Erfaringer med Squeezebox Boom

Jeg købte for et år siden en Squeezebox Boom, som jeg har et par erfaringer som jeg gerne vil dele med jer. Jeg havde gennem et langt stykke tid gerne ville slagte mine mange CD'er og få lavet en medie-server som jeg kan streame fra.

Eksternt billede

Logitech har en del varianter af maskiner, og mit valg var afgjort af at kunne transportere en "spilledåse" frit rundt i huset hvor adgangen til serveren skulle være via wlan.

Selve Boom boksen giver som sagt afgang til at spille musik fra en server i huset, og tillige adgang til streaming musik-servere på internettet. Det virker glimrende.
Hvad der kikser for Logitech er deres intentioner for at lave "apps" - ligesom de store drenge på mobil-markedet. Det er smart, at man på
http://www.mysqueezebox.com kan finde ektra applikationer, man kan klikke af og så installeres de automatisk på en Squeezebox. Problemet er bare, at der er kun 21 applikationer, og der sker ikke rigtig noget nyt der. Der er dog aktive diskussioner om Spotify kommer.

En større grund til at jeg også synes Squeezebox-løsningen var smart, var at jeg har rippet min musik i Ogg Vorbis-format - bedre lydkvalitet per MB end MP3 - og frit format :-)

Problemet med Ogg Vorbis er bare hvem der undstøtter det - og det gør Squeezebox uden problemer.

For at få en server til min Squeezebox Boom, havde jeg udvalgt min FitPC2-server med Ubuntu-Linux. Tidligere kørte jeg med en FitPC1 som også virkede meget fint.

Sjovt nok er Logitechs egen dokumentation noget rod. Det holder ikke en meter, hvad de beskriver da man hurtigt kommer ud i at der mangler afhængigheder hvis man bare installerer deres deb-pakke.

Heldigvis er det meget nemt - man skal bare vide, hvor man skal kigge. Her er en meget nem vejledning i at få medie-serveren til at spille.

Det tog mig ca 15 minutter at indeksere alle ca 6000 musiknumre, og herefter kan jeg enten vælge musiknumre fra Boom-boksen eller fra den hjemmeside, som Linux-serveren giver til musikken http://servernavn:9000
. På denne URL kan man både tænde, slukke, vælge musik og skrue op og ned for volumen på Boom-boksen. Smart.

Alt i alt er jeg godt tilfreds med købet, men en ting som irriterer mig er at den Linux-klient (SoftSqueeze) man kan bruge til at spille streamet musik til en Linux-klient (Ubuntu) ikke har lyd ud. Jeg kan få adgang til serveren - vælge musik, men der er ingen lyd ud.
Nogen af jer som har knækket dette?

/pto

Kommentarer (16)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Adam Arndt

Der er også en plugin som giver adgang til Telenors musiktjeneste, WiMP. Og et, der gør det mulig at høre BBCs radiokanaler udenfor UK.

I det hele taget er der en masse spændende plugins, så man er som Squeezebox-bruger bestemt ikke begrænset til de 21 apps.

Jeg er super tilfreds men min Squeezebox Duet, selvom tiden er rendt en del fra deres Controller - det er klart federe at bruge en af de mange smartphone-apps til at styre sine Squeezeboxe.

 • 0
 • 0
#12 Dennis Skovborg Jørgensen

Problemet er bare, at der er kun 21 applikationer, og der sker ikke rigtig noget nyt der.

Som andre har været inde på, så er det ikke rigtigt. Det der egentlig kikser er nok at deres communitysider er ganske rodede, og de ikke linker til dem (måske fordi de er så rodede).

Prøv at se om ikke du har adgang til en masse "Recommended 3rd party plugins" hvis du sætter hak i "Third party plugins" i webinterfacet på din server. Og derudover findes der flere plugins der skal installeres mere manuelt (det har jeg ikke leget med).

Se evt. deres forum og wiki:

http://forums.slimdevices.com/forumdisplay.php?f=4 http://wiki.slimdevices.com/index.php/SqueezeCenter_Plugins http://wiki.slimdevices.com/index.php/SqueezeCenter_Repositories

De har iøvrigt også en side med ordentlige Debian/Ubuntu installationsinstruktioner:

http://wiki.slimdevices.com/index.php/DebianPackage

Så der er egentlig ingen undskyldning for den downloadside de sender folk til som standard.

(Slim Devices er det firma der udvikler Squeezebox, og som i dag er ejet af Logitech).

Fjernbetjeningen med farveskærm (Squeezebox Controller) kører iøvrigt Linux. Den har som standard en sshdæmon installeret som man kan aktivere via menuen. Når man logger ind står (stod?) der noget i retning af "If you break something you're on your own.... Nah just kidding" efterfulgt af en instruks for hvordan man laver et reset. Og så kan man ellers lege.

 • 0
 • 0
#14 Tomas Krag

Jeg er gammel squeezebox fan, og bruger siden dengang det hed slimserver. Jeg har pt. 2 Squeezebox Boom, en squeezebox Radio, og en gammel slimdevices version 2, som alle bliver brugt flittigt.

Når jeg skal høre musikken på min desktop (ubuntu) bruger jeg RadioTray til at streame direkte. Hvis man i web-interfacet klikker "help" (nederst til venstre), og derefter vælger "Remote Streaming" står der hvordan man opretter et stream. Jeg bruger som sagt RadioTray. Når jeg starter streamet dukker der en ekstra player op i webinterfacet som jeg kan vælge, og styre fuldstændigt som var det en squeezebox afspille.

Så vældger jeg musikken i webinterfacet og spiller løs (nogle gange skal jeg lige trykke play i RadioTray en gang til efter at jeg har valgt musikken). Det samme kan gøres i Rhythmbox eller en anden default afspiller (jeg elsker bare radiotray fordi den er så simpel, og jeg alligevel ingen lokal musik har liggende på min laptop).

Og så lige endnu et tak for linket til "Danish Radio" pluginet. Virkeligt elegant plugin, også selvom jeg allerede har alle DR kanalerne gennem AlienBBC pluginet. Danish Radio er bare mere elegant at bruge.

 • 0
 • 0
#16 Jan Mortensen

FYI der er i øvrigt DLNA understøttelse på vej i 7.6 releasen. Har ikke leget med det men kan se at mine Squeezeboxe er dukket op i Explorer.

"Experimental UPnP/DLNA support: Music library is exposed as a Media Server. All connected players are exposed as Media Renderers"

SBS 7.5.3 bliver releaset i de kommende dage - Support for Spotify (Radio and Touch players only). - Support for WiMP.

Den officielle support fra Logitech er kun til Radio og Touch. Alle andre kan fortsat bruge Triode's plugin.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere