georg strøm bloghoved

Et link kan give indholdet ekstra dimensioner

Jo flere forskellige dimensioner der er i en webside, jo mere interessant bliver den. Derfor er det fascinerende, at links ikke blot kan bruges til at give adgang til mere indhold, men også tilføre flere dimensioner til et budskab.

Det er interessant, da kunst – især god kunst – netop er karakteriseret ved at have en lang række dimensioner eller aspekter som spiller sammen om at give en bestemt oplevelse. Vi kan tænke på dem som lag på lag af aspekter der bidrager til læserens oplevelse. Vi er måske på vej til at links kan blive et kunstnerisk og oplevelsesmæssigt virkemiddel.

Især når læseren lige må tænke over om der er tale om en fejlplaceret annonce, eller et interaktivt billede som bevidst er placeret midt i teksten med et link til en anden webside, som kan forandre sig når læserne eller andre interagerer med den. Et debatforum med den ekstra drejning, at det er uvist hvad læserne egentlig har kommenteret på.

Her er først overskriften:

Illustration: Privatfoto

Nede i artiklen var der så følgende interaktive twittermeddelelse - åbenbart den sidste som NRA havde sendt ud, før de indså at enhver reklame i den aktuelle situation var dårlig reklame:

I første omgang kunne man tro det kun var et screendump, men det er interaktivt, og når man klikker og scroller ned står der:

Med andre ord, artiklen som fortæller at NRA er holdt op med at twitte, er illustreret med deres sidste twit som linker til en side med et tilbud om at følge dem på twitter.

Hele artiklen med twitter og link kan findes på:

http://www.theverge.com/2012/12/17/3776188/national-rifle-association-nr...

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere