peter ulka bloghoved

ERP kræver god økonomi!

Man kan i denne tid stort set ikke åbne en avis uden at læse om hvor slemt det står til med økonomien i både samfund og erhvervsliv.

Ingen tvivl om at det har betydet at ERP-projekter er blevet prioriteret ned og udskudt. Vi oplever imidlertid at virksomheder, der har behovet, stadigt foretager disse investeringer. ERP er relativt sjældent en offensiv investering. Det er som regel nødvendighed, der driver investeringerne, og derfor gennemføres der også i store træk de projekter som er nødvendige.

Leverandørerne har været sultne, og det har givet gode priser til de virksomheder, der har foretaget investeringer de sidste par år. Det er imidlertid ikke et rent ”købers marked”!

Som noget helt nyt har vi for nyligt oplevet en case hvor en ERP-leverandør forlanger forudbetaling eller at der up front stilles bankgaranti for både licenser og konsulentydelser, for overhovedet at gå ind i en udbudssag om udskiftning af et ERP-system. Vi taler her om en større velrenommeret virksomhed - en klassisk ”trofæ”-kunde som vil pynte på enhver leverandørs referenceliste - som stilles overfor disse krav!

Der er måske ikke noget odiøst i dette: En leverandør der ikke vil levere sit produkt eller ydelse uden rimelig sikkerhed for betaling. Vi har bare aldrig oplevet dette før, og vi har været med i hundredevis af ERP-anskaffelser gennem tiden! Samtidigt er det ikke længe siden at mange leverandører af ERP-systemer tilbød fordelagtig finansiering af hele ERP-projekter, med software, hardware, og konsulentassistance uden nogen form for sikkerhed overhovedet!

Hvor det tidligere mange steder har været så som så med kreditvurdering af potentielle kunder blandt ERP-leverandørerne, kan vi konstatere at der nu er langt større fokus på at økonomien er i orden, inden leverandørerne vil bruge tid på en potentiel kunde!

Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Vestergaard

@Peter Ulka: At dømme udfra din brug af udråbstegn er det virkeligt noget, der har oprørt dig. Ikke blot ender overskriften med et, du afslutter også samtlige afsnit efter de to indledende med udråbstegn.

At det kræver penge, at investere i ERP er vist ikke noget nyt. At krisen får leverandører til at sikre sig bedre, er der ikke noget bemærkelsesværdigt i. Så jeg det er uklart, hvad det er, du forsøger at viderebringe - udover din utilfredshed med en oplevelse du har haft med en leverandør.

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere