Forvent ikke at blive behandlet pænt

GOTO havde tirsdag eftermiddag et helt track kaldet "It's about the people, stupid" og den sidste taler på tracket Hadi Hariri fra JetBrains brugte taletiden på at give os udviklere en opsang.

Det var forudsigeligt - Hadis abstract sluttede med følgende besked: "Why don't you come along to this talk and get a wake up call. But don't expect to be treated nicely." og titlen på selve præsentationen var "Developers: The Prima Donnas of the 21st Century". Han er selv udvikler, så opsangen gjaldt også ham selv.

Han startede med at dele udviklere op i tre grupper: enterprise developers (næsten alle, men få vil indrømme det offentligt), hipster (meget få, men meget synlige) og Sharepoint-udviklere (den der gør det for pengenes skyld). Der blev gjort grin med titler som Rock Star Developer, Guru og Ninja... Ville du tage det seriøst, hvis din læge som skulle informere dig før en operation, lige beroligede dig med at han er en "Ninja Kirurg"? Nej vel?

Generelt var det en præsentation, hvor diverse eksempler fra tech-verdenen som high-lightede hvorfor det til tider kan være svært at tage tech-folk seriøst, blev trukket frem. Et af eksemplerne var et reality show for at blive den næste ansatte i Microsoft... Den lader vi lige stå....

Et andet eksempel var et angreb på agile udviklingsmetoder og hvordan vi er kommet til - gennem det agile manifest - at snakke mere om processer end om at gøre ting/shippe software. Den agile bevægelse fik en del ord med på vejen - Scrum, Lean, Pomodoro... og Scrumodoro. Mønstret: Genopfind begreberne og put en certificering på.

Hovedpointen fra Hadis opsang kan opsummeres til: Vi har tabt fokus på vores formål og det vi er gode til: at udvikle software. Vi snakker alt for meget om hvordan vi gør tingene i stedet for at gøre dem, men vi er generelt set dybt dedikerede i vores arbejde og gør det ikke bare for at tjene penge.

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kevin Harritsø

Klog mand 1: "Vi udvikler for meget software, der ligger for langt fra kravspec'en. Vi skal ha' styr på processen"

10 år senere

Klog mand 2: "Vi bruger for meget tid at gå rundt om den varme grød; Kod nu bare istedet for at bruge alt det krudt på processer og administration"

10 år senere: Klog mand 1: "Vi er kommet for langt væk fra de gamle agile udviklingsdyder".

Det er sjovt nogen gange at se hvordan visse brancher imiterer modebranchen ret kraftigt. Sandheden ligger jo nok et sted midt imellem.

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere