Forbilleder i it-branchen

Jeg har gennem tiden deltaget i mange diskussioner om, hvordan vi får tiltrukket flere kloge hoveder til it-branchen, og nu vil jeg lige give en af mine pointer videre i dette forum.

Vi mangler positive forbilleder eller rollemodeller, som nogle ville kalde dem for at komme af med fordommene overfor "nørder", som uvaskede, blege unge mænd, som lever af cola og pizza.

En god start er, at version2 har bloggere med meget forskellig baggrund og hverdag til at blogge om løst og fast her på siden, så flere it-personligheder bliver synlige. Her er det rigtigt godt at se at også kvinder er repræsenteret omend i et (realistisk set) naturligt mindretal.
Når jeg siger at blogs på version2 er en start, så er det, fordi version2 henvender sig til folk med it-interesse i forvejen, og hvis branchen skal have så mange flere til at tage en it-uddannelse, så skal vi have fat i nogle af de kloge hoveder, som ellers ikke ville tage en it-uddannelse og vise dem, hvad it kan gøre for dem.

Og vi kan lige så godt sige det som det er: vi er møgforkælede i it-branchen; Vi arbejder med interessante problemstillinger, som kan gøre en forskel i folks hverdag, vi er vellønnede og sidder ofte i jobs med gode muligheder for efteruddannelse og rejser. Det er drømmejobs og det skal vi være bedre til at kommunikere ud.

Jeg fandt for et stykke tid siden denne video på youtube, som viser hvor glade nogle amerikanere er for at være i it-branchen. Måske man burde lave en dansk udgave?

Kommentarer (32)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Therese Hansen

Det er helt rigtigt at hele Naturvidenskab har det imageproblem og det er jo netop derfor vi skal eksponere nogle helt almindelige naturvidenskabelige mennesker, så omverdenen kan se at reklamebranchens billede ikke passer.

At Danfoss Universe så er med til at forstærke det negative (omend sjove) billede af en forsker er helt uforståeligt.

Der er dog visse forskelle på it-branchen og f.eks. fysik og matematik. De fleste har en ide om hvad fysik og matematik er (selvom det måske kun er fra folkeskolen), mens it-branchen hænger fast i at folk forbinder it med deres pc (hardware) og deres tekstbehandlingsprogram og dermed ikke ser hvor kreativ og spændende arbejdet kan være.

Jeg kan godt lide Peters forklaring med mobiltelefonen for det er netop et billede folk kan forstå.

Man kan også forklare folk kryptologi ud fra at de kan gøre deres sms'er uforståelige for en der snager i deres telefon, mens den rette modtager kan gøre meddelelsen forståelig igen uden problemer.

Og man kan forklare distribuerede systemer med fildelingsprogrammer og robotter med Lego Mindstorms :-).

Der er formentlig et hav af gode eksempler - man er jo vant til at skulle være kreativ, når man skal forklare tante Oda, hvad man egentlig laver.

 • 0
 • 0
#5 Anonym

Peter Toft bad om kommentarer til hans indlæg indgik i denne tråd, så...

Den indforståede geek-speak bliver tit (og senest af Peter)fremhævet som det der gør IT-smølferne ekstra nørdede, men jeg tror altså det er et selvskabt problem.

Prøv at tage en flok lærere eller pædagoger og sæt dem ved samme bord. Ikke alene er de langt hurtigere til at begynde at tale arbejde end de fleste IT-folk er, de har også et mindst ligeså indforstået sprogbrug.

Læger og sygeplejesker er om muligt endnu værre. Derfor er der ikke nogen der råber Nøøøøørd! Og det på trods af at jeg har mødt en del læger der i den grad har fortjent betegnelsen.

Jeg tror den store forskel ligger i at mens alle ovennævnte faggrupper følger et kald forbindes IT alt for ofte med "The Dark Side".

Hvis lægerne er tilstrækkeligt nørdede får de en Nobel-pris. Hvis IT-folk er tilstrækkeligt nørdede får de et mørkt kælderkontor og gratis cola.

Sygeplejesker og pædagoger får dårlig løn og dårlige arbejdsforhold, men de har stolthed i stemmen.

Hvis vi kunne låne lidt af deres faglige stolthed behøvede det måske ikke at gå os så meget på når folk ikke forstår hvad vi siger. Vi skal ikke sætte os "ned på deres niveau". Vi skal - som i eksemplet med mobiltelefonen - vise dem resultatet. Hvis du så spørger, jamen så har de selv bedt om det.

Så vel kan vi ændre vores image. Faglig stolthed er vejen frem.

 • 0
 • 0
#6 Benjamin Krogh

Den generelle debat går overvejende ud på at folket skal vide hvad vi ikke er. ("Vi" er i denne sammenhæng dataloger, software ingeniører mm.) De første store sten de regner med der retter op på alt er: "Vi er ikke nørder", "Vi er ikke asociale" og "vi er ikke blege individer".

Med det opnår vi jo fint at slå fast hvad vi ikke er. Men HVAD er vi så? Jeg afslutter 2. semester på software ingeniør uddannelsen og selv for mig er det svært at se hvad en datalog eller en software ingeniør er.

En klog mand sagde engang "Det lykkelige menneske har brug for 3 ting: Velstand, sex, og et godt helbred". De fleste ved at folk i IT har penge, de 2 næste halter vist voldsomt i den generelle opfattelse.

 • 0
 • 0
#7 Peter Toft

Jeg kan godt se linierne i Benjamins indlæg, og der er en KLAR og farlig problemstilling i at bare gå efter at ændre et "brand" for IT-branchen. For er IT-branchen klar til at få et andet brand? Kan IT-branchen leve op til et andet ry?

Kold pizza og varm cola koblet med en beskidt computer - "am I getting close"?

Det er meget interessant at få taget hul på om IT-branchen er særlig slem. Henriette er klart velkommen i klubben af nørder, eller er hun??? Læs lige Henrik Knoppers indspark ovenfor.

 • 0
 • 0
#8 Deleted User

Når alt kommer til alt er vi vel alle fagnørder - uanset profession. Vi er vel alle (forhåbentlig) super glade for vores arbejde, og kunne fortælle i timevis, hvis der ellers var nogen der gad lytte - eller forstod hvad man sagde. Problemet er nok bare, at når man bruger ordet nørd, så er det underforstået en IT-nørd. Og IT-nørder har, på lige fod med den skøre videnskabsmand, et image der bliver svært at slippe af med. Jeg arbejder ikke professionelt med IT, men det forhindrer da ikke folk i at synes, at jeg er en nørd.

/Henriette

 • 0
 • 0
#9 Poul-Henning Kamp Blogger

Jeg ved ikke om jeg med mine 25 år er nestor her i forum, men jeg har siddet og bidt mig i tungen over den her debat i et par dage.

Det første der skal til, hvis en stand skal have anseelse er at de er stolte af deres håndværk og tør ranke ryggen når de siger hvad de laver. Endnu bedre hvis de tør lave en parade med faner og hele øvelsen.

Det er bestemt ikke os.

Halvdelen af os lider af Aspergers og den anden halvdel vil ikke være ved det.

Det meste af det vi laver er, ærligt talt, på grænsen af klamphuggeri og derfor er folks holdning til edb nærmest at de vil helst ikke leve uden, men gud hvor de ønsker det virkede bedre.

Så er der det med troværdigheden. Vi har lovet guld og grønne skove flere gange end nogen kan tælle, fra AI til SOA. "Løgn, forbandet løgn, statistik og tidsestimater fra IT-afd." som en kollega engang sagde.

Hvis IT folk skal have et bedre image, så er opskriften enkel:

 1. Lav et fagligt selskab der med strikse etiske regler kæmper for et højere fagligt niveau og som aktivt blander sig i den offentlige debat med tyngde og visdom.

 2. Brug 10-20 år på det, så en ny generation vokser op med bedre idealer end vi havde.

 3. Læg mærke til at det virkede.

Problemet er nemlig, fundamentalt set, at IT folk er villige til at lave hvad som helst for penge, vi siger aldrig fra, vi prøver bare at finde nogle hjørner vi kan skære af så vi kan nå deadline.

Hvem her har nogensinde afvist en opgave med begrundelsen "Det tillader min faglige stolthed ikke" ?

Nej vel ?

Integritet - vi har hørt om det.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#10 Therese Hansen

En datalog eller en software ingeniør kan vel defineres ud fra hvad vedkommende har lært på sin uddannelse og hvad den typiske jobposition er for en med den uddannelse. Eller hvad siger du?

Her er det jo blandt andet godt at få nogle forbilleder i spil, hvor man kan kæde en uddannelsesbaggrund sammen med en jobbeskrivelse.

Det, der kan være svært, er, at titlerne kan dække over noget forskelligt alt efter hvem der lige har skruet en uddannelse sammen for software ingeniører eller dataloger.

Jeg ser en tendens i Århus til at datalogistuderende ikke har så solid en matematisk baggrund længere, som studiet lagde op til da jeg selv startede. Og så vidt jeg har forstået, så er datalogistudiet i Ålborg slet ikke så matematisk funderet, som studiet i Århus, men den matematiske baggrund er vel netop det som adskiller en datalog fra en software ingeniør eller hvad?

Den interne diskussion om vores identitet er jo netop vigtigt for, at vi kan "brande" os udadtil.

Jeg skriver noget om den nye bacheloruddannelse i Århus snarest - det er et godt oplæg til at diskutere, hvad en datalog er...

 • 0
 • 0
#11 Therese Hansen

En af de mest skræmmende ting ved mit studie er netop at blive færdig med udsigten til at miste den faglige stolthed.

Jeg ranker gerne ryggen og siger, at jeg læser datalogi og arrangerer paraden, men spørgsmålet er, hvad jeg vil sige efter et par år ude i "virkeligheden". Det er endnu en ting som studiet ikke forbereder os på.

 • 0
 • 0
#13 Karsten Nyblad

Det med at vi laver meget klamhuggeri, mon det er det, der giver os et dårligt image? Jeg tvivler. Håndværkere gør det samme, men de har ikke de samme problemer med et nørdet image. Jeg tror, mange har et billede af os som nogen, der burer os inde på et kontor fra kk 9 -21, kun afbrudt af spisepauser. Burde vi, ingeniørerne (det er også mig), fysikerne, og hvem der ellers kaldes nørder ikke blive bedre til at fortælle, at en meget stor del af vores arbejdsdag går med at hjælpe andre, og at man ikke kan designe en applikation uden en masse møder med brugerne.

Jeg havde selv et billede af, at det ikke ville gøre så meget, at jeg var dårlig til at skrive, da jeg startede på DTU, for jeg regnede med, at jeg ikke skulle kommunikere så meget med andre mennesker. Jeg blev klogere, men det tog tyve år, før jeg for alvor lærte at kunne skrive en læselig tekst på en rimelig tid.

 • 0
 • 0
#14 Peter Makholm Blogger

Der bliver sikkert lavet meget klamphuggeri og det sker sikkert alt for ofte at ccomputereksperten burde have gjort en større indsats for at bremse uheldige situationer. Men jeg tror ikek at det er det der giver det "dårlige image".

Jeg tror det handler om folks syn på computere. De er tilpas advancerede til at "normale" mennesker lidt opfatter deres virkemåde som magi (Clarkes tredje lov). Det kan godt være at folk rent faktisk forstå lige så lidt af hvordan moderne bygningskonstruktioner eller forbrændingsmotorer virker, men de har i det mindste en illusion af at forstå det. Det har de ikke med computere (og tilpas advanceret matematik og fysik).

Mens mine spejderkamerarter af hunkøn måske ikke deler drengenes fascination af firhjulstrækkere, så kan de godt forholde sig til det. De har absolut ingen ide om hvad det jeg fascineres af i programmeringssprog (det har drengene heller ikke...).

 • 0
 • 0
#15 Poul-Henning Kamp Blogger

Men i overser hvorfor folk finder computere magiske:

De er uforudsigelige.

"Mit modem virkede ikke, men så geninstallerede jeg min printerdriver og nu virker det igen".

"Min tekst forsvandt og jeg måtte skrive den igen, men da jeg skrev den var den første tekst der også".

Der er ikke ret mange der har oplevet at deres morgenvrisne firehjulstrækker først starter efter at de har checket postkassen for annoncer, men den slags oplever folk dagligt med deres computere.

Jeg tror den elendige softwarekvalitet har en massiv negativ inflydelse på vores omdømme.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#16 Henriette Kringelum

Et image som nørder har håndværkere nok ikke, men de har nok lidt svært ved at løbe fra et image som fuskere og klamphuggere. Efter 6 måneder med et rend af håndværkere - den ene mere uduelig end den anden - er jeg ved at få godt og grundig spat af dem. Hmm, en smule OT men trængte lige til at komme af med det :o)

/Henriette

 • 0
 • 0
#17 Kristian Thy

Det er faktisk meget interessant at bringe dem op. Som gruppe har håndværkere et dårligt ry (min personlige teori er at de bedre af dem er ansat i entreprisebyggefirmaer, mens resten vrider penge ud af private) og en høj løn - tilsyneladende i store træk det samme vi "trækkes med" i IT. Men der er alligevel større søgning til håndværkeruddannelserne - hvorfor? Jo, den større løn kommer til udbetaling seks år tidligere ...

Det er samtidig et uheldigt faktum at flere og flere drenge vælger universitetet fra, og da det er empirisk bevist at størstedelen af de potentielle IT-medarbejdere er udstyret med et Y-kromosom kan det jo også have indflydelse på manglen, uden at det nødvendigvis direkte er institutternes skyld. Spørgsmålet er så om man skal satse på at få ført en større andel af den voksende mængde kvinder over på datalogiske fag, på at få vendt det faldende optag blandt unge mænd, eller begge dele. Uanset hvad kræver det ressourcer og nytænkning.

@phk: Det jeg finder utroligt er at folk ikke stiller større krav - hvis deres spritnye VW Vista 4x4 med chrom og Wunderbaum ikke kunne starte før man åbnede og lukkede postkassen ville de jo sidde i struben på bilforhandleren inden du kan nå at sige "firhjulstræk". Men folk klager ikke til forhandleren eller producenten når deres dyrt indkøbte operativsystem ikke virker.

 • 0
 • 0
#19 Peter Toft

En af mine teorier er at vi skal se meget på hvordan matematik indlæres i folkeskolen. Jeg tror det allerede er her mange piger bliver smidt af (og det er synd). Jeg har en lomme-teori om at for få lærere er gode til matematik...

I gymnasiet var der (den gang i ruder konges tid - var det nu sidste eller forrige år?) en meget kraftig overvægt på mat-fys af drenge. Hvorfor? Gymnasiet er for sent at rette den skæve IT-kønsfordeling op.

Jeg ved at der er en del pædagogiske forskningsprojekter i dette område og ville meget gerne vide mere om dem.

 • 0
 • 0
#20 Therese Hansen

Du har helt ret i, at det går galt i folkeskolen, Peter. Og det går også galt i gymnasiet og på bacheloruddannelsen i datalogi og på kandidatuddannelsen i datalogi og på phd-niveau. Vi mister pigerne på alle niveauer i større grad end vi gør drengene. Det kan blandt andet ses ved, at vi kun har en kvindelig professer på datalogi i Århus.

Måske har du ret i at en tidligere indsats kan få flere kvinder til at vælge de tekniske fag. Men hvis det er lærerne, der ikke er gode til matematik, hvorfor mister drengene så ikke interessen?

Jeg tror det største problem er samfundets holdninger til kønsroller og teknologi. Hvis bare det var acceptabel tidsfordriv for en pige at skille ting ad og forsøge at samle dem igen, så tror jeg, vi var bedre stillet. Men! - det er ikke et område vi kan rette op på lige med det samme.

Hvis jeg skulle nævne en ting, som kunne være med til at vende skuden, så ser jeg stort potentiale i "web 2.0" dvs. de sociale aspekter af Internettet. Det må kunne tiltrække nogle tøser og kommunikation er fuldt ud accepteret af samfundet som tidsfordriv for piger - ja, det er faktisk forventet ;-). Og piger der bruger teknologi vil oftere sætte sig ind i, hvordan det virker.

 • 0
 • 0
#21 Karsten Nyblad

Et problem er, at det er de færreste, der ved, hvad de vil studere, når de starter i gymnasiet. Så har man et problem, når man skal vælge tilvalgsfag. Det er fristende for pigerne at vælge de samme fag som veninderne, og det er fristende for drengene at vælge de samme fag som vennerne. Men da kvinder er bedst til sprog og mænd til matematik og fysik, bliver det at man kan vælge en yderligere kønsforstærkende faktor, for dels er der en del, der aldrig opdager, at de har talent for "det andet køns område," og derfor ikke søger studier indenfor deres område, og dels så er det ikke særligt sjovt, at stå med en studentereksamen med matematik, fysik og kemi på C niveau, hvis drømmestudietkræver A, A og B. Det er ikke svært at se, at man skal bruge et år bare på at bringe disse fag op på de rigtige niveauer.

Hvordan kan det være, at naturvidenskab på universiteterne er meget bedre end datalogi til at tiltrække kvinderne? På ingeniørstudierne har kemi og byggeri også bedre tag i dem. Mon kvinderne tror, at alle i IT-afdelingerne er autister, der gemmer sig bag et bjerg af gamle pizzakasser og sodavandsflasker?

 • 0
 • 0
#22 Therese Hansen

Jeg har været tutor (ældre studerende, som tager imod de nye) i mat-fys tutorgruppen praktisk talt alle år, hvor jeg har haft mulighed for det og det jeg ser indenfor Naturvidenskab er, at andre fag som nanoteknologi, fysik og matematik ikke har problemer med deres kønsfordeling, selv om de kræver matematik og evt. fysik på højt niveau.

Nogle af de fordomme som jeg møder hver dag og de spørgsmål, som jeg får fra de nye studerende tyder lidt på at pigerne i høj grad er bange for at sidde som den eneste pige på et hold og fuldstændig mangle feminin kontakt - og det er jo selvforstærkende.

I min studietid har jeg da også oplevet at det har været svært at være den ene pige i et fag (man lever i spotlyset), men jeg har aldrig manglet feminin kontakt fordi der er jo andre piger på studiet og sammenholdet der er godt. Derudover er der de sidste år startet flere piger end da jeg startede - der er stor forskel på at være 1-2 på en årgang og være 5.

Man skal dog stadig have en stærk vilje for at være pige i en mandeverden for praktisk talt alle i ens omgangskreds vil tvivle på om man hører til på datalogi indtil man har bevist sit værd. Men det samme kan vel siges om mandlige dagpleje"mødre"/sygeplejesker/frisører/pædagoger? (og snart /læger/lærere ;-))

 • 0
 • 0
#23 Andreas Bach Aaen

Da jeg startede på fysik-datalogi på Århus Universitet i 1991 havnede jeg på et såkaldt munkehold. Man havde bevist valgt, at samle de få piger der var på hold med mindst 5 piger. Vi der havnede på munkehold måtte tænke aktivt over vi rent faktisk ikke gad mandehørm hele tiden blot fordi, der kun var drenge på holdet. Tutorerne, som jeg selv senere blev aktiv iblandt, gjorde en del for at hjælpe med denne selvforståelse. Problemet var vel nærmest at 5 piger hurtigt bliver til 1-2 stykker med den generelle frafaldsprocent, der var dengang. Et par år senere var vi nemlig slået 3 hold sammen.

Det har altid undret mig hvad der gør at piger blandt naturvidenskab vælger biologi og kemi, men ikke datalogi og slet ikke fysik. Hvorfor går skellet, der hvor det gør?

 • 0
 • 0
#24 Thomas Kjeldsen

piger, biologi og kemi: - fagligt dygtig kvinde der redder dyr og mennesker gennem sit arbejde der indimellem kræver at hun trækker i en hvid kittel som hun ser rasende godt ud i.

piger, datalogi: - ????

drenge, håndværkerfaget: - frisk muskuløs og med god sommerkulør, fikser vandhanen når den drypper, gode penge lige efter folkeskolen.

drenge, datalogi: - ???

:-)

 • 0
 • 0
#25 Therese Hansen

Jamen så er det vi skal frem til jo bare

piger, datalogi: - fagligt dygtig kvinde, der redder mennesker og gør deres liv bedre gennem sit arbejde, der indimellem kræver at hun trækker i et sort jakkesæt, som hun ser rasende godt ud i ;-).

Man kan som datalog redde mennesker gennem sundheds-it og man kan gøre deres liv bedre på mange måder. Man kan gøre det muligt for ældre at være længere i eget hjem ved at bruge sensorer til at måle deres blodtryk og blodsukker og man kan gøre det nemt for læger at overvåge dem og have daglig virtuel kontakt.

Man kan bruge it til at hjælpe handikappede børn med at have et socialt liv, hvor de kan være ligesom alle andre i en virtuel verden.

Man kan bruge it til at være kreativ og lave musik på nye måder - og inddrage børn, unge, voksne og ældre i projekter, som de ellers ikke ville have mulighed for at deltage i.

Man kan bruge it til at lave programmer, som tillader voksne at bruge mere tid med deres børn, kommunikere med dem oftere, give børnene en kreativ mulighed og give stærkere familiebånd ved at man har noget at være fælles om.

Og så videre og så videre. At man så kan gøre det og få en ganske udemærket løn ved siden af burde da ikke diskvalificere faget.

 • 0
 • 0
#26 Poul-Henning Kamp Blogger

Mntjae, du skriver "man kan ..." en masse gange, men faktum er jo at det er de færreste der gør det.

De fleste sidder jo og koder på systemer som, hvis vi skal være helt ærlige, som gennemsnit forringer folks livskvalitet istedet for at forbedre den.

CMS systemer der forhindrer kunder i at komme til at tale med folk der ved hvad de taler om istedet for telefonduller.

CAD systemer der kan præcisionsdesigne hvornår produktet falder fra hinanden.

EPJ systemer der, når de en gang har fået at vide at du er gravid, ikke kan tage sig af at du er hankøn.

Datamining der sikrer maximal reklamebombning af din postkasse.

Traffikanalyse der udpeger dig som deviant pornosvin eller terrorist fordi du læser ugeskrift for læger eller scientific american.

Hvor mange her tør række hånden op og sige: "Jeg har aldrig skrevet noget der forringede livskvaliteten for nogle af brugerne/subjekterne" ?

Jeg kan ihvertfald ikke...

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#28 Therese Hansen

Det er helt sikkert en mulighed for it-folk at forringe folks livskvalitet, men forpligtiger det ikke os til at forsøge at lade være. Som Google siger: "Do no evil".

Men hvad folk vælger er jo op til dem selv - jeg siger bare at det er muligt at bruge it til de ting jeg nævner. Og det er vel ikke forkert?

 • 0
 • 0
#30 Poul-Henning Kamp Blogger

Det er et godt spørgsmål og vil nok afhænge af hvorvidt vedkommende unge menneske har tænkt sig at blive i Danmark.

Helt ærligt finder jeg at Danmark er et IT u-land beboet af smilende galninge som mener at Windows er et kvalitesprodukt, to standarder er bedre end en og bare folk kan Word^H^H^H^Htekstbehandling så er de IT folk.

Et ungt menneske med entusiasme, ideer og gå-på-mod vil rende imod så mange gumpetunge (IT-)chefer uden vidsyn eller ambitioner, at de før eller senere får brug for enten psykologhjælp eller Wagneroperaer for forblive oprejst.

Mit råd til en talentfuld ung person vil være: Tag en studenterexamen og find så et udenlandsk universitet med en god IT eller CS afdeling.

Hvis du har råd til den tid, så kom tilbage når du skal have børn.

Det lyder måske barskt, men fakta er at alle danskere der har raget lidt op i IT/CS, ikke er blevet til noget takket være danske universiteter, de er enten blevet det på trods af, eller de er blevet det i udlandet.

Hvis man bare vil have et håndværksmæssigt job som programmør, så er der naturligvis masser af .NET og Java jobs i banker og forsikringsselskaber.

Men det gør jo ikke verden til et bedre sted at leve, vel ?

Og ja, jeg mener faktisk godt jeg kan tillade mig den holdning, for jeg har brugt 14 år, samlet 10 mandår, af mit liv på open source.

Og nej, det er ikke pessimisme, for jeg tror det kunne være og kan blive bedre.

Men det kræver at IT/CS folk i Danmark starter med at indrømme at vi er røven af 4. division og samarbejder for en oprykning.

Poul-Henning

 • 0
 • 0
#31 Therese Hansen

Jeg tror, du ville have godt af en dag på mit studie, Poul-Henning, hvor vi konstant bliver opfordret til at være kreative og får at vide, at vi har alle muligheder i verden.

Der er flere tiltag i gang for at få os til at starte eget firma og undervisning ved siden af studiet i den slags ting.

Studiejobs hænger på træerne (ah, måske ikke helt, men for dem der gør noget aktivt for det).

Jeg tror bestemt, at unge mennesker, der vil frem, har mange muligheder på mit studie. Jeg ved, jeg har en tendens til at være positiv altid, men jeg ser heller ingen grund til ikke at være det i denne sammenhæng. Nej, studiet er ikke perfekt og det er hårdt arbejde, men der er jo altid plads til forbedring og jeg oplever en stor vilje til at ændre og forbedre.

Den danske forskning, som jeg har set, er både spændende og værdiskabende, og jeg tror bestemt at der er mange tiltag, som vil gøre hverdagen bedre for almindelige mennesker.

Der er ingen tvivl om, at man kan fokusere på fejlene rundt omkring, men spørgsmålet er om vi ikke kommer længere ved at fokusere på alt det vi er gode til og så arbejde mere med det?

Al respekt for din erfaring (det er helt klart her jeg kommer til kort) - det er forståeligt man bliver frustreret, hvis hverdagen ikke byder på de spændende arbejdsopgaver, men hårde deadlines, og man skal danse med gumpetunge it-chefer, men man har jo altid muligheden for at stemme med fødderne og tage sit gode tøj og gå. Det er jo ikke, fordi det er så svært at få job for tiden.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere