Fit-PC2 (del 2) - udpakningen

Jeg har netop fået en super cool computer ind af døren - en Fit-PC2 baseret på en Atom Z530 processor (Poulsbo) som jeg tidligere har optalt i min blog. Den er markant mere potent en min Fit-PC, men kræver under 10 Watt. Læsere af min blog vil vide, at min hjemmeserver pt. er en Fit-PC (slim), som har været omtalt mange gange. Jeg skal nok love at vende tilbage til mange flere detaljer om maskinen, som pt. har en XP og en Ubuntu Linux installeret - jeg regner med at behandle begge systemer, og mon ikke jeg skal have leget med andre Linux-varianter. Det kan I jo være med til at bestemme - mere om dette nederst.

For hvert billede kan I trykke og vælge "all sizes" og gå efter fuld opløsning.

Forsiden af boksen:

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3563/3499030628_b6ca6119da_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7491)

Bagsiden af boksen - bemærk at de allerede skriver om Windows7:

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3401/3498217475_95deb33ffb_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7499)

Boksen er åbnet:

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3614/3498219013_6d18ef05c1_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7501)

Nej - jeg har ikke en kæmpe hånd. Jeg holder en potent 1.6 GHz maskine i min hånd.

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3612/3498220953_be894ea0c5_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7505)

Ud over transformatoren, som ikke er med i billedet, så får man dette med en Fit-PC2.

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3348/3498222661_326d8e6f0f_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7510)

Det er et HDMI->DVI-I Dual Link kabel som følger med:

![Eksternt billede](http://farm4.static.flickr.com/3610/3498223335_966253260b_m.jpg" width="240" height="180" alt="img_7513)

Der følger også en monteringsplade med, så man kan montere sin Fit-PC2 på bagsiden af en monteres på bagsiden af de fleste fladskærme. Denne monteringslade kan nemt sættes på eller tages af.

Jeg har pt. den lille Fit-PC2 koblet op på mit TV. Mere om dette i næste blog-indlæg. Jeg skal dog lige høre jer, om jeg nemt kan koble fra DVI-I dual link (output fra Fit-PC2 HDMI->DVI kabel) til DVI-D dual link (input på min fladskærm). Umiddelbart vil jeg tro det er fint, men hjælp mig gerne her. Jeg mangler vist et kabel...

Med hensyn til de næste blog-posts, så er I velkomne til at komme med ønsker til hvad jeg skal undersøge på mht. den lille Fit-PC2.

/pto

(Non-Danes might want to jump directly to my pictures at Flickr)

Kommentarer (32)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Kofoed

Sådan en Fit-PC ser jo ud til at pynte i ethvert hjem .. På den usynlige måde! :)

Jeg er mægtig interesseret i, om den er i stand til at danne grundlag for en MythBuntu-løsning. Der er to altoverskyggende krav:

 • Skal kunne dekode h.264 (x264-codec) i min. 720p

 • Skal kunne sættes op med DVB-T input af en eller anden slags

Lige nu har jeg en lidt for stor boks baseret på en Asus barebone PC. Der sidder et Hauppauge Nova-T kort i den, og det fungerer perfekt, inkl. den medfølgende fjernbetjening. Men det er PCI, og den mulighed er jo ikke rigtig til stede med Fit-PC2, og så er vi ude i noget USB ...

Men hvis du har mulighed for at teste afspilning af x264-content i mplayer, ville det være rart (og en fin benchmark af både cpu og videosystem, i øvrigt). Jeg har søgt lidt, men kan ikke rigtig finde andre demoer end én produceret af JVC. Desværre kan den kun downloades cirka alle andre steder end fra JVC, så hvis du har mulighed for det, såæh... ;)

 • 0
 • 0
#3 Troels Liebe Bentsen

Selv hardwaren ser rigtig fin ud, bortset fra grafik chippen som desvære er et Poulsbo chipset, som hverken har Opensource driver eller en ordenligt understøttet binær klump(virker kun på 2.6.24) som man i det mindste kan finde hos nvidia eller ati. Så til alt andet end en hjemmeserver uden grafik er fit-pc2 nok en dødsejler.

http://www.happyassassin.net/2009/01/30/intel-gma-500-poulsbo-graphics-o...

Så Eee Box er nok et bedre bud selv om den er lidt dyrere hvis man skal lege med grafik: http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_Box#Low_power_consumption

 • 0
 • 0
#6 Thomas Lønskov Luther

Og hvis man blot vil have en media-afspiller så er AppleTV også en hård konkurrent (omend meget overset herhjemme). Med lidt nørden så er den hacket og installeret med et par ekstra værktøjer som gør livet meget nemmere (deriblandt ekstern harddisk/NAS connection, kørsel af Boxee og XBMC og meget andet godt fra e-havet).

Og når/hvis apple kan få overtalt de griske film-rettighedshavere så er der også en chance for at vi får film-leje via iTunes, DET er fedt... det kan idag godt lade sig gøre hvis man kan få oprettet en US itunes account og få lidt penge ind på den... man kan se 720p film streamet fra nettet uden problemer (hvert fald på en 8MBit)

 • 0
 • 0
#7 Mads Bendixen

Atom cpu'en kan ikke klare 1080p, selv noget 720p har den problemer med. Jeg havde planer om at bruge min dual atom til mediecenter, men den kan desværre ikke klare 1080p uden hjælp fra et grafikkort. Det lader desuden til at EeeBox B204/B206 også har lidt problemer med 1080p, men Asus er vidst klar over det og har en B208 på vej, med dual atom og et ATI HD4530 grafikkort.

 • 0
 • 0
#8 Martin Kofoed

... Med lidt nørden så er den hacket og installeret med et par ekstra værktøjer ...

Betale kassen for at skulle nørde med hacks?

No thanks.

AppleTV er noget proprietært skrammel -- dels takket være filmindustrien, men så sandelig også pga. Apple iTunes-lock-in. Man skal til at cracke skidtet, før det kan, hvad man måtte forvente af en HTPC.

Så vidt jeg kan se, er der ikke engang en tv-tuner i den?? Så Apple"TV" betyder altså en pc, som man kan slutte til sit TV, hvorefter man kan betale overpris for indholdet.

No wonder det aldrig er blevet den store succes.. :-)

 • 0
 • 0
#16 Mads Bendixen

Men en Atom med et tilstrækkeligt kraftigt grafik-kort med passende driver skulle vel kunne klare 1080p?

Ja, hvis den kan få noget hjælp fra en hardware-decoder, så er det muligt. Problemet er vidst også at afspillerne ikke kan udnytte de teknologier der er i hw-dekoderne i grafikchipsne.

 • 0
 • 0
#17 Thomas Lønskov Luther

Betale kassen for at skulle nørde med hacks?

No thanks.

AppleTV er noget proprietært skrammel -- dels takket være filmindustrien, men så sandelig også pga. Apple iTunes-lock-in. Man skal til at cracke skidtet, før det kan, hvad man måtte forvente af en HTPC.

Tjaa... men jeg har bare rigtig svært ved at se et reelt alternativ til samme pris... ja, det er ikke en HTPC, den kan ikke sådan lige bringes til at optage, så skal man op i en Mac Mini.

Jeg har (dog for noget tid siden, indrømmet) forsøgt at bygge noget der bare kunne lidt af det samme, det blev aldrig ordentlig, integrationen stank og der var konstant problemer med boksen. Det var et forsøg med alm. PC hardware og så OSS værktøjer (som jo må være din præference i og med at du ikke bryder dig om proprietært skrammel).

Jeg købte min appletv for knap et år siden og var faktisk meget imponeret over hvordan alting virkede og var interegreret med min bærbar (nåh ja, en -Mac). Hvis jeg skulle pege på noget der kunne leje medieafspiller til få penge, så ville appletv være mit forslag. Hvor langt kommer du i software, hardware mm. for 2kkr?

Men enten kan man lide Mac eller også kan man ikke... det er fair nok... men de laver altså noget som man ikke bare kan lukke øjnene for hvis man snakker om alm. brugere og noget der blot virker.

 • 0
 • 0
#18 Peter Toft

Det er en demo maskine fra Compulab jeg fik fingene i. Compulab udsender enkelte test-maskiner til skribenter i de før deres egentlige "launch". Jeg har ret stor erfaring med deres maskiner efterhånden incl. ARM.

Denne Fit-PC2 mangler IR (infrarød) sensor pt. Og det skal lige nævnes at USB->mini USB kablerne + væg-monterings kittet ender vist med at være en tilkøbs-option.

 • 0
 • 0
#19 Peter Toft

Rødder, jeg skal lige bruge lidt hjælp her. Hvor kan man downloade 720p og 1080p film? Der må findes enkelte LOVLIGE film jeg kan downloade til test. NB: Jeg gider ikke reagere på links til ulovlige film på "din onkels store filserver" host

Jeg har hentet et par clips fra http://www.h264info.com/clips.html - fint nok. Men jeg vil gerne have lidt længere film.

Jeg mener at huske at der er nogle digitale renderingprojekter, der har lagt film ud men kan ikke huske hvad/hvor....

 • 0
 • 0
#23 Lars Lundin

En anden alternativ mulighed er Acer Aspire Revo baseret på Nvidia ION (Atom CPU + GeForce 9400M)

Men den har kun digital lyd via HDMI, og der er ganske mange surround-sound anlæg, der kun kan tage S-PDIF eller 3 mini-jack (og så vidt jeg forstår, så kræver det en egentlig dekodning af HDMI-signalet for at få fat på lydsporene, så det er ikke billigt).

Kan man få adgang til lydsporene via USB?

 • 0
 • 0
#26 Peter Toft

Hej Peter - klart dumt. Og selv jeg som netop gerne vil modtage samme emails skal lige kommentere en gang... Mon ikke de søde v2.dk udviklere kan overtales til at hacke systemet så vi kan få emails uden at skulle skrive en kommentar først.

 • 0
 • 0
#29 Kasper Birch Olsen

Peter har du prøvet at afspille nogle af de film folk anbefaler til download? Jeg venter med spænding på resultatet af 720/1080. Jeg kunne godt finde på at købe en Fit-Pc til media center hvis du har held med at afspille HD.

 • 0
 • 0
#30 Kasper Birch Olsen

Forresten står der på deres hjemmeside at:

This allows fit-PC2 to run Windows XP or Ubuntu Linux at just 6W and to play full HD 1080p H.264 video using less than 7W.

De påstår altså i hvertfald selv at HD ikke er noget problem.. og ved 7W må det jo siges at være imponerende!

 • 0
 • 0
#31 Peter Valdemar Mørch

Nu har jeg haft fornøjelsen af at arbejde med Troels Liebe Bentsen og ved at han sjældent render med en halv vind.

Så Peter, hvis du laver testen er det interessant også hvilken linux driver der bliver brugt til testen. Er det den binære klump på 2.6.24 eller hvad? Performance der kun kan opnås med en bestemt kerneversion er desværre sub-interessant.

Peter

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere