Selve setup?et fungerer selvfølgelig fint, men jeg kunne selvfølgelig have sagt mig selv, at det fucking hardware ville volde problemer.

På den ene skærm er den gule farve faktisk flot gul, mens den gule på den anden skærm snarere er orange.

Jeg bliver træt!

Hvorfor er to skærme fra samme leverandør kun ens, hvis man køber dem samtidig?

Hvorfor er der overhovedet nogen, der gider at rode med hardware?

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Lasse Westy Bech

Nu er en LCD skærm jo ikke en platinpind på en meter nedsænket i noget jeg ikke gider google for denne pointe, placeret i Paris. (Måske, jeg gider ikke at checke det (hvilket havde været hurtige end disse disclaimers :-D))

Derfor er der også fin mulighed for at justere alle 3 kanaler individuelt. Men det tager da 2-6 minutter at ramme samme varme og nuancer.

Iøvrigt har de fleste MB fabrikanter indikation af strøm ved enten en LED på MB eller et hurtigt kvæk med CPU blæseren.

Uden synlige skader på kablet vil jeg mene at opgaven er totalt urealistisk. Jeg har fejlfundet som selvstændig i over 10 år, og årevis før det. Til dato har jeg ikke set et defekt forsyningskabel, hvor skaden ikke var spottet af kunden inden.

Latterlig fup-prøve.

"Hvorfor er der overhovedet nogen, der gider at rode med hardware?"

Nogen skal jo tage skraldet ud, og så må vi lade dem med forstand på det gøre det. Hardware er iøvrigt ofte betydelig mere logisk end alle de skodprogrammer der antager en masse, og smadrer maskinen.

Jeg gider bare ikke rode med Vista :-D

De bedste hilsner
Lasse Westy Bech

  • 0
  • 0
Chris Kjær

Svar på spørgsmålet: "Fordi man kan tjene penge på det."

Og hardware er ganske ofte en nødvendig forudsætning for at kunne aflevere en softwareløsning til kunden.

Måske er man, som projektleder, kommet for langt væk fra virkeligheden, når man kan stille sådan et spørgsmål? Meningen med et IT-projekt er at løse en opgave - ikke at lave Gantt-diagrammer i MS Project. (På min arbejdsplads joker vi med, at et projekt uden en konkret opgave vil tage mindst 200 timer før nogen opdager, at der ingenting er at lave.)

Men tak for "...en Dell 24” faldskærm i julegave" i klummen. Haha. Faldskærme er normalt væsentligt større end 24 tommer; har Dell fundet de vises sten indenfor aerodynamik?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere