Firefox installation på Ubuntu 10.10 - bruger du den?

Jeg ved flere af os har døjet lidt med installation af Firefox 4 på Linux. På Ubuntu 10.10 kan man ikke bare downloade og udpakke den Firefox 4 pakke man kan hente fra firefox.com. Jeg ser libxul.so fejl ![Eksternt billede](http://www.version2.dk/uploads/smil3dbd4d75edb5e.gif" alt=")

Den nemmeste gode vejledning jeg har fundet er denne - ind med arkivet "ppa:mozillateam/firefox-stable" i Synaptic, opdater, søg og installer "Firefox 4". Genstart Firefox og du er kommet i med på Firefox-4 bølgen sammen med de øvrige 36.000.000 andre brugere.

Jeg anvender ellers oftest Chrome, da den er meget hurtig. Firefox 4 er klart kommet efter det, men Chome er klart foran i opstarts-hastighed og rendering. Der er to steder jeg normalt hopper over på Firefox - Danske netbank (der virker Chrome kun nogle gange). Det andet - meget irriterende sted - sted er UNI-C lamme "foreældreintra", som alle forældre med skolebørn er tvangsindlagt til at bruge.
Er der meddelelser ved login så kommer der en pop-op box, som forbliver sort - og den blokerer for alle funktioner før man fjerner den. Desværre kan jeg ikke lige fjerne den box i Chome... Chrome virker bare ikke her...

Anvender I steder på nettet, som kun virker i én browser og ikke i de andre?

Jeg synes egentlig det er blevet generelt bedre de sidste par år mht. at få fuld web-anvendelighed for os Linux-brugere. Enig?

/pto

Kommentarer (19)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Christian Andreasen

Er dog ikke linux bruger, men kan nemt genkende problemet med at måtte ty til en sekundær browser for at udnytte visse funktioner på websider.

Intranettet på min skole lader ikke en uploade filer, med mindre det sker med IE 5+.

Dog syntes jeg at de forskellige browsere endelig renderer nogenlunde ens (tænker udssende), hvilket som web-udvikler er rart at se.

 • 0
 • 0
#2 Carsten Olsen

Jeg tror det er fordi Google har fået lavet deres browser så den virker med Windows og de overfører den samme code til Linux. Chrome virkede for 2år siden meget bedre til Windows end til Ubuntu. (Det var var den gang også mest vigtigt at komme ud på alle PCere som jo kørte Windows.

De fleste maskiner kører stadig Windows men jeg tror Google har planer om at udslette Windows som "Default OS" på PCeren. (Meget snart).

MHT. Danske Bank så fik jeg det først til at virke med Ubuntu 10.10/Chrome 9 i Feb 2011 og det virker altid perfekt. (Virker også på Android). Faktisk kan jeg ikke finde noget som ikke virker under Ubuntu 10.10 + Chrome 12.0.712.0.

Selv Microsoft fishIETank virker fint med 20fisk og 19fps på elendig HW (ASUS Eee900). Hvis jeg kører Windows XP/IE 8 kommer fishIETank op med at jeg skal opgraderer til IE9 - men hov det kan man ikke på Windows XP og maskinen kan jo ikke kører Windows7. Så er det godt vi har Ubuntu + Chrome.

 • 0
 • 0
#4 jonas koch

firefox 4 virker fint på linux (mint distro - "bygget" på ubuntu basen). jeg kan dog ikke se det innovative i den, GUI'et er tyvstjålet fra de andre. og så er det jo den langsommeste pt.

så må jeg ikke anbefale opera 11.... virker glimrende på linux.

 • 0
 • 0
#5 Lars Bjerregaard

Bruger også til dagligt Chrome på min Linux maskine. Alt i DB virker fint på denne, bortset fra den sidste bekræftigelses-boks som kommer op når man skal bekræfte overførsel af penge. Her er der bare blank skærm i Chrome. Så til DB bliver jeg nødt til at bruge FF hvor der ingen issues er.

Er der nogen der kender til et pålideligt sted i Danske Bank, hvor man kan melde den slags issues?

 • 0
 • 0
#6 Claus Waldersdorff Knudsen

FF4 virker på min hjemme-Ubuntu 10.10, dog kun med Flash. Men er mega langsom til at starte op. OK, det er også en bedaget PC ;-)

Installationen var rimelig nem: Jeg udpakkede filerne til mit homedir, fandt exe filen og startede den, og alle mine gamle bookmarks etc var med. Efterfølgende starter den vha de eksisterende shortcuts! Den har åbenbart opdaget at der var en anden FF installeret og overskrev linken, eller sådan noget. Mht. renderingen har jeg ikke umiddelbart kunne se en forskel på de sider jeg normalt læser.

Til daglig er det Chrome både hjemme og på arbejde (XP, Win7 og Ubuntu 10.4LTS), FF er kun til bank/visa (USA).

 • 0
 • 0
#7 Søren Mors

Prøv lige forældreintra under Chrome/Ubuntu igen. Det begyndte at virke for mig på et eller andet tidspunkt, efter at jeg havde den samme oplevelse som du beskriver.

Du har så iøvrigt ret i at det er et himmelelendigt system. Min yndlings-hade-feature er deres implementation af notifikations emails når der er noget nyt jeg skal se. De udsendes en gang i døgnet, klokken lidt over 5 om eftermiddagen.

 • 0
 • 0
#8 Kasper Johansen

Jeg kører selv med Firefox 4 fra omtalte repo (også før du postede ;-) ).

Jeg syntes den er lækker, men f.eks. Flash kører lidt ustabilt her hos mig. Desuden har jeg lagt mærke til, at den via "top" hyppigt tager en hel kerne til et eller andet, hvilket hurtigt kan blive irriterende, hvis de andre kerner er optaget og computeren dermed begynder at lagge.

Jeg er dog begyndt at køre Firefox igennem nice - men jeg ved ikke helt hvor meget det har hjulpet :-)

 • 0
 • 0
#10 Morten Krogh Andersen

Faktisk udsendes de "når den første bruge logger på efter kl 17" .. det er topmoderne. (Jeg har det fra skolens it-smølf, som jeg forsøger at hjælpe i at få lavet en regel om at .doc/.ppt mv skal forbydes..)

Desuden udsendes der ikke nyheder; ALT der er sket siden sidste mail udsendes; også de beskeder man har læst.

Jeg forstår ikke hvordan UNI-C kan have samvittighed til at tage penge for det #¤&#W¤! Jeg bruger Ubuntu 10.10 til dagligt, og har også installeret ff fra den ppa Peter skriver om. Har dog ikke forsøgt fra andre steder.

Jeg anvender primært ff af vane, herunder pga. xmarks, firebug og webdeveloper. Bruger dog også chrome, for at kunne have multiple sessioner til samme website.

 • 0
 • 0
#11 Søren Mors

Første bruger efter klokken 17, det er dæleme smart. Har de slet ikke hørt om cron?

Jeg havde bare observeret at mine mails altid kommer kort efter klokken 17, og regnede med at der startede et job klokken 17, og at det så tog lidt tid at komme ned til mig.

Til gengæld understøtter skoleintra NemLogin, så informationerne om mine børn kan ses på borger.dk, og det er jo helt igennem vidunderligt.

 • 0
 • 0
#12 Robert Larsen

Jeg bruger stort set udelukkende Firefox, når jeg udvikler til web. WebDeveloper og Firebug er bare uundværlige, og jeg har ikke fundet ligeså gode værktøjer til Chrome.

Nu håber jeg selvfølgelig, at alle Chrome fans fortæller mig, hvor stor en idiot jeg er, og lister alle de fede plugins, jeg står og mangler :-)

 • 0
 • 0
#13 carsten guldhammer

jeg har kun oplevet det et sted

nemligh nøresundby banks net bank, (dog kun de sidtste 3 uger )

deres hotline sige at der er noget ( når jeg skriver noget, er det fordi jeg ikke husker nøjagt hvad det er ) der ikke lige i øjeblikket understøttes / er fejlrettet af crome

når jeg logger ind via nem ide, så kommer jeg godt nok ind på netbank, men når jeg så vil foretage en betaling og skal godkende betalinge med min nem ide kode så kommer der bare enm grå skærm.

nøresundby bank and´befaler at bruge explore indtil det bliver rette men de ved ikke hvornår det bliver rettet

jeg har DOG ikke prøvet om det virker under firefox da jeg ikke bruger firefox

 • 0
 • 0
#14 Thomas Knudsen

Ingen tvivl om at UNI.C's "Forældreintra"-produkt er noget af det mere fladpandede. Men de har altså fået rettet fejlen med lukning af pop-upvinduet under chrome (det gik der bare et par uger med...).

Fejlen opstod i øvrigt efter at de gik væk fra at benytte browserens platformsspecifikke popupfunktionalitet, for at erstatte den med et stykke UNI.Ckode der får popuppen til at se ens ud på alle platforme.

Jeg fatter ikke hvorfor det skulle være nødvendigt, men gætter på at der simpelthen er tale om et af de mere bizarre resultater af "not invented here" syndromet.

Ellers er jeg efterhånden holdt op med at undre mig over noget som helst i "Forældreintra". Det er et produkt som jeg i al væmmelse og disrespekt tillader mig at opfatte som UNI.Cs daglige tortur af sagesløse forældre til folkeskoleelever.

 • 0
 • 0
#17 Kristian Nielsen

@Lars: De er i Danske Banks udviklingsafdeling klar over de problemer der er både på Linux og OSX med Chrome. Det er dog vurderet at det antal kunder som er ramt er så småt at det ikke kan svare sig at smide penge efter. Dette afspejler sig også i de tekniske krav (https://www.danskebank.dk/da-dk/Privat/Netbank/Support/Pages/Tekniske-kr...) hvor Chrome ikke officielt er understøttet eller supporteret på Linux eller OSX.

 • 0
 • 0
#18 Lars Tørnes Hansen

Når man har tilføjet Firefox 4 pakkearkivet med: sudo add-apt-repository ppa:mozillateam/firefox-stable og erstattet Firefox 3.6.x med firefox 4 med: sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade kan man installere dansk sprog ved at installere denne tilføjelse: http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/4.0/linux-i... efter genstart af Firefox 4 er browseren dansk sproget.

Dansk sprog tilføjelsen kan bruges på alle styresystemer, som firefox 4 kan køre på.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere