Firefox 3 beta 4 og tilbage til Firefox 2

Så fik jeg fingrene i Firefox 3 - beta 4 (se også http://www.version2.dk/artikel/6566). Kors den er hurtig. Både på OSX 10.5 og Linux kører den rigtig hurtigt. Rendering er markant hurtigere - FEDT. Det er flot af en browser, hvis kode er fyldt med undtagelser for at slam-HTML kode alligevel skal vises fornuftigt. Især på OSX er der stor forskel mellem Firefox 2 og 3.

Jeg har rodet med de nyeste Firefox 3 (FF3) builds et stykke tid, og det er klart noget jeg er på vej imod, men ikke nu. Der er meget rod i Firefox 3. Mine meget hyppigt anvendte udvidelser Google Browser Sync, Measurelt, osv. kører ikke i FF3, så det er klart en dum begrænsning som selvfølgelig nok skal blive rettet op. Sikkert nye formater, men i produktion, så er det bare no go pt med FF3.

Der er også en del rod med RSS-feeds, hvor 3-4 af mine 20 feeds ikke virker i Firefox 3 f.eks. fra http://www.linuxtoday.com/. Skod...

Pop-up vinduer kommer også jævnligt med al for lille størrelse. F.eks. fra version2's Xoops-system. Øv bøv...

Der er en del ting jeg ser frem til FF3 - bl.a. muligheden for at steppe min bookmark samling tilbage i tid. Jeg har jævnligt fejl pga. GoogleBrowser Sync, som bare ikke kan synkronisere mellem mange maskiner.
Søgning tilbage i gamle hjemmesider i FF3 - nice....

Anyway FF3 er for ung endnu, men det er fedt at se at udviklerne kan sparke mås på ydelsen. Nogen som har erfaringer fra Windows med FF3?
Hvad synes du er det fedeste med FF3?

/pto

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Hansen

Ja, FF3 er absolut 'up and coming', men mangler som du siger lidt endnu.

Synes de fedeste forbedringer er: - hastighed - meget pænere font rendering (tæt på Safari look) - "native controls"

Bruger normalt Foxmarks til synkronisering af bookmarks men den virker ikke endnu (beta skulle dog være undervejs).

 • 0
 • 0
#3 Ove Andersen

Bruger selv FF3 - har brugt beta 3 til i dag og har lige smidt beta 4 ind i dag.

Er ganske godt tilfreds, men jeg mangler min "home" knap. Home er iGoogle, hvor jeg bl.a. har feeds og flere andre ting. Denne knap er bare væk, og jeg kan ikke umiddelbart finde den.

Ellers er jeg rigtigt glad for FF3. Eneste problem side jeg har oplevet er hwt.dk, som jeg har beskrevet i http://hwt.dk/forumthread.aspx?ThreadID=239509 Sjovt du har problemer med feeds.. Burde de ikke overholde en simpel xml standard?

 • 0
 • 0
#5 Peter Makholm Blogger

Jeg har ikke prøvet, men ud fra hvad jeg har læst af annonceringer, issue-lister og feature-lister, så er den feature jeg glæder mig mest til en fungerende soft hyphern.

Jeg skriver alt for lange ord til ikke at have orddeling og selvom jeg selv skal lege orddelingsalgoritme vil det være et skridt fremad. Så vil det bare kræve at de CMS'er jeg bruger ikke sluger dem.

 • 0
 • 0
#6 Jonas Bo Hansen

Idéen med Weave er, at Mozilla skal drive en online tjeneste, som giver mulighed for følgende:

 1. Man kan oploade sine bogmærker, historik og indstillinger (sin profil). Dette skal gøres med en client-side-kryptering, der beskytter de personlige informationer.
 2. Det bliver muligt at dele data fra sin profil med venner, familie og andre - f.eks. ens bogmærker.
 3. Det skal være muligt at bruge sin Firefox-profil på en hvilken som helst computer. Man kan derved få adgang sin egen personlige konfiguration af Firefox på jobbet, hos vennerne eller familien.

Weave findes i en version 0.1. I denne version kan man kun synkroniserer bogmærker og historik. Det kræves, at man bruger Firefox 3 betaversion for at bruge Weave: http://labs.mozilla.com/2007/12/introducing-weave/

 • 0
 • 0
#7 Jonas Bo Hansen

Hej igen

Til dine øvrige Firefox 2.x Addons eller tilføjelser skulle du prøve Nightly Tester Tools:

www.oxymoronical.com

Hent - genstart - gå til tilføjelser/add-ons og vælg "make all compatible" - genstart og vupti alt virker igen - Ja, ikke alle, men mange virker. Hvis der ikke er uoverensstemmelser mellem Firefox 3 og den enkelte addon.

Der findes også ofte beta versioner af de enkelte addons på udviklernes websider - dog ikke til Measurelt. Measurelt er ikke opdateret i 1½ ÅR!!!!

Jeg kan umiddelbert ikke se problemet med Linux Todays feed: http://www.linuxtoday.com/biglt.rss

 • 0
 • 0
#9 Thomas Alexander Frederiksen

En af de absolut fedeste ting jeg har oplevet efter jeg kastede mig ud i at teste FF3 har været responstiden ved bugreports - jeg submittede to bugs i løbet af eftermiddagen i går, og der var respons inden aftenen var omme.

Bortset fra det er specielt forbedringerne i javascript-fortolkningen til at mærke, ting går altså noget hurtigere i 3'eren.

 • 0
 • 0
#10 Jørgen Ramskov

Jeg har brugt FF3 siden beta 2 på Windows platformen og har ikke haft flere stabilitetsproblemer end da jeg brugte FF2.

Ja, extensions er ofte ikke klar endnu, men omvendt er jeg heller ikke den store bruger af extensions, så det gør ikke mig så meget.

Performance er væsentligt bedre og jeg er meget glad for det store arbejde der er gjort på hukommelsesområdet: http://blog.pavlov.net/2008/03/11/firefox-3-memory-usage/

 • 0
 • 0
#11 Claus Agerskov

I Firefox 3 er/bliver bløde bindestreger endeligt håndteret korrekt. Det er tegnet ­, som endelig virker ved at indsætte en bindestreg, hvis der er behov for det, så en linje kan brydes midt i et ord.

Det er specielt rart på et sprog som dansk med mange sammensatte ord, trods mange fejlagtigt opdeler dem i to ord eksempelvis [i]system administrator[/i] og [i]internet specialist[/i] (måske endda for at en linje ikke skal blive for lang).

Løsningen er at skrive [i]system­administrator[/i] og [i]internet­specialist[/i].

­ har været en del af HTML-specifikationerne siden HTML 4.01 fra juleaftensdag 1999: http://www.w3.org/TR/REC-html40/struct/text.html#h-9.3.3

De herligste hilsner, Claus Agerskov AgerCon - åbne standarder og fri software

 • 0
 • 0
#12 Peter Brodersen

Jeg er begejstret for, at Firefox 3 blot har en "passiv" bar i toppen, der spørger om man vil huske det kodeord, man lige har indtastet. Det betyder, at man rent faktisk kan se om man logger succesfuldt ind på et website.

I 2'eren skulle man tage stilling til, om man ville have Firefox til at huske ens indtastede oplysninger, før man fik feedback fra hjemmesiden, om det overhovet var gyldige oplysninger.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere