jens andersen bloghoved

Et juleeventyr – Business Intelligence og SAP

Over de næste 15 arbejdsdage vil jeg frit efter Charles Dickens dagligt fortælle historien om Business Intelligence og SAP. Modsat da Charles Dickens i 1843 fortalte om den onde Ebenezer Scrooge som var datidens svar på den store pengemaskine er der jo i et medie som Version2 mulighed for interaktion. Derfor håber jeg I vil være med til at præge historien.

Der er en rød tråd i historien som afsløres undervejs, men hvilke knuder den tager på vejen er bl.a. op til Jer. Nu ender alt jo med at det bliver juleaften – men det er jo ikke sikkert at det bliver en lykkelig juleaften, og det bliver jo nok heller ikke den sidste. Så mon Scrooge virkelig bliver omvendt og hvornår?

De to næste dage vil der ske en præsentation af deltagerne – Business Intelligence – fortidens, nutidens og fremtidens ånd, og derefter SAP – som kun tænker på penge og til at begynde med synes at Business Intelligence er noget humbug. Herefter vil jeg fortælle hvordan SAP og Business Intelligence nærmer sig hinanden, om end nok ikke ad den enkle og direkte vej.

Undervejs vil jeg beskrive udviklingen inden for Business Intelligence som bl.a. kan dateres tilbage til 1958, hvor en meget klar definition blev givet af Hans Peter Luhn fra IBM. Den definition er siden da blevet ”misbrugt” til at kalde alle mulige former for rapportering for Business Intelligence.

Jeg vil desuden fortælle lidt af historien om SAP. SAP blev stiftet i 1972 af 5 gutter fra IBM med fokus på at udvikle et ”real-time” system. Første udgave hed R/1 – nu har vi så SAP HANA. Spørgsmålene er bl.a. hvordan det går med det der realtids system og om SAP nu er et Business Intelligence hus?

Profitten møder fortiden, nutiden og fremtiden – det kan da kun blive et juleeventyr!

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere