Er Windows 8 en død sild?

Der er sket meget på den teknologiske front i de godt tre år, der er gået, siden Microsoft lancerede Windows 7. Ikke mindst når det kommer til smartphones og tablets. Og mens konkurrenterne har kæmpet om de mobile markedsandele, har det været vanskeligt at få øje på Microsoft på den front.

Nu har de meldt sig ind i kampen, og det med et produkt som sætter nye standarder for integration med virksomhedernes it-systemer. Windows 8 kan meget vel komme til at revolutionere den måde, vi arbejder på, fordi systemet er tilgængeligt på både desktoppen og de mobile enheder. Og en ting er sikker. Den mobile teknologi er kommet for at blive – ikke mindst på arbejdspladsen.

Mobilenhedernes indtog er allerede i fuld gang. Ifølge en ny undersøgelse, som Avanade har fået lavet, er de danske virksomheder nået langt med at integrere både smartphones og tablets i det daglige arbejde (Undersøgelsen er foretaget af Wakefield Research for Avanade i efteråret 2012 på tværs af 19 lande inkl. Danmark – respondenterne er it-chefer).

Undersøgelsen afliver således myten om, at tablets kun er noget, vi bruger til Facebook, Angry Birds eller film. Ligesom smartphones er tablets ved at etablere sig som et vigtigt værktøj i det daglige arbejde. Og med Windows 8 får de mobile medarbejdere et system, der er det samme uanset device – og det giver helt nye muligheder for at arbejde smartere.

Windows 8 på tværs af platfome

Det, der for alvor gør Windows 8 smart, er, at det er det første styresystem i verden, der kan bruges på tværs af alle typer af enheder. Hidtil har det typisk været sådan, at medarbejdernes computere har været traditionelle pc’er, mens de mobile enheder har været smartphones og tablets med selvstændige styresystemer. Hvilket bestemt ikke er uden komplikationer, for eksempel når det kommer til at håndtere dokumenter eller præsentationer.

På den måde giver Windows 8 helt nye muligheder. Virksomhedernes medarbejdere bliver langt mere mobile og kan løse selv komplicerede opgaver uafhængig af tid og sted. De kan logge på virksomhedens CRM-system med deres smartphone i den ene hånd og morgenkaffen i den anden. De kan tilrette en powerpoint-præsentation i taxaen på vej til møde. Eller de kan trække en rapport fra virksomhedens ERP-system via tablet’en.

Jeg tror, at Windows 8 i det hele taget kommer til at accelerere medarbejdernes mobilitet. Og det kommer til at ændre, og lette, arbejdsgange. Og jeg vil æde mit gamle styresystem på, at det kommer til at kunne ses på bundlinjen. For selv om mobilteknologien kun lige har gjort sit indtog, er det allerede tydeligt, at den har haft en stor betydning for de virksomheder, der har formået at arbejde målrettet med den – og ikke mindst skabt nogle rammer for at medarbejderne kan bruge den i det daglige arbejde.

Business-apps bliver afgørende

Med Windows 8 kommer vi til at se en bølge af nye apps til Windows-platformen. Hele app-teknologien er en væsentlig del af det at bruge smartphones og tablets. Jeg forventer, at Windows 8 kommer til at skabe en øget efterspørgsel på Windows-apps og i særdeleshed business-apps, der kan forbinde kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere med virksomhedernes forretningssystemer, uanset hvor de befinder sig. Det er i hvert fald et behov, som jeg kan mærke en stigende interesse for blandt de virksomheder, jeg taler med. Og alt dette vil fungere som katalysator for mobiliteten, så det hele bliver meget nemmere og langt mere effektivt.

Der er altså ét svar på dette indlægs titelspørgsmål, og det er et rungende nej. Windows 8 er sådan cirka det modsatte af en død sild. Det er det første styresystem, der for alvor gør medarbejderne mobile, fordi det gør det muligt at navigere mellem desktoppen, tabletten og smartphonen, ubesværet som, ja, fisk i vandet.

Kommentarer (66)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Lars Kr. Lundin

Med den overskrift nåede jeg for første gang at læse en hel salgsartikel fra Microsoft.

Næste gang forfatteren nævner sin arbejdsgiver i en artikel, så vil det være passende at gøre opmærksom på det vigtige forhold.

Folk kan jo som bekendt ikke skifte en mening, som deres lønseddel afhænger af.

 • 59
 • 5
#2 Torben Mogensen Blogger

Jeg ser den største fremtid for Win8 i corporate use, hvor medarbejderen får en tavlecomputer eller telefon, der er tæt integreret til virksomhedens IT-systemer, i det omfang de er baseret på Microsoftprodukter såsom Office, Sharepoint, Outlook og Exchange.

Så for virksomheder, der allerede er "solgt" på Microsoft, er det naturligt at tilbyde mobilt hardware med Win8 til deres ansatte. Men udover det ser jeg ikke nogle klare fordele frem for Android eller iOS. Brugen af samme OS på stationære og mobile enheder er ikke afgørende, sålænge de kan kommunikere med hinanden og bruger tjenester, der findes på begge platforme. Hvis man for eksempel bruger browserbaserde tjenester, er det underliggende system underordnet og man er tilmed sikret, at enhver tænkelig (nær)fremtidig mobil eller stationær platform kan integreres i virksomheden -- det kræver jo blot en browser.

 • 32
 • 0
#3 David Rechnagel Udsen

Kan nogen fortælle mig hvad var særligt nyt i dette blogindlæg? Det virker mest af et 'Hvad Microsoft gør er altid det rigtige'-type blogindlæg, hvor bekymringer med Windows 8 fejes af bordet, fordi det er den nye måde at gøre det på.

Det er ikke første gang Microsoft har prøvet at putte Windows på en tavledatamat; det har de vidst gjort i 12-14 år. Og uden den store succes, så vidt jeg husker. Så er Windows 8 ikke bare mere af det samme? Nej! Nu er det med en kontaktskærmsgrænseflade, så man give Apple tørt på!

Men hvad så med skrivebordsbrugerne? Skide vær' med dem, de er jo alligevel på vej ud.

(En mere interessant og ærlig vinkel på indlægget kunne have været; »således får du mest ud af Windows 8 (i tilfælde af du er blevet påtvunget det)«.)

 • 32
 • 3
#5 Deleted User

For at påstanden skal give mening, må antagelsen være, at folk har behov for at kunne det samme på deres computer som på deres mobile enhed. Ellers giver det ikke mening at bruge det som et godt argument og noget revolutionerende nyt.

Min påstand er, at det har folk ikke. Tværtimod. Ideen med et tablet er, at den skal være noget andet (og genre mere) end end traditionel bærbar computer. Hvis jeg vil arbejde traditionelt, tager jeg bare min bærbare under armen, hvorfor skulle jeg bruge en tablet til det? Tableten har andre styrker, som netop kun er styrker fordi den er anderledes.

At blande det hele sammen i en pærevælling er efter min mening en stor fejl. Jeg vil hellere have differentiere produkter, der kan løse hver deres opgave (men derfor må de selvfølgelig godt kunne snakke sammen).

 • 24
 • 2
#6 Henrik Strøm

"Det, der for alvor gør Windows 8 smart, er, at det er det første styresystem i verden, der kan bruges på tværs af alle typer af enheder. "

 • det passer jo bare ikke. WP8 og W8 har ikke mere med hinanden at gøre end iOS og Mac OS X, eller Android og Linux.
 • 23
 • 1
#10 Henrik Strøm

Det skulle forstås mere overordnet - der er elementer der går igen mellem platformene, men man kan ikke bare tage en Office pakke fra sin PC og installere på sin WP8 telefon - og dermed har man ikke et system der kan anvendes på tværs af alle typer af enheder. Det samme gælder på de andre platforme, så der er ikke reelt noget særligt ved Windows hvad det angår.

 • 2
 • 0
#11 Morten Jensen

Ligesom Lars Lundin fik overskriften mig til at læse hele indlægget. Desværre er det bare endnu et ligegyldigt partsindlæg i stil med det sidste fra Juli med en titel ala "8 grunde til at WP8 bryder igennem NU". Hypen kører for fuld drøn..

DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS !!!

 • 21
 • 1
#12 Marc Munk
 • 4
 • 3
#19 Jesper Lund

Har ikke læst blogindlægget, men..

Windows 8 sælger vel sig selv, ligesom Windows XP, Vista og 7 har gjort det. Hvis vi ser bort fra Mac, er det stort set umuligt at købe en ny PC uden et Windows OS. Selv for Linux brugere, der som første skridt vil formattere hele harddisken, er det nemmere og billigere at købe den ønskede PC med det uønskede Windows, i stedet for at jagte en forhandler som måske vil sælge en PC uden Windows.

 • 11
 • 1
#21 Deleted User

Det er den eneste måde at få folk til at opgradere på, ligesom med Windows Vista er der ikke nogen gevinst i at opgradere fra det eksisterende, tvært imod.

Og den mobile sammenkobling? Den er latterlig for at sige det mildt. Der eksistere intet brugbart hardware eller software til systemer, hvor der allerede findes alt hvad vi skal bruge på de eksisterende platforme. Med hensyn til integration er det allerede så nemt at arbejde med min Android telefon sammen med min arbejdsstation at der skal en helt ny tankegang til fra Microsoft hvis de ønsker at vælte dette marked.

Og så en kommentar til Version2 teamet. Er det helt gratis at skrive en reklame artikel her? Skal man bare sende den ind eller hvad?

 • 9
 • 1
#23 Mikkel Bruun

Jeg fatter ikke at Microsoft bliver ved med at postulere det her??

w8 er ikke "et os på flere devices"... Der er 3 os'er... win8 win8(desktop) windows phone 8 ...og du kan ikke køre/udvikle apps der virker på tværs af disse TRE operativ systemer...

Ja, de har måske samme kerne, men who gives a fuck i den virkelig verden??

 • 6
 • 0
#27 Mikkel Bruun

Nej...

jeg tænker på win8 til desktop/surface whatever...der jo funktionelt indeholder to operativ systemer. Classic og det nye metro/modern/w8 (tablet touch agtige)...

Classic (den gamle kendte desktop) kan ikke køre w8/metro/modern apps w8/metro/modern kan ikke køre Desktop apps

Ingen af dem kan køre windows phone 8 apps og windows phone kan ikke køre Classic eller w8/modern/metro apps...

 • 2
 • 1
#32 Mikkel Bruun

teknisk ja...

men windows8 består jo funktionelt af to os'er...den klassiske dekstop og den nye metro...og programmer skrevet til den ene gui kan ikke køre på den anden...

og ja windows RT er et subsæt af win8 (metro delen)...

metro/modern/w8 apps kan køre på RT og på w8's metro gui...

og igen, ingen af dem kan køre på wp8...

 • 2
 • 3
#34 Mads Jeppesen

På den måde giver Windows 8 helt nye muligheder. Virksomhedernes medarbejdere bliver langt mere mobile og kan løse selv komplicerede opgaver uafhængig af tid og sted. De kan logge på virksomhedens CRM-system med deres smartphone i den ene hånd og morgenkaffen i den anden. De kan tilrette en powerpoint-præsentation i taxaen på vej til møde. Eller de kan trække en rapport fra virksomhedens ERP-system via tablet’en.

Hvad har det med OS at gøre? Umiddelbart er det opgaver, som relaterer sig til apps uafhængigt af det bagved liggende styresystem.

Jeg forventer, at Windows 8 kommer til at skabe en øget efterspørgsel på Windows-apps

No shit, Sherlock. Der var ligesom ikke apps til Windows 7 (jo Windows Phone 7) (med mindre app er et nyt ord for en applikation...).

og i særdeleshed business-apps, der kan forbinde kunder, medarbejdere og samarbejdspartnere med virksomhedernes forretningssystemer, uanset hvor de befinder sig. Det er i hvert fald et behov, som jeg kan mærke en stigende interesse for blandt de virksomheder, jeg taler med.

Hvilket passer fint på din arbejdsprofil, eftersom du rådgiver om samarbejds- og vidensdelingsværktøjer. Hønen eller ægget...

 • 4
 • 0
#38 Mikkel Bruun

Ja, imellem os her på v2...

men hvis du skal udvikle til windows8 skal du gøre dig klart om du vil ramme Desktop (classic) eller metro...

Så det er jo ikke et OS på alle dine devices...

I de fleste situationer vil du have et device med to gui's der stiller forskellige krav til udvikleren og brugerens maskiner...

Jeg ved godt jeg mine grænser mellem os/gui er lidt vage i denne tråd...men det var microsoft der startede...

Og jeg kan reelt set ikke se den store forskel på den "flere devices, et os" som de levere sat op imod med apple og deres ios/osx...

 • 3
 • 2
#39 David Rechnagel Udsen

Microsoft forsvarer blokeringen af andre browsere med, at Windows 8 til ARM ikke er Windows. Derfor er Microsoft ikke forpligtet til at åbne op for andre browsere.

Gøglere. Som Peter Bright korrekt pointere så er der slet ingen grund til Windows RT i dag. Hvad værre er, så er Windows RT på stort set alle måder Windows 8, alting er teknisk set blevet flyttet over på ARM i Windows RT. Der er nogle enkle forskelle, og ja, så er skrivebordet begrænset, men skrivebordet er der stadig, det er bare kun Microsoft Office der må bruge det.

Og når Intel faktisk er ved at lukke gabet mellem ARM og x86 til mobilenheder, er Windows RT så overhovedet vigtig? Ville man ikke bare hellere bruge Windows 8 på sin tavledatamat?

På den anden side; hvorfor overhovedet gide det? Windows RT er ikke komme særligt godt fra start (efter de anmeldelser og reflektioner jeg har læst), så man skulle mene at Windows 8 måske var et bedre valg. Men det er stadig lemlæstet af de ting der burde have være forbeholdt Windows RT.

Den nye »start-skærm« i Windows 8 kommer på en skrivebordsdatamat udelukkende til at blive bruge som OS X's Dashboard. Og hvem fanden bruger det længere?

I det mindste skabte Apple ikke en lukket del af deres skrivebordsstyresystem da de introducerede Mac App Store, hvor kun programmer igennem deres butik kunne blive brugt. De tog heller ikke en væsentlig funktionalitet ud af deres system (Start-menuen) og erstattede det med den nye lukkede pakke i et forsøg på at man skal se den.

Jo mere jeg læser om brugeroplevelsen i Windows 8, desto mere tror jeg det er en stor vittighed.

 • 6
 • 1
#40 Marc Munk

Du læser ikke hvad jeg skriver. Mikkel er af den overbevisning, at Windows 8 består af to styresystemer. Det er ikke korrekt, hvorfor jeg skriver "Windows 8 er ét OS".

Hvorfor du blander et citat om Windows RT ind i det ved jeg ikke. Det kan du måske svare på?

Du skal blot læse det jeg har citeret. Om det er jounralisten der har skrevet eller forkert eller om det er MS der har udtalt det skal jeg ikke kloge i men faktum er at der står windows 8 for arm ikke er windows. Og det betyder for langt de fleste at windows 8 er 2 forskellige operativ systemer.

 • 3
 • 0
#43 David Rechnagel Udsen

Uanset hvordan Windows 8 så ud ville du synes det var en vittighed, så mon ikke MS overlever?

Tak for stråmandsargumentationen. Jeg synes f.eks. at Windows 7 var et glimmerende bud. Selv Windows Vista havde jeg ikke det store problem med. Man kunne altid have ønsket sig mere. Men ingen af dem var en vittighed. Eller lignende en.

Så nej, bare fordi Microsoft laver noget, er det ikke en vittighed i mine øjne. Windows 8 er dog.

 • 5
 • 0
#45 Victor Keegan

En 9 timers tidsforskel og jeg får smæk på Version2!

Jeg sidder i Las Vegas og har været til den ene Windows 8 App session med SharePoint efter den anden. Jeg har lyttet til nogle af de bedste talsmænd i branchen - Ted Pattison, Bill Baer osv. Det er populært at hade Win 8 lige nu, men lad os huske på, at Microsoft har solgt 4 millioner Surface tabletter til dato. Det er ikke dårligt. Jeg har også deltaget i mange møder med C-level execs både fra USA og Europa, der har udtrykt en reel interesse i Windows 8. Måske ikke så meget på skrivebordet, men helt sikkert på en tablet.

Hvad er inspirerende er at se, hvordan apps på Windows 8 kan bygges. Alt fra sikkerhed, UI og mest af alt, hvordan disse apps kan integrere, dybest set, med hvilken som helst anden platform. Og ikke bare Microsoft platforme.

En masse af forretningsmæssige problemer kan løses med Windows 8 apps, men det er der, hvor udfordringerne begynder...

 • 1
 • 6
#48 Deleted User

Udemærket blogindlæg. Windows 8 bliver stort indenfor erhverslivet når virksomhederne begynder gradvist, at skifte deres gamle PC'er ud med mere moderne touch-følsomme enheder som kan passe direkte ind i de eksisterende systemer.

 • 0
 • 7
#49 Jesper Poulsen

Sådan af ren nysgerrighed. Hvor tit åbner du start-menuen og browser dig frem til et program, der ligger i denne?

Jeg benytter menuerne i Linux. Og jeg benytter en mus. Et touch-optimeret UI er ineffektiviserende. Jeg sidder med en 24" skærm. Jeg skal ikke sidde og trykke rundt på den. Og jeg har mange programmer åbne på samme tid - og jeg skal have fuld adgang til dem alle på et vilkårligt tidspunkt. Alternativet er ineffektiviserende.

Touch er det nye sort - men det er en gimmick!

 • 4
 • 1
#59 Leonard Kramer

Hmm, jeg tror lidt der køre to parallele debatter.

Den enden siger at får folk der i forvejen er meget mobile vil det hele være nemmere fordi de kan bruge Windows 8, både som mobil enhed og som arbejdsredskab i gammeldags forstand. (Jeg er ikke 100% enig i at Windows 8 er den gyldne nøgle her, men jeg kan godt se argumentet.)

Og så er der dan anden side der siger, ja men i Windows 8 kan du stadig arbejde som du altid har gjort i Desktoppen, og det er da også rigtig nok.

Der hvor det kollidere er når blog indlæg som dette tegner et billed hvor fremtiden består af touch apps og at sidde i taxier frem og tilbage mellem møder og morgenkaffe. Der er mange der ikke arbejder på den måde, og ikke har lyst til at arbejde på den måde. Jeg er fint tilfreds med at komme ind på arbejdet kl 9, og sidde foran mine 2 store skærme og arbejde hele dagen, og så gå hjem kl 5-6 stykker, der er intet i min hverdag som jeg kan se bliver forbedret af Windows 8, dets appstore eller trykfølsomme skærme.

 • 3
 • 0
#61 David Rechnagel Udsen

Så du har ikke prøvet Windows 8, kan jeg forstå på det hele? Så er jeg sgu meget imponeret over, hvor skråsikkert du kan udtale dig om hvordan det fungerer og hvordan det bliver brugt.

Selvfølgelig har jeg ikke prøvet Windows 8, og det er ikke noget jeg har hensigt i. Jeg har heller ikke set Transformers-filmene, men det behøver jeg ikke for at vide at de er dårlige film.

Jeg antager at når så mange anmeldelser er enige om at det virker akavet at bruge musen i Start-skærmen, så er der nok noget om snakken. Og det er også fra anmeldelser der ellers var ret positive omkring Windows 8. Selv Version2s anmeldelse indrømmede at grænsen mellem skrivebord og start-skærm er lidt mærkelig.

Og på papiret giver det også ret god mening; det virker altid lidt akavet at bruge noget der tydeligvis var henset til et andet redskab end det man bruger. Det føles lidt som at skrue et søm i (måske ikke så ekstremt).

Personligt har jeg også udtryk mig positivt over for den nye grænseflade på skrivebordet, som fjerner det ligegyldige lir der var i Windows Vista/7 og Windows XP. Men set fra et rent grænseflade perspektiv, så er Windows bare blevet mere og mere inkonsistent. Allerede i Windows 7 havde du programmer med de såkaldte Ribbon-ting og så »almindelige« programmer med en menu i stedet. Det kunne selv forvirrer mig i ny og næ.

De to er der stadig, nu er der bare også en tredje; 'Metro'-programmer der også bruges på skrivebordet. 'Metro'-dialoger har f.eks. ikke nogen luk-knap, fordi de er designet til en kontaktskærm og tavledatamat, hvor det er naturligt at klikke ved siden af dialogboksen for at lukke den; det er det bare ikke på et skrivebord.

Hvad hvis nu jeg gerne lige ville tjekke noget i andet program, men bibeholde dialogboksen åben? Det kan du ikke hvis det er en Metro-dialogboks.

Og det er bare en af mange smådetaljer som gør at Windows 8 må føles ret akavet på en skrivebordsdatamat. Jeg er sikker på at på en tavledatamat der kører det fint. Men det er jeg sådan set lidt ligeglad med.

 • 4
 • 0
#63 David Rechnagel Udsen

Så er jeg virkelig imponeret over, at du kan konkludere følgende:

"Den nye »start-skærm« i Windows 8 kommer på en skrivebordsdatamat udelukkende til at blive bruge som OS X's Dashboard."

Du har ikke prøvet systemet, og alligevel udtaler du dig skråsikkert om hvad den kommer til at blive brugt til?

Det var en forudsigelse. Jeg tager sikkert fejl. Især fordi at Microsoft tvinger en til at bruge start-skærmen, hvorimod Apple ikke tvinger folk til at bruge Dashboard'et. Det er bl.a. en af grundene til at folk ikke bruger OS X's Dashboard længere.

Desuden så vil Microsoft jo holde start-skærmen i live, fordi det er det eneste sted du vil kunne få nye programmer hvis du har en tavledatamat med Windows RT (og de (næsten) eneste rigtige kontaktskærmsvenlige programmer hvis du bruger Windows 8).

Jeg gider ærligt talt ikke diskutere et system med dig, når du aldrig har brugt det. Brug det en uges tid og vend så tilbage. Så kan vi snakke.

Du mener ikke at det på papiret lyder som en dårlig ting? Jeg håber ikke at dette er et fænomen der sker ofte, jeg håber generelt at Metro-delen og skrivebordsdelen er fuldstændig adskilt. Men noget tyder på de ikke.

Jeg er ikke sikker på hvad der sker, men jeg bryder mig heller ikke om Unity (bruger XFCE i stedet), men min forudsigelse er at der vil komme noget af et tilbageslag med Windows 8, når folk rigtigt begynder at putte det i dagligt brug.

(Jeg forudså også at iPad'en vil blive en stor succes et halvår efter den var udkommet, og det til trods for at jeg aldrig havde prøvet en iPad, eller en iPhone eller iPod Touch for den sags skyld. Og min vurdering var baseret på at Apple havde holdt OS X og iOS adskilt, det er derfor naturligt for mig at konkludere at eftersom Microsoft gør det modsatte, så vil det ikke blive samme succes.)

 • 3
 • 1
#66 Morten Worm Due

Selvfølgelig har jeg ikke prøvet Windows 8, og det er ikke noget jeg har hensigt i. Jeg har heller ikke set Transformers-filmene, men det behøver jeg ikke for at vide at de er dårlige film.

Transformers er faktisk slet ikke så ringe endda. Bevares, hvis man foretrækker amerikanske dramaer om kræftsyge børn eller finere fransk smalfilmskunst, så er den elendig. Foretrækker man kæmperoboter der smadrer hinanden, så er den ualmindelig god.

Det minder lidt om Windows 8 diskussionen. Det er jo ikke dårligt, bare fordi man ikke kan lide det...

 • 5
 • 1
#68 David Rechnagel Udsen

Jeg forstår ikke hvad du mener.

Citat:

Certain message boxes and dialogs are also "metrofied". They have no windowing controls and may cover the entire screen.

In this example, attempting to open an unknown file type displays this dialog. It prominently advertises the Microsoft store, and there is no visible option to cancel or dismiss. Even ALT+F4 fails to close it! The trick on this one is you have to click OUTSIDE the dialog.

Kilde, specifikt dette billede.

Jeg håber dette er en grotesk overdrivelse.

 • 0
 • 0
#69 David Rechnagel Udsen

Det minder lidt om Windows 8 diskussionen. Det er jo ikke dårligt, bare fordi man ikke kan lide det...

Min tankegang ligger ikke på om Windows 8 er dårligt. Men mere på modtagelsen generelt. Indtil nu virker det mest som om at det er garvede edb-folk der har prøvet Windows 8, men det bliver først mulig at se den reelle succes af Windows 8 om et halvt eller helt år.

Personligt ville jeg føle mig lidt snydt hvis jeg var traditionel Windows-bruger. Men det er bare min holdning. Der er heldigvis ingen der påtvinger mig at bruge Windows 8... endnu.

 • 0
 • 0
#70 Jesper Lund Stocholm Blogger
 • 1
 • 1
#72 David Rechnagel Udsen

Jeg sad og tænkte præcist det samme. Bevares, det er nok ikke Sølvbjørn-materiale, men jeg synes sgu, at det er gode bulder/brag-film.

Gisp I har dårlig smag! Jeg troede man så film for at blive underholdt. For mig, der kræver det bare antydningen af et plot. Og helst ikke noget hvor jeg vil føle mig bedre tilpas, hvis jeg kan slå dialogen fra (eller ændre sprog, så jeg ikke forstår hvad der bliver sagt). Det er nemt at blive dummere af disse film.

Der findes skam gode actionfilm (se bare Skyfall), som viser at du kan have action samtidigt med et interessant plot. Uden karakterer der er noget værd eller et plot der er til at følge med i, så er actionscener ligegyldige og uspændende. Der er ingen spænding, fordi der ikke er nogle konsekvenser. Vi ved hvordan hver kampscene ender, og selv hvis vi ikke gjorde er vi ligeglade, fordi vi ikke ved hvem vi skal bekymre os om.

Note: Jeg var godt underholdt af 2012 til trods for den lider af mange af samme ting, men jeg var ikke underholdt på filmens egne vilkår, jeg grinte ad filmen. Selv en film som Crank havde et mere interessant plot end Transformers.

 • 2
 • 3
#73 David Rechnagel Udsen

Men problemet er altså (ifølge omtalte ekstremt pålidelige kilde), at boksen der kommer frem, når man vil åbne en ukendt filtype mangler en "Luk-knap"?

Ja. Det giver måske god mening i et kontaktskærmsmiljø (f.eks. på en tavledatamat), men giver det mening på et skrivebord? Som sagt, eftersom den skal lukkes ved at klikke ved siden af, kan man ikke lige tjekke andre programmer ud i mellemtiden. Hvilket er noget jeg ofte gør.

Du har stadig ikke prøvet Windows 8, så det klinger sgu noget hult det der.

Du misforstår; i dette scenarie er jeg Windows-bruger og jeg bruger Windows 7. Men jeg har bekymringer omkring Windows 8. Og jeg er ikke interesseret i at betale for Windows 8 uden at nogen kan give mig konkrete svar omkring mine bekymringer. En af dem er dialogboksen som jeg nævnede.

Eller sagt på en anden måde: Jeg er træt af at læse glade Microsoft-brugere der allerede postulere at Windows 8 bliver en kæmpe succes og der er ikke noget at bekymre sig om. De virker ofte som om at de forholder sig fuldstændigt ukritisk til kritik og bekymringer.

For fanden, de fleste Windows 8-anmeldelser handlede om at »bare rolig, det er stadig Windows«. Gisp, situationen må være trist hvis det er det største salgspunkt til nuværende Windows-brugere.

 • 5
 • 0
#77 David Rechnagel Udsen

Hvor ofte får du omtalte dialogboks frem?

Netop den? En gang imellem. Men jeg gætter på det ikke er den eneste dialogboks der er sådan.

Så spørg istedet for at konkludere en hel masse. Det er håbløst at diskutere, når du antager og konkluderer en masse ting uden at have prøvet systemet.

Jeg har spurgt en masse (eller rettere, læst andre der også har spurgt og prøvet sig frem), og ud fra det har jeg valgt at konkludere at Windows 8 har nogle fundamentale problemer, som tidligere Windows-udgaver ikke har. For Microsofts skyld, så håber jeg jeg tager fejl.

Du ser heller ikke mig konkludere, at Linux 3.6.6 er noget ustabilt bras, når jeg ingen erfaring har med den.

Jeg begynder at mistænke dine forslag til hvad du kunne sige om Linux for at være dine reelle holdninger omkring systemet, men forklædt som noget du »ikke har sagt«.

 • 0
 • 0
#79 David Rechnagel Udsen

Og det er præcist derfor, du bør prøve det, inden du udtaler dig om det.

Kun hvis jeg skulle fortælle folk hvorfor og hvorfor ikke de skulle bruge det. Det er jeg fuldt ud ligeglad med, folk må vælge hvad de lyster. Jeg kommer bare med en forudsigelse om Windows 8s succes.

Og jeg foretrækker at lave den med de begrænsninger jeg har. Det er for mig langt mere interessant. Fordi jeg ved nemlig heller ikke hvad de fleste folk vælger at fokusere på når de bruger Windows 8, men det er næppe hvad jeg fokuserer på. Jeg ved allerede at Windows 8 ikke er for mig (men det er Windows generelt ikke, så det har ikke så meget med Windows 8 at gøre), men jeg læser hvad folk der bruger systemet synes, både fra positive kilder og negative kilder, og derudfra vælger jeg at danne mig et overblik.

Præcis som jeg gjorde da jeg forudså iPad'ens succes; jeg vil nødig snyde denne gang.

 • 2
 • 1
#80 Emil Mortensen

Nu er det jo således, at de nye Windows-tablets har mulighed tilhørende tastatur og mulighed for at stille den på højkant. Desuden er der USB-ingang, så man vil kunne tilslutte mus, hvilket giver folk mulighed for at bruge den som både tablet og bærbar pc. Selvfølgelig er det måske ikke så brugbart på Windows RT, men de kommende tablets, der er baseret på intel-processorer i stedet for arm, og dermed kan have en fuld version af Windows 8 i stedet for RT, giver mulighed for brug af alle de samme programmer, som man kan bruge på en traditionel bærbar eller stationær pc. Det ser jeg umiddelbart som en idé med stort potentiale.

Dermed ikke sagt at det er verdens 8. vidunder, men det skaber da nogle nye muligheder og samler flere funktioner og muligheder i én enhed, end man hidtil har set.

 • 0
 • 1
#82 Peter Hansen

Det minder mig om dengang Jacob Haugaard forudsagde det daværende kommunistpartis (DKPs) død ved at iagttage toiletgraffitien i det Århusianske natteliv (som jeg vil tillade mig at omskrive lidt):

"Fisse er bedre end Windows8"

Hvor kommentaren længere nede forudså dødsstødet

"Ingen fisse er også bedre end Windows8"

Uden at nogen skal beskylde mig for at opfatte forfatterens artikel som rent toiletrens..

 • 3
 • 0
#83 Niels Didriksen

Det er populært at hade Win 8 lige nu,[...]

Det er LIGE præcis holdningen som dén kommentar repræsenterer, som jeg tror er den største enkelte årsag til MS' eventuelle forretningsmæssige fiaskoer.

En holdning, der i min fortolkning kan udtrykkes som "Jaja, det kan godt ske folk ikke har nogen umiddelbare fordele, at de ikke kan lide det, og de vil betale premium for at beholde det gamle... Men når de har levet uden alternativ i et års tid eller to, så har de nok så småt vænnet sig til det, og glemt deres kritik."

Da Vista kom, var kritikken nogenlunde lige så skarp fra de fleste sider. Bortset selvfølgeligt fra MS selv og så en håndfuld levebrøds-entusiaster, der længe påstod at Vista var et misforstået geni, der nok skulle komme til at skinne med tid..

Men mange folk kritiserede Vista, fordi de rent faktisk havde en funderet mening om det, men osse den gang blev de patroniseret med "at det bare er moderne at hade Vista"

Idag har selv Ballmer indrømmet at Vista var lidt af en tåfiser, og du skal virkelig interviewe mange for at finde en eneste positiv tilkendelse om Vista.

Så kom Windows 7, som jo delvist var et svar på kritikken af Vista. En MS chef sagde endda "Vista done right". Eller parafraseret; "Vista som folk ville have det".

Og jeg spår at Windows 9 bliver "Windows 8 done right", for MS kan jo godt lave fine produkter, når de bare dropper den dér elfensbenstårns-holdning, som du er eksponent for.

Men jeg er overbevist om, at der kommer en dag i nær fremtid hvor Microsoft ikke længere har råd til den holdning, og så er det problem jo ovre. Eller osse er MS, men så dumme tror jeg absolut ikke de er.

 • 8
 • 0
#84 Casper Thomsen

Tak for de mange input til, hvad der er reklame, hvad der er artikler og hvad der er blogs.

Vi har på Version2 heldigvis bloggere, der brænder for mange aspekter af it-faget, hvad enten det er Ubuntu, offentlige it-udbud, agile udviklingsmetoder eller Windows.

I vores journalistiske artikler på Version2 tilstræber vi objektivitet og at høre begge sider af en sag.

Som blogger er det i langt højere grad fint at have en klar holdning til tingene, men det er også vigtigt, at man som blogger ikke lader begejstringen løbe af med sig. Vi har drøftet ovenstående indlæg med Victor, og det ville klart have fået et løft og givet mere udbytte til læserne også at forholde sig kritisk til emnet. Det skulle gerne afspejle sig i fremtidige indlæg.

Mange af vores bloggere skilter åbent og ærligt med deres arbejdsplads, men det betyder ikke, at deres blog-indlæg er tænkt som skjult reklame.

Det er Version2, som udvælger bloggerne, men vi vil gerne understrege, at blogs på Version2 er udtryk for bloggernes egne holdninger og derfor ikke skal sammenlignes med Version2's journalistik, der har redaktionen som afsender.

Mvh Casper, Version2

 • 5
 • 1
#85 Deleted User

Det er sindsygt, det altid skal ende i en OS krig (Og sjovt nok er det altid de konservative Apple eller Linux fanatikerne der starter). Men det er endnu mere latterligt, at personer som hverken har læst blog-indlægget eller selv brugt Windows 8 kan udtale sig så negativt om emnet. Jeg er selv gammel Linux bruger (siden 1997) og derudover været Apple ekstremist i et par år men jeg efterhånden træt af de negative debatter som en artikel eller blog-indlæg ender med. Microsoft har leveret Operativ Systemer til masserne i snart 30 år og ja, de har som alle andre IT-firmaer haft både gode og dårlige produkter. Men nu må i lige give dem lidt kredit! De laver sgu nogle fede produkter som i vil opdage hvis tog jeres farvede briller af. Personligt syntes jeg Windows 8 er det bedste OS jeg nogensinde har brugt og forstår udemærket hvad Microsoft vil med det. Jeg forstår ikke al den negative stemning omkring Windows 8. Det søger jo netop for, at tilfredstille alle behov. Så hvis du vil bruge det som en touch-tablet så gør det og hvis du er til photoshop eller anden Mus drevet interface gør det! De har jo altid været gode til, at være bagudkompatibel så programmer fra tidligere versioner også kan køre på nye versioner. Dette har de også gjort med Windows 8 ved Desktop App'en. Og mht den MANGLENDE start-knap, Who cares! Åbenbart kun personer som aligevel hader Microsoft. Faktisk syntes jeg deres nye sørefunktion fra startskærmen er mere effektiv end den gamle startknap.

 • 1
 • 6
#86 Kasper Steensig

Jeg har selv prøvet det, men jeg foretrækker altså KDE, da det kan tweakes og jeg arbejder mere effektivt på end jeg gjorde på Windows Desktop/Metro UI, så jeg synes altså ikke for godt om Windows 8. Når det dog kommer til deres kontorpakke så synes jeg dog den er fed og deres nyeste produkt til samlingen Skype, som jeg dog brugte før de købte det i '11.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere