benjamin christensen bloghoved

Få maksimalt udbytte af dine data i 2016

Ideen om big data analytics er ikke så ny, som mange nok vil tro. Faktisk har arbejdet med big data stået på siden det 18. århundrede, hvor datidens kloakarbejdere indsamlede og analyserede data fra kloak og brønde for at stoppe spredningen af sygdomme i byerne.

Tilgangen til data er dybest set den samme i dag som dengang. Konkrete data gør os stadig i stand til at handle hurtigere og mere effektivt – og træffe beslutninger på et kvalificeret grundlag. Den eneste forskel fra dengang til i dag, er den kraftigt øgede kompleksitet, hurtighed og mængde af data.

Hvert minut modtager Google over fire millioner søgninger, Facebook-brugere deler næsten 2,5 millioner content, og verden over sendes der mere end 200 millioner e-mails.

Vores gøren og laden på nettet bliver indsamlet, analyseret og resultaterne bliver købt og solgt. Værdien af big data rækker nemlig langt ud over personlige reklamer i dit Facebook-feed eller småirriterende bannerannoncer for de produkter, du købte på nettet ugen forinden.

Hos Danske Bank kan kunderne eksempelvis ansøge om et lån online og få svar efter blot nogle få klik. Ved hjælp af risikovurdering baseret på analyse af big data kan banken i løbet af sekunder afgøre, om lånet er fornuftigt.

Ved at analysere både personrelaterede data og eksterne data fra eksempelvis kreditinstitutioner, vurderer og godkender systemet automatisk lånansøgningen. Risikovurderingen af dataene sparer både tid, ressourcer og gør processen nem og hurtig for ansøgeren af lånet.

Men big data analytics kan meget mere end at gøre vores hverdag hurtigere og lettere. Eksempelvis spiller analyse af data en kæmpe rolle i forhold til at klarlægge det menneskelige genom.

I fremtiden forventes big data analytics derfor at revolutionere sygehusvæsnet, da data kan være med til at målrette individuelle medicinforløb og behandlingsmuligheder ud fra den enkelte patients gensammensætning.

Der er kolossale fordele ved big data analytics, men kun så længe analytics-delen ikke bliver overset. I sig selv er data reelt intet værd. Det er først, når de analyseres i den rette kontekst, de bliver værdifulde.

Brug derfor starten af 2016 til at undersøge din virksomheds tilgang og set up i forhold til big data analytics – og sørg for, at den er fremtidssikret. Big data er uden tvivl kommet for at blive, og de enorme datamængder vil kun spille en større rolle i takt med at vi bliver dygtigere til at indhente og analysere dem.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere