Fjernbetjening af Raspberry Pi - det var nemt...

Jeg har stor glæde af min Raspberry Pi. Jeg har siden sidst lavet et par ændringer.
Jeg har skiftet mit gamle 2GB SD kort ud med et hurtigt 8 GB kort, som jeg har installeret Raspbmc (RC5).
Det var lidt sjovt fordi nu forsvandt mit problem med at jeg ikke kunne reboote før flere minutter efter nedlukning. Det må være det gamle SD-kortet som har problemer.

Jeg har fulgt udviklingen på http://www.raspbmc.com/ et stykke tid - og det går godt fremad. I RC5-udgaven kan jeg koble mit Philips TV via HDMI til Raspberry Pi boksen og fjernbetjene min Raspberry Pi fra TV'ets fjernbetjening. Jeg fik købt mig en Pulse-Eight USB CEC adaptor, som skulle fungere som adaptor, men på mit Samsung TV og mit Philips TV virker TV-fjernbetjeningen uden adaptor. Jeg kobler HDMI på, og vupti så styrer jeg XBMC. På mit Sony TV virker det slet ikke. Det er også et år eller to ældre end de to andre TV-apparater.

More2follow....

/pto

Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Jacob Larsen

Jeg har skiftet mit gamle 2GB SD kort ud med et hurtigt 8 GB kort

Hvilket kort mere præcist? Når man læser forums rundt omkring, så får man hurtigt et indtryk af at random-write performance er ret tilfældig (no pun intended), og hænger i hvert fald ikke sammen med den hastighedsklasse som kortet kommer i. Hastighedsklassen er jo rent baseret på sequential write, og forholdet til random write er jo ofte lidt af et trade-off.

Jeg har selv købt et par 16GB microSD SanDisk class 6, som klarer sig fornuftigt. Men generelt skulle SanDisks class 4 og class 6 kort ligge godt til random-write.

 • 1
 • 0
#7 Michael Nielsen

Jeg har også en PI, men min fjernbetjening til mit Sony HX700 virker fint. For det meste i hvert fald... For det meste kører det rigtigt fint, men jeg synes der er mange ustabile elementer i det stadigvæk - lad os sige det på den her måde: jeg vil ikke anbefale det til min mor!

CEC fungerer ved at de klik du laver på din remote bliver sendt ud gennem HDMI-porten, den selvsamme port som din PI er sat til.

Forbindelsen til min fjernbetjening har været temmeligt meget on/off, lige pludselig bliver der udsendt en patch midt om natten som den selv lægger på og så virker fjernbetjeningen ikke mere. Natten efter kommer der en mere som retter det...

Jeg har mistet forbindelsen til min file share med medier på og den har så nægtet at genoprette den før genstart.

Den er også crashet ude i menuen en sjælden gang.

Den nægter at vise billeder, helt almindelige jpg-billeder i ikke-urimelig opløsning.

Den laver en eller anden håbløs power off på mit tv hvis den står i pause efter ganske kort tid.

Bortset fra det, så virker den jo meget godt :D

 • 0
 • 0
#10 Mads Bendixen

@Kasper: Bestil den hos Farnell, de plejer at levere hurtigere. Alternativt kan du prøve hos Modmypi der siger de har den på lager, der skal du dog købe et af deres cases med: https://www.modmypi.com/shop/raspberry-pi-cases/raspberry-pi-and-modmypi...

@Peter Toft Er du tester hos Raspbmc siden du har RC5 eller er det en tastefejl (RC4 er nyeste)? Jeg bruger selv Xbian pt., den kan også klare 1080 med DTS, selvom den ikke er sluttet til en DTS receiver. Der kører lidt fnidder-fnadder om at de stjæler med arme og ben, samt ikke overholder GPL. Det ignorerer jeg for nuværende, jeg pruoriterer noget der virker højere :-)

 • 0
 • 0
#11 Dan T. E.

Jeg har brugt RaspBMC RC3 og RC4 men skiftede til Xbian for et par uger siden og har aldrig kigget tilbage ;) Min oplevelse er at Xbian er langt langt mere smooth under UI og lidt mere stabil (det kan selvfølgelig være forbedret med tiden hos RaspBMC). Xbian har kørt rigtig godt siden 0.6.0 og den seneste v0.7b lader også til at fungere udmærket og RAM-forbruget bliver mindre og mindre indtil videre.

Mht. fjernbetjening så er jeg en af de "uheldige" som har et LG tv fra 2010 (LG 37SL8000) det virker ok med både RaspBMC og Xbian, dog med undtagelse af "Back" og "Menu" (men der er forskellige 'hacks' til at løse det problem). Både RPI-CEC og det "officielle" libCEC virker fint.

Jeg vil anbefale XBian, - det kører rigtig godt. (Jeg har ikke hørt snak om at de "stjæler" med arme og ben)

@Kasper Pedersen: mht. RS Components, - drop ordren og bestil fra Farnell så kan du formentlig have din Pi ugen efter ! :)

 • 0
 • 0
#12 Christian Dalager

Jeg bruger en app til min Windows Phone som fjernbetjening. Det giver en markant bedre navigationsoplevelse: dels går det lynhurtigt og dels skal jeg ikke gætte sig frem til hvordan knapperne er mappet til min samsung fjernbetjening.

Der findes xbmc remote apps til alle platforme.

 • 0
 • 0
#13 Nils Jakob Clemmensen

Er jeg i øvrigt den eneste, der har problemer med streaming af 1080P indhold via netværk efter RC4 opdateringen? Jeg har en server stående på en 100mbit forbindelse, der server mine bluray rips (mkv) via NFS. Problemet er bare, at alle 1080P film hakker :-/ Sætter jeg en USB harddisk til, er der ingen problemer. Under RC3 havde jeg ingen problemer med performance.

Hvordan er performance situationen hos jer?

 • 1
 • 0
#15 Allan Madsen

Jeg har også et Philips fjernsyn, og Raspbmc reagerer da også på navigationsknapperne. Desværre er det eneste den så gør, at flytte rundt på skærmbilledet. Er der nogen der har oplevet dette, og kan man mappe hvilke tastetryk der skal gøre hvad i Raspbmc?

 • 0
 • 0
#16 Deleted User

@Kasper - jeg har en liggende med PSU og et 2 GB kort, som endnu ikke er pakket ud, har ganske enkelt ikke tid til at nørde - så hvis du vil købe den til den pris RS tager, så er det dit (gælder slf også andre der læser denne tråd)!

 • 0
 • 0
#19 Niels Wind

Jeg har lige prøvet raspbmc og det kører virkeligt godt. Dog har jeg et problem med usb diske, der hverken blive mountet endsige genkendt.. Prøvet 3 forskellige, også forskellige fabrikater, der alle virker på mac/windows.

Har andre stødt på dette? Ikke engang 'fdisk -l' lister eksterne usb devices.

 • 0
 • 0
#20 Matias Bennike

1) Brug diske med ekstern strømforsyning. 2) Det virker med NTFS-format (og diverse linux formater, naturligvis, jeg har selv prøvet med ext3) 3) Guide: http://raspi.tv/2012/how-to-mount-and-use-a-usb-hard-disk-with-the-raspb... Min harddisk automounter altid, så jeg har ikke haft brug for at gå dybere ned i problemet.

Edit: Mht. at bruge fjernbetjening til at styre din Raspberry Pi lader det til man skal bruge HDMI-v.1.4 for at kunne bruge CEC, jeg kan ikke bekræfte det da jeg mangler at modtage mit v.1.4 kabel.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere