Ferielæsning - har du et godt bud?

Det er næsten sommer herhjemme, men alligevel vælger jeg at tage en tur sydpå i næste uge. Pakkelisten er næsten færdig - dog mangler jeg at gå ud og købe "bogen" - altså den der skal følge mig rundt på strandene og ved poolen. Jeg har som sådan allerede pakket Frederick P. Brooks' The Mythical Man-month, men den kan nok ikke holde til hele ferien - hvis den er så god, som jeg har hørt, holder den nok kun ca. de første 2 dage.

Mine kriterier for den ekstra bog jeg skal have købt er at den skal være faglig relevant (og det er i den bredeste forstand), underholdende eller voldsom lærerig og ikke alt for tung.

Har du nogle gode forslag?

Kommentarer (30)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Rytter

Brooks er fin, men den er du hurtigt igennem.

Nu kender jeg ikke dine interesser i detaljen. Men ud fra det du skriver om har jeg et par ideer.

En nyere bog som jeg synes er rigtig god er "Agile Software Development - The cooperative game" [Cockburn]. Jeg synes den er utrolig indsigtsfuld og ikke bare en lang række af teknikker som andre tilsvarende bøger har en tendens til at være. Og så er den fyldt med små korte historier som er morsomme og virker rigtigt godt. Den kan blive en klasikker ;)

På den mere tekniske side er der "Java - Concurrency in Practice" hvis du ikke allerede har læst den. Utrolig god. Kort og præcis.

/mrj

 • 0
 • 0
#3 Therese Hansen

Rigtig gode bud, som gav mig gode ideer. Jeg var lige forbi kærestens boghylde og det ser ikke ud til at han har fået købt "Agile Software Development - The cooperative game" endnu, så jeg hælder lidt til at det bliver den jeg køber.

 • 0
 • 0
#6 Poul-Henning Kamp Blogger

Der er naturligvis de kanoniske værker, hvis du ikke allerede har læst dem:

Gödel, Escher, Bach (Hoffstaetter)

Zen and the art of motorcycle maintenance (Pirsig)

The soul of a new machine (Kidder)

The Cuckoo's Egg (Stoll) (Hans anden bog: Silicon Snake Oil er også interessant)

En meget flot og tankevækkende bog for IT nørder er:

The Visual display of quantative information (Tufte) (ligeledes hans andre bøger)

Endelig kan jeg anbefale lidt edb-historie:

A Quarter Century of UNIX (Salus)

Casting the net (Salus)

Og til sidst, en bog passer der er god nok til at få dispensation fra dit sidste kriterium:

Theory of Games and Economic Behaviour (Von Neumann & Morgenstern).

Poul-Henning

PS: Jeg antager at du har læst the Art of Computer Programming, ellers skal den naturligvis med på listen :-)

 • 0
 • 0
#7 Casper Thomsen

Jeg har her til formiddag siddet på terrassen og slugt lidt over halvdelen af The Big Switch, der kan anbefales lige så varmt som termometret (som lige nu viser 40 grader i solen). The Big Switch er velskrevet, og argumenterne fremføres enkelt og effektivt med elnettets gennembrud og betydning for samfundet som en spændende historisk baggrund. http://www.nicholasgcarr.com/bigswitch/

I samme anledning vil jeg anbefale forfatteren Nicholas Carrs personlige blog, hvor jeg har læst med i lidt over halvandet år. Carr byder ofte på indsigtsfulde analyser af udviklingen i it-branchen. http://www.roughtype.com/

Jeg er efter flere anbefalinger i Wired også godt i gang med den lidt ældre (fra 2004) On Intelligence skrevet af Jeff Hawkings, der har stiftet it-firmaerne Palm Computing og Handspring. On Intelligence er noget mere krævende end The Big Switch, men giver et spændende bud på en sammenhængende forståelse af vores hjerne og hvorfor yderligere processorkraft ikke i sig selv er nok til at skabe sand kunstig intelligens. http://www.onintelligence.org/ http://www.wired.com/wired/archive/15.03/hawkins_pr.html

 • 0
 • 0
#9 Deleted User

GEB (Hofstadter) som PHK nævner er utrolig morsom og udfordrende at læse. For de fleste folk skulle der gerne være til det meste, eller meget mere, af en ferie i den.

Edward Tufte's bøger er også super gode, men grundet deres størrelse måske en anelse sværre at medbringe i en feriepakket kuffert.

En bog jeg personligt også har fået en del ud af var Edwin Hutchens, Cognition in the Wild.

 • 0
 • 0
#13 Anonym

Min bogreol er pt. pakket sammen, men ud af hukommelsen må man til sommerferielæsning absolut inkludere

Cryptonomicon af Neal Stephenson. The soul of a new machine af Tracy Kidder

En bog, der gav mig en del stof til eftertanke men som måske er på kanten af hvad du vil er.

The Algebraist af Iain M. Banks (SF)

Eftersom jeg ikke ved hvad du vil opfatte som "faglig" vil jeg undlade andre.

 • 0
 • 0
#14 Jonas Kongslund

Beyond Software Architecture: Creating and Sustaining Winning Solutions af Luke Hohmann

En fremragende bog, der bygger bro mellem it-udviklere og marketing. Burde være obligatorisk læsning for alle it-udviklere.

Release It!: Design and Deploy Production-Ready Software af Michael T. Nygaard

Omhandler udvikling af it-systemer, der ikke blot lever op til de ønskede features, men som vitterlig også kan klare mosten efter at være sat i produktion. Forfatteren kommer med mange spændende eksempler på hvor det gik galt. Et af dem kan læses på http://www.infoq.com/articles/release-it-five-am.

Glæder mig meget til at opleve Nygaard til dette års JAOO. Det kan kunne blive interessant.

 • 0
 • 0
#18 Henrik Kramselund Jereminsen Blogger

Neal Stephenson Snow Crash er også fantastisk ligesom Clifford Stoll Cuckoo's egg bliver man opslugt af den. The Code Book af Singh er ligeså god læsning.

Der er også mange klassikere som William Gibson, jeg er ikke typen der læser en skønlitterær bog på to dage, men Gibson bøgerne de ryger næsten for hurtigt. Prøv evt. Virtual Light.

Lidt mere seriøse bøger er også 19 deadly sins of software programming, den er godt skrevet og relativt kort - burde være obligatorisk for alle udviklere.

Hvis man skal arbejde med netværk er Network Warrior fra OReilly klart det bedste kompendium af viden og gode råd.

Hvis du skal arbejde med webteknologiers infrastruktur er Apache Cookbook, Apache Security og High Peformance Websites af Steve Souders - alle tre fra OReilly - helt nødvendige.

Hvis du er interesseret i Open Source er Producing Open Source software af Karl Fogel også et kig værd.

 • 0
 • 0
#21 Nikolaj Petersen

Man kan også kombinerer det faglige med fiktion, og så har Syngress Publishing nogle gode bud i genren som de selv kalder cyber crime, i en tid hvor vi selv diskutere elektronisk valg er "The Mezonic Agenda" et godt valg: http://www.syngress.com/catalog/?pid=3104 Fra samme forlag kommer serien "Stealing The Network" igen krimi med realistisk pentesting, hacking og social engineering: http://www.syngress.com/catalog/?pid=3250 Alle forfatere er folk der arbejder med emnerne professionelt til hverdag, det er derfor ikke præget af "Hollywoodsk" overfladiskhed.

 • 0
 • 0
#22 Ejnar Zacho Rath

Jeg kunne godt tænke mig at genlæse Feynman-bøgerne "Surely you're joking, Mr. Feynman" og "What do YOU care what other people think". Både underholdende og tankevækkende bøger fra en helt speciel fysikers liv.

 • 0
 • 0
#23 Åge Monrad

De forslag, som er blevet bragt til torvs kan da kun være ferielæsning for inkarnerede nørder. Hvad med at læse det i arbejdstiden eller til hverdag. Nej, hvis du skal have noget, som varer mere end et par dage, så skulle du læse om Lisbeth Salander og Michael Blomkvist i Stig Larssons trilogi. Der er 3 murstensbøger, og så er du klædt på til filmen(e) kommer. God læselyst Åge Monrad

 • 0
 • 0
#25 Therese Hansen

Tak for det, Kim - jeg vil meget gerne låne "The Big Switch" :-). Jeg nåede ikke at finde den inden ferien - jeg fik pludseligt travlt og fik slet ikke købt endnu en bog.

Og tak til alle for deres gode forslag - jeg kan se at jeg holder alt for lidt ferie, men jeg har da heldigvis en uge tilbage, hvor jeg kan kaste mig over nogle af bøgerne. Ellers håber jeg, at andre kan bruge inspirationen.

 • 0
 • 0
#27 David Konrad

Så lad mig anbefale "Consider Phlebas" af Iain M Banks. ISBN 1-85723-138-4. Hele hans culture-serie kan anbefales. Desværre er de ikke oversat til dansk (udover The Player of Games, Spilleren). Det er bragende god underholdning. Man er opslugt fra start til slut. Jeg tror jeg har læst alle bøgerne i hans culture-serie 5 gange hver, på engelsk.

http://www.fantasticfiction.co.uk/b/iain-m-banks/consider-phlebas.htm

mvh

 • 0
 • 0
#29 Therese Hansen

Nåååhh - det er det vi unge vil ha' - tak for tippet :-).

Lige nu er jeg i gang med The Big Switch som Kim har været så sød at låne mig - fantastisk bog, som giver stof til eftertanke om man så tror på visionen eller ej. Jeg skal i hvert fald til at se nærmere på Cloud Computing herunder nogle af de cloud services, som Amazon, Google og Yahoo udbyder.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere