Forældreintra - få det dog lavet bedre!

Vi folkeskole-forældre har nok "forældreintra" som fælles "hade"-system. Forældreintra er skolernes fælles web-service, hvor man får lektier fra lærer, ser kommunikation mellem lærer og forældre mv.
Ideen er super god, Væk med meddelsesbogen, glemte sedler fra lærer osv. Problemet er den måde systemet er lavet på. Det er på mange måder gammelt og designet et slet ikke on-par med de web-designs, som vi ellers kender fra facebook, google, wordpress eller endnu lækrere web-designs.

Personligt irriteres jeg jævnligt med billeder, som kun skolelærere kan se, eller deres besked-editor, som timer ud efter noget tid uden auto-gem (morale, skriv beskeder offline og paste ind i systemer).

Har du folkeskolebørn, så kan - og bør du - nu gøre noget aktivt for at forbedre forældreintra - på http://foraeldreintra.uservoice.com/ er der nu mulighed for at
* skrive ideer til forbedringer
* stemme på forbedringer

Tonen er her proaktiv, og jeg håber det fortsætter. Login kan laves med Google eller Facebook-login.

Bemærk at der pt. ikke bare er tre ideer. Klik på dette link for at se listerne af ideer.

Hvad irriteres du selv mest af?

Hvem kender vi hos UNI-C? Kan vi få nogle af deres udviklere eller ledere til at skrive mere om deres udviklingstanker?
Hiv gerne information frem....

/pto

Kommentarer (41)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Henrik Mikael Kristensen

Jeg synes egentligt, at opgaven er oplagt som et open source system.

Den slags er udviklet hundredvis af gange før, ofte som open source, og det kunne da være ganske sjovt med driftige forældre, der kan få mere indflydelse på deres børns skole på den måde.

Så skal vi heller ikke begrænse os til, hvad nogen siger, der er penge til eller bekymre os om UNI-C's fremtidige performance.

 • 8
 • 0
#4 Benny Simonsen

Det forlyder at der skulle være sket rigtig meget i den nye udgave. (Noget kunne også tyde på at det nærmere er et facelift.) Derfor synes jeg det giver bedst mening med forbedringsforslag i forhold til denne udgave. Vi har bare ikke fået den endnu. Er der erfaringer med 5.2?

Om version 5.2: http://www.om.skoleintra.dk/Infoweb/Designskabelon9/Rammeside.asp?Action...

 • 0
 • 0
#6 Peter Mortensen

Nu har jeg kigget skoleintra.dk igennem for oplysninger om det årlige SkoleIntra-træf, og som jeg ser det, så er de to forløb udelukkende henvendt til lærer, ledelse, administration osv.

Dvs. ingen forældre deltog?!?

For at tale om success, bør man så ikke inddrage den største brugergruppe af ens system?

 • 14
 • 0
#9 Kim Koch Rasmussen

Beskeder er naturligvis tilgængelig i samme sekund der er trykket send. Forveksler du det ikke med at systemet tilbyder at sende en e-mail dagligt (på et af den enkelte skole valgt tidspunkt) med de ændringer der er sket for dine børn, herunder fx at der er sendt en besked til dig i relation til en af disse?

Beskederne kan ses (som alt andet) i det øjeblik de er gemt

 • 4
 • 0
#10 Anonym

For nu lige at nævne 2 ting, der absolut skal holdes væk fra Skole-/Forældre-intra.

Hvorfor? Der er vel ikke nogen der forventer at G+ eller Facebook skal være det nye intranet, men man kan jo godt anvende det til login, mit gæt er at 90% + af forældrene er på Facebook og er vant til at bruge det til login andre steder, og så længe det kun er et ekstra tilbud, så ser jeg virkelig ikke nogen grund til at man pr. automatik skal fravælge det.

 • 3
 • 5
#12 Thomas Ehler

Det er lavet af en stor dansk IT virksomhed OG det virker (ofte i hvertilfælde). Undtagelsen fra reglen mao. Et helt nyt ville med garanti være 4 år undervejs, overskride budgettet 200% og blive skrotte til sidst. For i Danmark bruger vi den slags offentlige projekter til at holde r.... oven vande på dinosaurer. Igen og igen. Vi kan bare nævne... Nej listen bliver sku bare for lang! Den sjoveste var vel sagssystemet til AF. Baseret på OS/2, 7 år efter at IBM havde droppet det. :-D

 • 3
 • 1
#15 Morten Fordsmand

Så er der vel ikke mange der opfatter google eller facebook, som specielt troværdige når det gælder beskyttelse af personoplysninger.

Problemet med Skoleintra er netop at det indeholder personfølsomme oplysninger, hvorfor vi ville høre et ramaskrig uden sammenligning, hvis vi lige pludselig fik lækket en besked om at lille peter skal holde op med at tage tissemanden frem i timerne.

Men derudover er jeg helt enig i at forældreintra stinker, og ved at det er en af de klart lavthængende frugter, hvis man vil forøge produktiviteten i folkeskolen, at få lavet det l..t om til en bare nogenlunde effektiv collaboration applikation.

 • 2
 • 0
#16 Henrik Mikael Kristensen

Derfor synes jeg også, man burde tage sagen i egen hånd, helst uden at spørge om lov.

Udvikling af denne type software i open source kræver nærmest ingen opstartsomkostninger, og der burde være rigeligt med folk at tage af, som er interesserede i ordentlig kommunikation mellem skole og forældre, og det gør ikke noget, at det er på frivillig basis, igen med de driftige forældre, som er interesserede i deres børns velvære.

Behandl det som ethvert anden open source projekt, hvor 2-3 arkitekter udfærdiger systemet og smider det på github, og derefter kan udvides og justeres efter behov. Tillad donationer til udviklerne og den initielle drift. Jeg vil godt tro at mange vil donere til et specifikt projekt end at kaste pengene for vinden med UNI-C.

Edit:

Hov! Jeg kan se at http://www.skole.dk/ eksisterer. Så kan jeg godt holde mund nu. :-)

 • 1
 • 0
#17 Jens Svalgaard

Jeg lavede på et tidspunkt et efterhånden halv-stort Python-script der automatisk logger på Forældreintra og sender mig beskeder fra opslagstavlen + meddelelser/"emails" sendt inde i systemet videre til min egen email-adresse.

Det virker faktisk fortrinligt - og gør at vi kun behøver at logge på forældreintra, hvis vi en sjælden gang vil melde os til noget / skrive noget / osv...

Måske skulle man lægge det et passende sted, så andre også kunne få glæde af det... :)

 • 5
 • 0
#18 Michael Deichmann

Er helt enig - helt ærligt. Peter Toft - jeg kan stikke dig da jeg er på barn 3 og 4 ;-) og Forældre-Intra leverer varen. If it works - don't fix it. Min største anke var, nå jeg har tvillinger i samme klasse, så kunne jeg ikke se alle brevene på een gang. Der er tydeligvis kommet udviklere til UNI-C, der har mere end et barn (blevet ældre måske?). Nu kan jeg se det hele i en oversigt og slette dubletterne og læse resten. Men OK - jeg kører også somme tider på arbejde i en Ford T så måske jeg ikke sætter barren så højt - bare opgaven løses.

 • 2
 • 0
#24 Kim Østergaard Christiansen

At vi snart kan lukke det mere eller mindre ned og skifte til Google Apps for Education og så kommunikere med forældrene igennem E-mail, som resten af den normale befolkning gør. Forældrene sidder alligevel bare og venter på at modtage en E-mail, som fortæller, at nu er der besked til dem.

 • 2
 • 1
#25 Morten Andreasen

Jeg er enig i at Forældreintra trænger til et brushup, dog nok mest i form af en oprustning på User Experience/Design fronten samt en reprogrammering af front-end laget, end på den bagvedliggende funktionalitet som efter min opfattelse fungere tilfredstillende.

Forældreintra er blot et ben i UNI-C's treeninghed Skoleintra, Elevintra og Forældreintra - Hvor forældreintra er den lille del.

Så der ligger en ganske betragtelig domæne/data model bagved som man ikke bør skrotte.

Jeg tror at nyudvikling strander på at skolerne ikke betaler særligt meget for skoleintra pakken, hvorfor der kun er penge til drift og mindre nyudvikling.

Måske trænger der også til lidt frisk blod hos UNI-C

 • 2
 • 0
#27 Brian Jensen

Jeg har engang haft fat i en udvikler fra skoleintra der hurtigt lavede et opslag i deres database. De sidder med 99.5% af markedet.

Hver skole betaler måske 5000 om året for skoleintra, forældre intra mm[1]. I 2012 er der 2544 grundskoler i danmark [2]. Det vil sige at de har 2531 grundskoler der bruger skoleintra. Så regnestykket ser således ud: 5000kr * 2544 skoler = 12.720.000 kr i indtægter om året. Hvis der ikke er råd til udvikling af systemet, så vil jeg gerne vide hvad der bliver brugt 10 millioner om året på.

[1] http://www.uni-c.dk/It-og-administration/Kommunikation-og-intranet/~/med... [2] http://www.uvm.dk/Service/Statistik/Statistik-om-folkeskolen-og-frie-sko...

 • 3
 • 0
#28 Deleted User

... ift. NemBørn der anvendes til børnehaver hvor hver enkelt login kræver et NemID login, og hvor siderne er så komplicerede og mystisk bygget op at man ikke forstår hvornår man er i undermenuer. Jeg troede forældreintra var slem til jeg mødte NemBørn. Gdamn!

 • 1
 • 0
#33 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Hej Jens

Jeg kan bekræfte at det virker for mig, så det kommer nok snart i produktion. $ ./fskintra.py Henter liste af børn Vælger [Linus 8.A] Login på skoleintra Behandler forsiden Kategori [Forsidebillede] Sender email Nyt forsidebillede

Jeg måtte dog hardcode SMTP server i semail.py, og røg i min egen greylisting, men ellers ok og mange tak :-)

 • 0
 • 0
#35 Allan Skovmand

Jeg har ladet irritationen over skole-intra vinde over min lyst til at bruge min fritid på golf eller gamle motorcykler.

Jeg har sået et frø omkring at etablere en open source skoleintra bevægelse, så nu må vi se om vi i praksis kan finde hænder til at løfte opgaven. Der er vist flere bevægelser i gang rundt omkring som måske kan forenes (?)

 • 1
 • 0
#37 Thomas Larsen

Hej Jens

Når jeg udkommenterer forside parseren fungerer det, vores forside har tilsyneladende et andet format end din.

$ ./fskintra.py Henter liste af børn Vælger [Oliver 3A] Login på skoleintra Behandler beskeder i bakken ind Behandler beskeder i bakken ud

/Thomas

 • 0
 • 0
#40 Deleted User

Jeg er helt på niveau med det som er sagt ifm usability i SkoleIntra - det kan gøres bedre. Men en ting som jeg finder mere problematisk er sikkerheden. Tilbage i 2011 testede jeg for sjovt sikkerheden og om der var huller(http://www.version2.dk/artikel/nemid-login-faar-foraeldre-til-boykotte-f...) - og det var der! De blev siden lukket - fint nok. I går, på kontoret, snakkede vi tilfældigt om SkolenIntra, og jeg tænkte om det ikke lige var på tide at checke igen. 10 min efter havde jeg fundet et nyt sikkerhedshul - så nu kan jeg igen læse andres beskeder.   Det er simpelthen for ringe.....

 • 1
 • 0
#41 Deleted User

Jeg vil til hver en tid foretrække ForældreIntra fremfor Facebook, magen til rodebutik, som konstant ændres, skal man lede længe efter.

Det største problem ved ForældreIntra er, at lærere og forældre ikke bruger det, måske skulle de ofre lidt mere tid der fremfor på Facebook...

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere