Facebook - game over

Så har jeg reelt disablet min facebook-profil. Henrik Knopper har tidligere skrevet indlæg mod Facebook. Henriks indspark er meget klart, og det havde jeg også i baghovedet. Min anke er en anden. Jeg har bare ikke tid til alt for meget fis, og 90% af de ting, der kom i min Facebook-indbakke var reelt fis. Sammenlign din film-viden med min - ja hurra. Er du en vampyr (klart ja..., men fis igen).

Facebook minder mig mest om pyramidespil - smid følgende skrammel videre til alle dine venner...

Second Life blev for nylig proklameret død, og jeg tror Facebook skal have en ny kurs, hvis ikke det kommer til at gå i samme retning. Kan I huske Orcut (Googles social-eksperiment). Det er vel reelt dødt nu?!

Er cluet at unge tiltrækkes af de store mænger lir, mens man med alderen bare ikke gider det længere? Jeg kan ikke se værdien af Facebook længere ud over tidsfordriv og underholdning.

Jeg holder mig pt. til Linkedin.com, men lurer lidt på Plaxo.com og Xing.com. Alle tre bejler mere til brugsværdi. Hvad bruger du af sociale netværk og hvorfor' Hvorfor har du droppe de andre'

/pto

Kommentarer (26)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Thomas Alexander Frederiksen

For et eller andet sted gør det lige præcis det jeg skal bruge - uden at forstyrre mig unødigt.

Jeg har også været omkring Orkut, og før det et eller andet jeg har glemt hvad hed, men som vist er helt væk fra nettet i dag. Det store problem med alt det jeg har kigget på, ud over LinkedIn, er at der ganske enkelt er for meget "støj". Ja, det kan da være meget skægt, men det jeg skal bruge er en nem måde at holde styr på de detaljer jeg ikke kan huske i hovedet, når det gælder mit (primært faglige) netværk. LinkedIn gør det på en nem og overbevisende måde. Jeg er så også bare en gammel sur mand, der ikke kan lokkes med store mængder lir ;-)

/Thomas

 • 0
 • 0
#3 Peter Makholm Blogger

Jeg har aldrig været storforbruger af den slags. Jeg tror rent faktisk kun at jeg har brugt Advogato, Orkut og LinkedIn. Der er et par andre jeg har oprettet mig på, men reelt ikke brugt.

Af de tre er det kun LinkedIn jeg bruger i dag. Orkut har jeg slettet mig fra og Advogato har jeg tilsyneladende ikke brugt siden maj 2001. Ikke at jeg ville savne LinkedIn, men det er da meget morsomt at se gamle kollegaer skifte job...

 • 0
 • 0
#4 Jens Fallesen

Nogenlunde samme historie her. Bruger LinkedIn, hvor jeg også har kontakt med venner, som jeg egentlig ikke har noget arbejdsmæssigt forhold til.

Prøvede Facebook på anbefaling fra en kollega på et tidspunkt. Oprettede en profil – og hvad så? Så begyndte der at komme friend requets ind, og dem svarede jeg da på, og pludselig så siden efter noget tid anderledes ud – ganske rigtigt fyldt med alt muligt andet fis. Jeg er nok bare blevet for gammel til den slags.

Nu er jeg begyndt at modtage invitationer til Plaxo Pulse, men jeg kan stadig ikke rigtigt se, at det giver mig noget brugbart. Desuden har Plaxo en lidt kedelig historik, uden at jeg helt kan huske hvorfor.

 • 0
 • 0
#5 Martin Kofoed

Mail i indbakke: Hey, se min Facebook-profil!!

Mig:

Facebook: You have to create an account to [...]

Mig: En account for at SE en profil?!

Og det var så min samlede Facebook-historie. Jo mere jeg hører om det, desto gladere bliver jeg for, at jeg ikke havde tid til at oprette en konto.

 • 0
 • 0
#6 Casper Thomsen

Angående Orkut, så er det site langt fra dødt - tværtimod.

Som Klaus skriver, er Orkut altdominerende i blandt andet Brasilien, hvor anslået 10 procent af befolkningen benytter tjenesten.

Ifølge statistikken Alexa (hvis tal skal tages med stort forbehold, men alligevel...) er Orkut det 10. mest besøgte website i verden. http://www.alexa.com/site/ds/top_sites?ts_mode=global&lang=none

Det overgår således både Ebay, The Internet Movie Database og Version2.

Det er sjovt at se, hvordan sociale tjenester hitter forskellige steder. Danmark er det land i verden med flest Linkedin-brugere i forhold til indbyggertallet, mens mit indtryk er, at Facebook var et kæmpehit i Sverige og Norge, før det overhovedet slog igennem i Danmark.

Tag også tjenesten hi5, der ifølge Alexa er det 8. mest besøgte site i verden - lige efter Myspace og Facebook - men vist ikke er så kendt i Danmark.

 • 0
 • 0
#7 Jakob Hansen

Jubii havde for nogle år siden en tjeneste der Jubii Venner, som tegnede til at kunne blive en god måde at kunne kontakte gamle klassekammerater på. Desværre valgte Jubii pludselig at lukke tjenesten (som siden har stået til "kommer snart", hvem sagde Duke Nukem Forever).

Jeg bruger Facebook lidt på sammen måde, ikke som - endnu - en daglig kontaktflade, men som et sted hvor jeg kan kontakte gamle venner, klassekammerater og så videre. Til det virker den ganske glimrende. Facebook er for mig helt sikkert bedre til den brede kontakt, hvor min LinkedIn kun er ded professionelle forhold. Hver især fint nok.

Det er muligt med få museklik at fravælge mails på alle de mærkelige applikationer der kommer invitation til, og så er det faktisk ikke generende.

Jeg opfatter det som at der er ved at gå lidt inflation i at sige facebook er noget skidt, i takt med at flere og flere ikke-nørder er begyndt at bruge den. Men det er jo netop de mange nykommere der gør det mere og mere brugbart.

 • 0
 • 0
#8 Andreas Bach Aaen

Hvem kan huske Sixdegrees? http://en.wikipedia.org/wiki/SixDegrees.com Internettet var ikke så modent som nu, men deres største fejl var nu nok, at der ikke var fokus nok på hvilke sociale netværksaktiviteter man ville understøtte. Jeg tror på at folk ønsker afkoblede profiler. Der skal ikke være direkte broer mellem dating profilen, hobby profilen og jobsøgningsprofilen. LinkedIn har en passende snæver mht. hvilke sociale aktiviteter de understøtter. LinkedIn vil ikke være et dating site. Facebook har trådt i privacyspinaten og er for bred. Orkut er for bred - men har dog fundet sin balance i Brasilien, mig bekendt mest i bekendskabs/dating kategorien.

Nogle har spået koble tjenester så som plaxo vil blive noget stort i år, jeg spår de bliver et stort flop.

Jeg vil tro, at den gennemsnitlige Internetbruger har flere års interneterfaring nu end tidligere. Den større erfaring har fremhævet vigtigheden af privatlivets fred. Dermed ikke sagt at der ikke til stadighed vil være et tocifret millionantal af brugere der er uerfarne og gerne vil have deres private identitet blotlagt på nettet.

 • 0
 • 0
#9 Søren Lund

Jo, jeg hoppede også på Orkut for mange år siden. Kan I huske, at man oprindeligt ikke kunne tilmelde sig, men skulle inviteres af en eksisterende bruger? Uha, man kunne føle sig VIP-agtigt, da invitationen endelig dumpede ind. Men det blev så aldrig rigtigt til noget på vores breddegrader.

Jeg bruger LinkedIn til at holde kontakt med tidl. kolleger og andre i mit professionelle netværk. LinkedIn har indtil nu ikke skuffet.

Jeg er også på Plaxo, men det er nu mest pga. adressebogssynkronisering, og det kan jeg god klare på anden vis. Plaxo har dog en "Pulse", der fortælle lidt om hvad man foretager sig (f.eks. hvilke digg- eller del.icio.us-links man har tilføjet).

Facebook er til fis og ballade, og så er platformen i sig selv interessant, specielt da jeg arbejder med webteknologi. Jeg kan sagtens finde fornøjelse i at snuppe en (film-)quiz og se om jeg er "klogere" end mine venner. Jeg kan også fornøje mig med at gøre mit vampyr-alter-ego stærkere, så jeg kan banke en ondskabsfuld slayer i vennekredsen (men det bliver så uden Peters hjælp.)

Der er også facebook-applikationer, der er "for meget fis". Og på det seneste er der dukket det Peter kalder "pyramidespil" op, for at se sit resultat skal man invitere 15-20 venner først - nej tak, lige i skraldespanden. Og sådan er det Facebook, det kræver at man rydder lidt op.

Nyeste netværk, som jeg er på, er ZYB - http://zyb.com - det er først og fremmest en back-up af kontakter mv. fra mobiltelefonen (direkte mellem ZYB og mobilen). Og der er også en (mere eller mindre automatisk) sammenkobling af vennner: hvis jeg har en ven i mine kontakter og vice versa, så kender vi jo nok hinanden...

 • 0
 • 0
#13 Søren Straarup

Well..

Jeg må nok tilstå at jeg er en gammel rotte, dog ikke så gammel at jeg bruger en talker.

irc protokollen er for mig en dejlig opfindelse. Med irc er det sværeste nok at finde ud af hvad personernes nicknames er og hvilke kanaler de er i.

/Søren

 • 0
 • 0
#14 Søren Juul

Nu har jeg ikke læst alle indlæg, men vil da lige sige, at der er ret stor mulighed for at filtrere hvad mails du får fra facebook, jeg tror de har taget kritikken seriøst omkring det meget skrammel der bliver udsendt. Muligheden er der for at undgå meget af det

 • 0
 • 0
#15 Christian Schmidt Blogger

Jeg tror, at Orkut på et tidspunkt slettede folks profiler, muligvis i forbindelse med sammenlægning af brugerdatabase med Google (Google har vist i sig selv flere separate brugerdatabaser). Jeg kan i hvert fald ikke finde min gamle profil.

 • 0
 • 0
#18 louise jensen

Hej der er rigtig mange lettere på frype.com (dragiem.lv) men grunden til det ikke er så kendt i dk er fordi man ikke kan komme derind uden en invitation og det er meget belastende faktisk hehe for jeg vil f.eks gerne derind fordi jeg kender mange folk fra letland

 • 0
 • 0
#19 Kristian Vilmann

Jeg hoppede sent på facebook. Mit ARTO-gen klarer sig fint uden, men jeg fandt ud af at Facebook passer rigtig godt til mig. Udover mit normale arbejde, har jeg et hav af fritidsprojekter. Og facebook er rigtig god til at holde kontakten ved lige med alle disse folk. Jeg har nogenlunde styr på hvordan festivalfolkene i Roskilde har det og bandets kontakter i Sydeuropa kan plejes. De gamle venner som jeg ser alt for sjældent, har jeg også nogenlunde styr på. Til gengæld har jeg ingen kolleger på Facebook, og gamle klassekammerater som jeg aldrig holdt kontakt med, er heller ikke blandt "vennerne". Og så ved jeg jo altid hvor jeg kan finde husets teenager.......

 • 0
 • 0
#22 Martin Kofoed

Åhr hvad! Skægt at læse sin egen tre år gamle kommentar og konstatere, at man har et standpunkt, til man tager et nyt. :-)

Jeg HAR således i dag en aktiv Facebook-konto, og anvendt rigtigt er det faktisk et ok værktøj til at dele og debattere ting med venner og bekendte. Det kræver dog, at der er tale om tovejs-kommunikation. Hvis man aldrig bliver udfordret, er det jo begrænset morsomt at blabre løs om et eller andet. Så kan man lige så godt lave en blog. Så ligesom andre skriver ovenfor, trimmer jeg af og til vennelisten for "inaktive" followers. Men må sige, at med Facebook integreret på telefonen, har man et ret stærkt kommunikationsmiddel lige ved hånden.

 • 0
 • 0
#24 Sidsel Jensen Blogger

Jeg er storforbruger af block-funktionen på facebook - så slipper man for diverse Mafiawars, Farmville, Vampyr-helvede spam-mails. De eneste mails jeg får nu - er når folk skriver direkte til mig eller på min væg.

Mulighederne er også langt større idag for sætte privacy mere stramt på profilen.

 • 0
 • 0
#26 Jakob Damkjær

det er dine venner der sender dig alt muligt crap.

Men en af de dejlige ting ved fb er at du bare kan slå det fra og så lytter de til dig.

fx. jeg er ligeglad med vallentins dag så jeg er ret irriteret på dating service reklamer. klik klik klik og siden da har jeg ikke modtaget nogen.

Fordi man har medbestemmelses ret over hvilke reklamer der sendes til en bliver de mere relevante og mindre irriterende. Suck on that google.

NB! de ting der er super ved FB er ikke minispillene. Det er persistent Email (og snart det nye besked system der selv finder ud af hvordan det er enkelst at etablere kontakt mellem 2 personer) mini organisations styring og kommunikation. Billedtaging og opdateringer om hvad folk du ikke snakker med hver uge går og laver...

/J

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere