Erfaring med GOTO

Sidder i toget på vej til GOTO Copenhagen og kigger ud over den smukke Vejle Fjord. Jeg tog beslutningen om at tage afsted i aftes, så der er ikke megen forberedelse fra min side, men heldigvis er det ikke min første konference og ikke engang min første GOTO.

Belært af tidligere konferenceerfaringer er der et par ting, der kommer til at guide min dag:

1) Jeg vælger talks ud fra gode talere og i mindre grad ud fra emnet. En underholdende og kompetent taler er vigtigt for at jeg kan absorbere budskabet. Det er for let at falde hen, når man er fuld af nye indtryk og har travlt til en konference, så der skal helst stå en på scenen, som kan holde en vågen. I min erfaring er det farligst at vælge talk ud fra beskrivelsen på konferencesiden - beskrivelsen er ofte lagt fast længe før taleren har bestemt sig endeligt for, hvad han vil sige.

2) Man kan ikke kende alle talerne på forhånd, men hvis man har tid til research, kan man finde de fleste på diverse videosites, twitter eller deres blogs og dermed få et indtryk. Hvis man, som jeg, kommer lidt uforberedt afsted, kan det hjælpe at konsultere twitter eller lytte godt efter, hvad de andre konferencedeltagere har af erfaringer. Derudover er mange konferencearrangører gode til at hinte til, hvem de anser for at være superstjernerne mellem talerne. Hvis man kommer til at sætte sig ind til en fuser, så skift sal, så snart det opdages - konferencetid er alt for værdifuldt til at spilde en session på den dårlig talk.

3) En konference handler lige så meget om hvem du møder, som hvad du lærer. Det sociale er en stor del af konferenceoplevelsen - og ofte foregår det mest interessante/lærerige på gangen mellem sessionerne. Det er også her man kan få mulighed for at snakke med talerne, og de har som regel nogle interessante perspektiver at bidrage med. Hotelbaren om aftenen (på talernes hotel) er også en kilde til once-in-a-lifetime snakke, som kan inspirere. Det er der mine bedste konferenceoplevelser har udspillet sig - jeg vil spare jer namedroppingen, men bare nævne at det har været med til at guide min karriere i retning mod at starte mit eget. På den anden side, hvis man mangler en karriere, så er andre konferencedeltagere en god kilde til tips om hvem der søger.

Hvad er dine tips til at få en god konferenceoplevelse?

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere