johnny lüchau bloghoved

Flere svenske myndigheder forbyder brug af Microsoft Teams

Svenskerne fremturer..

Tilbage i maj måned droppede det svenske skattevæsen Teams og nu følger flere trop.
Hele 8 svenske myndigheder har nu slået sig sammen om at finde alternativer.

Læs her.

Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Povl H. Pedersen

er det sædvanlige. Ingen amerikanske virksomheder eller dattersleskaber kan garantere for sikkerheden af persondata.

De er juridisk forpligtet til at udlevere alt til alle mulige på forespørgsel.

Før der kommer forbud mod at bruge amerikanske virksomheder til cloud ydelser, så løser det sig ikke. Vi skal derhen hvor eksempelvis Microsoft og Google flytter hovedkvarter til EU for at kunne sikre persondata. Så kan de godt have amerikanske datterselskaber der udlverer alt om alle.

Skatten betaler de alligevel ikke i civiliserede lande, så hvor HQ er, er primært et spørgmål om hvordan man vil fremstå.

P.t. er EU ikke cool, vi er for fragmenterede. Der er en grund til at israelere laver amerikanske selskaber, og US HQ, fremfor lige at tage et hop til EU. I EU har vi vel Irland, Holland og Danmark tilbage som lande med højt niveau af engelsk - fulgt af vores nordiske naboer. Men resten af EU er lokale sproglommer, og man orker ikke endnu et fransk firma der taler som om de er med i Alo-Alo, eller et tysk hvor der er andre sprogudfordringer. Og hvis man skal bo der, så er man på udebane fra dag 1. Der er en grund til at mange virksomheder havde EU HQ i UK.

 • 6
 • 7
#6 Kenneth Schack Banner

De kunne vel også lære at oversætte artikler og naturligvis henvise til en kilde, men det er da hensigtmæssigt at skrive på dansk. Der er borgere i vores land som ikke kan andre sprog, nu skal de så kæmpe med oversættelsen selv.... Men tilgængelighed er vel en by i Rusland efterhånden.

 • 1
 • 16
#8 Claus Eriksen

Det er et blogindlæg, og ikke en artikel fra version2.dk, og umiddelbart synes jeg det falder meget godt i tråd med nogle af de debatter som har kørt på sitet på det sidste. Ekstra information fra lande vi normalt sammenligner med skader normalt ikke.

Men kunne da være sjovt/spændende hvis der kom en artikel (fra version2.dk) hvor man havde forelagt de svenske overvejelser for nogle af de danske myndigheder og hørt hvilke overvejelser de har gjort sig.

 • 29
 • 0
#10 Malthe Høj-Sunesen

Vi skal derhen hvor eksempelvis Microsoft og Google flytter hovedkvarter til EU for at kunne sikre persondata. Så kan de godt have amerikanske datterselskaber der udlverer alt om alle.

Så ligger problemet bare i, at hvis man f.eks. vil levere software til USA DoD, så skal firmaet have HQ i USA. Det gælder næsten uanset hvilken type software. Underselskaber i USA er ikke godt nok, for DoD stoler ikke på, at hovedselskabet ikke får en ordre fra hjemmelandet (de ved vel bedst om den slags) om at hjemsende data.

 • 7
 • 0
#11 Mikael Ibsen

i forbindelse med hjemtagelsen af EU-borgernes GDPR-data, til EU-placerede databaser, i form af ønsket om fremtidigt at have den fulde kontrol med - og myndighedstilgang - til disse data ?

For borgerne er der vel næppe den store forskel at mærke, om de ligger i EU eller USA.

Så det er nok næppe for borgernes blå øjnes skyld, men magt over data, at dette kæmpe projekt sættes i gang, med store gener og forudsigelige indkørselsproblemer til følge overalt - og ikke mindst i offentlige institutioner.

Gener, som utvivlsomt i sidste ende kommer til at gå ud over borgerne, der nok skal ”beskyttes” men så sandelig også helst gerne serviceres ordentligt uden lange afbrud, som vi så, det kunne ske i Tinglysningssagen !!!

Jeg tvivler kraftigt på, at mindre offentlige institutioner - og firmaer- er gearet til den slags kolbøtter, og ender i stress og afmagt.

Så medmindre der centralt laves duelige og brugervenlige installationpakker, og udvikles brugbare apps til afløsning af alt det, som EU åbenbart har fundet ud af, at man ikke tør stole på i forholdet til USA, venter kaos kun på at blive udløst.

Hvem betaler forresten for denne temporært paranoiske - eller muligvis magtdrevne - øvelse ?

 • 2
 • 21
#12 Nicolai Petersen

i forbindelse med hjemtagelsen af EU-borgernes GDPR-data, til EU-placerede databaser, i form af ønsket om fremtidigt at have den fulde kontrol med - og myndighedstilgang - til disse data ?

Fremfor at eksempelvis USA er de eneste der har fuld adgang til "vores" data!

Hvori mener du at problemet i hjemtagning af data i forhold til denne betragtning ligger?

 • 8
 • 0
#17 Mikael Ibsen

Jeg tænkte nu mere på ting, der ikke fungerer som forventet og andre irritationsmomenter, som generer og stresser folk.

INFO: I korte øjeblik, kan jeg faktisk godt lade være med at være at fokusere på økonomi, selvom det lyder mærkeligt, grænsende til det usandsynlige, så aben placerer jeg selv, dér hvor JEG synes den skal sidde - eller ligge.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere