benjamin christensen bloghoved

Frygt ej, de digitale indfødte er her!

Du er garanteret stødt på begrebet. Marc Prensky døbte dem digital natives eller på dansk digitale indfødte. Generationerne af børn og unge født efter 1988, der er vokset op med internettet, sociale medier og smartphones som en helt naturlig del af deres liv.
Den fremherskende tanke er, at de digitale indfødte navigerer så hjemmevant i teknologi, at de helt automatisk forstår og bruger den. Men er det i virkeligheden nok blot at være bruger?

Hvis vi skal være med til at sikre innovation i it-branchen, som er noget af det, vi forhåbentlig skal leve af i Danmark i fremtiden, så er vi også nødt til at forstå processerne bag teknologien og vide, hvordan vi udvikler dem.
Jeg er dog fortrøstningsfuld for fremtiden. For nylig havde jeg nemlig fornøjelsen af at følge en gruppe digitale indfødte på nært hold, da jeg sammen med et hold fra Dell underviste en 7. klasse fra Sønderbro Skolen på Amager om it og fænomener, eksempelvis Internet of Things.

Efter de to ugers undervisning fremlagde eleverne idéer til, hvordan teknologi i form af eksempelvis apps, software eller gadgets kan forbedre en skoledag. Der blev virkelig tænkt ud af boksen, og jeg er imponeret over, hvordan eleverne koblede deres nye viden med deres automatiske superbruger-tilgang.

Vi er konstant i berøring med komplekse it-teknologier, hvad enten vi streamer film, deler indhold på sociale medier eller gemmer ting i skyen. Men uden viden om, hvordan det hele lader sig gøre, så bliver digitale indfødte aldrig andet end bare indfødte superbrugere.

Heldigvis er udgangspunktet godt, og efter mit besøg hos eleverne på Sønderbro Skolen, er jeg sikker på at Danmark også vil have en innovativ it-branche i fremtiden. Vi skal bare sørge for at understøtte udviklingen i de kommende år, hvad end det er gennem skole-virksomhedssamarbejder eller glimrende initiativer som Coding Pirates. Piraterne er frivillige ildsjæle, der fremmer børn og unges interesse for it og kodning gennem blandt andet ugentlige klubaftner og workshops på skoler.

Det er sådan vi gør superbrugerne til superudviklere!

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere