FBI vs. Apple er helt uden betydning

FBI-Apple sagen snegler sig afsted og uanset udfaldet bliver festen næppe lukket før USAs Højesteret har talt, hvilket tidligst sker om et års tid.

Men hvis vi nu lige zoomer ud og tager det store overblik, får det så nogen relevant betydning hvad udfaldet bliver ?

Grunden til at jeg spørger, er at Silent Circle og deres blackphone2 stadig går en tilsyneladende sejrsgang, hvor alle falder på halen over deres "private by design" slogan, der, som jeg selv afslørede, absolut intet havde på sig.

Sammenligner man Silent Circle's "riceboy"-malede Android med Apples custom iPhone chip og dennes "secure enclave" skal der ikke målfoto til at afgøre hvem der har mest ret til at påstå at deres produkt er "private by design".

Men selv Apples "private by design" kommer med en enorm ladeport der hedder "iCloud" og en masse traffik der sendes hjem til Apple "for at forbedre brugeroplevelsen".

Selv hvis bygger sin telefon helt selv, vil den stadig blive sporet via det ANPG/ANPR udstyr rigspolitiet er i fuld gang med at installere, f.eks i Glostrup:

Illustration: Christian Panton

(Hat Tip til Christian Panton!)

Skulle man endelig gå hele vejen og programmere sin egen SDR som ikke lader sig lokke af falske access-points, vil det utvivlsomt tænde alle mulige advarselslamper hos politiet når deres udstyr spotter en samtale eller SMS fra en telefon de ikke har trianguleret.

Lad os sige at USAs højesteret giver Apple alt det medhold de kan.

På plussiden:

 • FBI kan ikke tvinge Apple til at gøre bruteforcing af PIN koder nemmere.

På minussiden:

 • Borgere kan stadig fængsles indtil de afleverer deres passwords/PIN (det har USAs Højesteret allerede slået fast).
 • FBI kan stadig bruge sikkerhedshuller til at brute-force PIN koden
 • FBI og NSA kan stadig aflevere "National Security Letters" til Apple
 • NSA kan stadig have folk "plantet" hos Apple for at sikre sig at der er bagdøre
 • Al telekommunikation fra telefoner vil stadig blive aflyttet efter bedste evne, herunder i teleudbyderens netværk.
 • Apple vil stadig udlevere iCloud sikkerhedskopierne mod dommerkendelse
 • Apple vil stadig selv spionere på deres kunder i fuldt omfang, "for at forbedre brugeroplevelsen".

Rigtig mange har allerede glemt at vi lever i en verden hvor chefen for CIA blev afsløret i at bolle udenom, fordi FBI aflyttede hans telekommunikation.

Præcis hvor rutinemæssig totalaflytningen allerede er blevet viser denne jobannonce:

Når alt kommer til alt, handler FBI-Applesagen ene og alene om FBI må underminere Apples markedsføring.

Selv hvis Apple vinder alt hvad det kan lade sig gøre at vinde, har vi ikke vundet noget privatliv.

"En stor sejr for Apple, helt uden betydning for menneskeheden." kunne Tim Cook passende proklamere fra Højesterets Trappe.

phk

Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Maciej Szeliga

Hvis det nu kun er Automarisk NummerPlade Registering og Politiet mener at det er så strengt hemmeligt at det skal skjules tror du ikke master til mobiltelefonaflytning også vil være "beskyttet" på den måde ("Rigets Sikkerhed")?

 • 2
 • 0
#3 Lars Kr. Lundin

Det er meget muligt at FBI vs. Apple er uden praktisk betydning, også for borgere i USA.

Men jeg ser det som et tegn på at USA accelererer mod politistaten, når en udøvende myndighed som FBI forsøger fremtvinge en væsentlig ændring i retstilstanden.

Det seneste udstil om at Apple skal kunne tvinges til at udlevere kildeteksten til deres styresystem med signeringsnøgler tror jeg derudover også vil blive et stort problem for landets eksport af software.

Hvis man skal se positivt på det, så kan FBI vs. Apple måske hjælpe folk til at få øjnene op for hvor slemt det står til med borgerrettigheder såsom retten til privatliv, nu hvor nærmest alle går rundt med IOS eller Android i lommen.

PS. Tak til Christian Panton.

 • 5
 • 0
#7 Anders Palm

Hvis det nu kun er Automarisk NummerPlade Registering og Politiet mener at det er så strengt hemmeligt at det skal skjules tror du ikke master til mobiltelefonaflytning også vil være "beskyttet" på den måde ("Rigets Sikkerhed")?

Det er ganske givet, men nu skrev PHK bare:

Selv hvis bygger sin telefon helt selv, vil den stadig blive sporet via det ANPG/ANPR udstyr rigspolitiet er i fuld gang med at installere, f.eks i Glostrup:

Så ved jeg ikke om der er noget han ved som jeg ikke ved, men i min verden er ANPR nummerpladegenkendelse.

 • 0
 • 0
#8 René Nielsen

Du har da ret i Silent Circle Blackphone og Apple Iphone i øjeblikket har store svagheder i sikkerheden, men det som skræmmer FBI er at befolkningerne nu efterspørger produkter som en hacker/myndighed ikke kan åbne på 10 sekunder og at producenterne nu lukker hullerne hurtigere end at FBI kan nå at finde dem.

Det som er sket er, at producenterne nu laver produkter som er meget sværere at bryde ind i end for 2 år siden og nu er FBI formentlig er klar over at om 2-4 år skal FBI ikke længere kunne forvente at kunne knække de mest udbredte telefoner.

Et ”National Security Letter” er jo ikke noget værd for FBI, hvis Apple har overladt krypteringen til et tredjeparts produkt som Open Whisper Systems og samtidig implementeret dette overalt i telefonen og dets sikkerhedskopier.

På samme tid kunne man forestille sig at sikkerhedsystemer blev leveret at en anden brugervalgt leverandør, således at bagdøre (hvis sådanne findes) nu skal løbe risikoen for opdagelse af brugerens sikkerhedssystem.

Jeg tror FBI frygter at fremtiden vil bringe brugervenlige telefoner hvor alt er krypteret og det eneste en mastaflytning kan afslører, er en position på en telefon og en lind datastrøm imod den samme IP, således at aflytning, lister over hvem som taler med hvem og lignende, ikke længere kan fremskaffes – uanset om man har dommerkendelse eller ikke.

Derfor sagerne imod Apple, Facebook og bilproducenter vigtige for FBI. Ja du læste rigtigt, sidste år ville FBI have en bilproducent til at aflytte bestemte biler via bilens dataforbindelse til fabrikken og bilens bluetooth telefonsæt. Det fik de dog ikke lov til, da dette ville slå bilens nødprogram fra.

FBI forsøger på den måde at tvinge producenterne til at holde op med at lave aflytningsikre produkter og måske tror du ikke på det, men det gør FBI!

 • 1
 • 0
#9 Poul-Henning Kamp Blogger

FBI forsøger på den måde at tvinge producenterne til at holde op med at lave aflytningsikre produkter og måske tror du ikke på det, men det gør FBI!

Men uanset hvad Apple vinder, får det ikke FBI til at stoppe.

Det der er brug for er en lovfæstet ret til privatliv som dækker alle FBIs nuværende og fremtidige dårlige ideer.

 • 6
 • 0
#12 Martin Kofoed

Mon ikke de bemeldte master også indeholder udstyr til at fiske MAC-adresser fra udstyr hvor Bluetooth og WiFi er slået til?

Man får i øvrigt en dårlig smag i munden af at læse polities henvisning til "Offentlighedsloven" .. :-(

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere