Farvel til de trykte medier?

Jeg blev umiddelbart lidt ærgerligt over Version2s annoncering af, at de vil ophøre med at være et trykt magasin, for jeg er stadig en af de håbløst gammeldagspapirjunkies, der elsker at sidde med en avis ved morgenbordet eller en murstensroman i en blød lænestol. Efter en arbejdsdag foran skærmen har jeg ærlig talt ikke ret meget løst til at klappe den bærbare op og surfe nyheder på nettet; det har helt enkelt ikke samme afslappende og velgørende følelse som at sidde med et analogt medie, der kan bøjes, krølles og spildes yoghurt på.

Omvendt mangler papirmedierne mange af de elektroniske mediers kvaliteter; de er ofte håbløst uddaterede i forhold til den seneste udvikling i de sager, de beskriver, og der er ikke rigtig nogen måde at dykke ned og få uddybende eller relateret information. Det kan være hip som hap for den seneste Stieg Larsson-krimi, hvor man alligevel må sidde klinet til bogen fra første til sidste side, men er en væsentlig parameter i forhold til nyheder. Når jeg læser på eksempelvis Version2s website, så er kommentarerne ofte mindst ligeså interessante som selve artiklerne - og der kan en trykt avis jo slet ikke være med.

Kan vi ikke snart få både i pose og sæk af de rare egenskaber fra henholdsvis de analoge og elektroniske medier' Hvorfor lader e-papirs-teknologierne til ikke at være kommet ret langt op af starthullerne endnu, selvom bl.a. Xerox har forsket i det siden 1970'erne' Ideen er der, anvendelsesmulighederne og de kommercielle muligheder burde være klare - men hvad Søren laver udviklerne?

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

... noget i retning af "Det er meget godt med radioavisen, men man kan ikke pakke fisk ind i den".

Jeg har det lidt på samme måde med onlineaviser. De er meget gode, men der er visse ting, som papiraviser er bedre til. Hvor finder man f.eks. skærme med samme størrelse og opløsning som et avisopslag? Og som man kan folde om, så den kun fylder halvdelen, hvis man ikke har så meget bordplads ved siden af sin morgenmad, men folde ud igen, når man er færdig med at spise? Og som man ikke behøver at være bange for at spilde juice på? Eller som man kan folde sammen og stikke i sin taske, så man kan læse den i toget uden at spekulere i batteritid, vægt eller solreflekser?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere