per andersen bloghoved

Et juleeventyr: Netcompany solgt

De tre stiftere af Netcompany har solgt en kontrollerende andel af virksomheden for et milliard-beløb til den norske kapitalfond FSN Capital. Dermed er julegaverne sikret for de tre stiftere, Claus Jørgensen, bestyrelsesformand Carsten Gomard og adm. direktør André Rogaczewski.

Netcompany har gennem de senere år haft en voldsom vækst, der placerer dem som en af de væsentlige spillere i Danmark for it-løsninger til både private og offentlige kunder. Leverandøren er bl.a. kendt for på ingen måde at være blandt prisdumperne, men også for at levere en god vare – og desuden for at drive deres medarbejdere hårdt.

Det er en imponerende udvikling, som virksomheden har haft, som efter min mening i høj grad også skyldes en karismatisk direktør med fuld fokus på salg, forretningsudvikling og så lige salg igen. Hvis ikke jeg var ateist, ville jeg kalde det ”gudsbenådet”.

FSN Capital investerer typisk mellem 500 mio. og 2 mia. i virksomheder i mange forskellige brancher, og de har i Danmark blandt andet investeret i Lagkagehuset. Deres investeringer er typisk i skandinaviske virksomheder, og det ligger også i kortene, at FSN skal hjælpe Netcompany til en nordisk tilstedeværelse, selv om deres erfaring med it-virksomheder ser ud til at være noget begrænset.

Investeringen kan give rigtig god mening. Netcompany har ikke nødvendigvis udfordringer, men den store vækst drevet af en håndfuld personer i Danmark har sine begrænsninger. Derfor er det positivt, at man tilfører virksomheden yderligere kompetencer i form af både geografisk rækkevidde og sikkert også supplerende kompetencer ledelsesmæssigt.

Det afgørende er, at den udvidede ejerkreds er i stand til at arbejde sammen om målene og vil det samme for virksomheden. Og om kemien passer. Den gamle ejerkreds er nu ikke længere bestemmende, og man har før set i virksomheder, at tidligere ejere så er på vej ud, efterladende deres livsværk uden tilsvarende stærke personer ved roret. På et punkt har de dog sikkert den samme værdi, ”going after the last buck”.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Nobel

Ja hvor er det dog fantastisk at endnu et dansk firma er solgt til en udenlandsk kapitalfond, så ejerne kan beriges.

Så skide være med at arbejdspladser forsvinder på sigt, og skatteindbetalinger til samfundet fordufter.

Bvadr.

  • 6
  • 2
#2 Einar Petersen

Vel kun et problem så længe som tåberne holder fast i et gennemhullet skattesystem som tillader den slags "Julelege" kunne være at man skulle glæde sig på ejerenes vejne og så i stedet konstruktivt se på hvorledes hele skattesystemet kan ændres til befolkningens bedste og fjerne inticament til at flytte penge frem og tilbage og gøre det attraktivt for virksomhederne at lave fortsatte investeringer i arbejdspladser for eksempel ved at man ligesom med de almenvelgørende fonde belønnede virksomhederne med en skal vi sige "125%" bonus i form af et ekstra fradrag per nybesat stilling i den tid stillingen er besat und so weiter. Det ville være rart hvis folk skuede lidt længere ud i fremtiden og forsøgte at komme med løsninger frem for at græmmes over andres financielle success. Kan forstå ærgrelsen over at penge potentielt forsvinder ud af landet men lad os komme med løsningsforslag i stedet!

  • 1
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere