bloghoved rene løhde

Forretningsmodeller ændres (Java, PHP, Python...here I come)

Jeg har været til de første sessioner på Microsoft Professional Conference 2009. Den meste interessante take-away for mig har været at jeg må acceptere at forretningmodeller ændres.
Manifesteret i noget konkret, betyder det at jeg i går i Microsofts højborg - PDC, kunne se kollegaer programmere Java og PHP.

Jeg overværede bl.a. en time med Eclipse og hvordan Java applikationer virker med Windows Azure. det var efterfulgt af en time med PHP og MySql på Windwos Azure. Jeg skal til at opbygge nye kompetencer og finde gamle kompetencer frem.

Jeg kommer garanteret til at blogge hvordan Tomcat og JVM pakkes til at kører i Windows Azure senere.

Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Kristian Larsen

Dette er jo et udemærket eksempel på at Microsoft i virkeligheden godt kan når de vil, og at der findes dygtige teknikere i Microsoft.

Historien har bare vist at Microsoft på sigt, når de føler de har overtaget nok, gradvist begynder at begrænse support og udvikling af alle ikke-microsoft ting så spørgsmålet er snarere om nogen virkelig tør putte andet end .NET ting op i Microsofts sky - danger og hotmail omlægningerne har jo også vist at Microsoft ikke altid har været lige dygtig til den del af øvelsen, og selvfølgelig vil der også komme større omlægninger i Azure produktet fremadrettet.

  • 0
  • 0
#4 René Løhde

Mac? Hvis du er på en Mac så er du vel ok med lock-in til platformen og de begrænsninger der følger med?

No, seriously - Jeg ved ikke hvordan man kan gøre det fra f.eks Eclipse på Mac (?).

Der er REST webservice API til Azure, men det vil selvfølgelig være at fortrækker at have et "rent" Java klient bibliotek.

Det undersøger jeg lige og hvis du skriver en blogpost om dine oplevelser med at lave Java apps på Windwos Azure, så giver jeg en øl og en hotdog og jeg sidder på skødet af dig for at lære mest muligt - code jam?

-René

  • 0
  • 0
#7 René Løhde

Skal det forstås sådan at dit valg af programmeringssprog er betinget af, hvorvidt det er socialt forsvarligt i Microsoft-kredse?

Nej, nej...i denne kontekst er "valget" scopet til hvilke sprog eller platforme, der kan afvikles på Windows Azure.

I det sidste års tid har det kun været .Net og PHP - det er det der har ændret sig nu.

-René

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere