Enterprise arkitektur redder små børn og bekæmper fæle terrorister

'What if there were a world of endless possibilities...'? Videoreklamer for enterprise arkitektur er ikke daglig kost. Emnet er da også svært at gøre sensationelt interessant. men det afholder ikke den føderalt sponserede amerikanske organisation NASCIO (National Association of State Chief Information Officers) fra at gøre forsøget.

Målgruppen for videoen er øjensynligt politikere og andet godtfolk. En bivirkning ved at skulle fortælle om EA som en sensation er en række postulater om fx børn og terrorisme, som ikke virker synderligt troværdigt underbygget ? hvilket måske ikke gør så meget, målgruppen taget i betragtning.

Men hvis vi ser bort fra et nogle småting som fx
- Brandmænd i post-9/11 profil
- Små søde børn med blomster
- Violin- og hornmusik
- En salvelsesfuld speaker
- Corny video-effekter
og en 10-12 andre(meget amerikanske) virkemidler, så er der faktisk et par interessante budskaber gemt under overfladen.

Specielt kan jeg godt lide budskabet 'Prepare for ongoing transformation'. Men døm selv og få et godt grin mens du bliver klogere.
.

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Peter Nørregaard Blogger

Der er faktisk EA-initiativer i staten og også under Sander:

Under Sander er det IT og Telestyrelsen, der har OIO-initiativet og har udarbejdet OIOEA-metoden [1]. Videnskabsministeriet står bag digitaliser.dk [2], så helt uden de rette tanker er VTU bestemt ikke :-)

Hvad angår selve EA-arbejdet, så arbejder finansministeriet med den fællesoffentlige reference-model FORM [3] og den relaterede STORM samt FOKUS. Finansministeriet står sammen med KL og Danske Regioner også bag modernisering.dk. Dét er EA-arbejde så det basker. Der er enorme potentialer for at opnå forbedringer gennem en EA-baseret tankegang i det offentlige Danmark. Det er godt at sponsoren er det magtfulde finansministerium - det tyder godt for muligheden for succes.

Når det er sagt, kunne Danmark godt brug en CIO eller IT-zar på linie med hvad Obama arbejder med at få sat i søen.[4]. Dét kunne Sander godt arbejde for :-)

[1] http://ea.oio.dk/arkitekturmetode/oio-arkitekturprocesmodel

[2] http://digitaliser.dk/

[3] http://modernisering.dk/da/projekter/forretningsarkitektur/

[4] http://www.version2.dk/artikel/10196-obama-udnaevner-usas-foerste-cio

  • 0
  • 0
#3 Jonas Kongslund

Mit indlæg skulle ikke forstås som en kritik af VTU generelt. Jeg har f.eks. stor respekt for det arbejde som IT og Telestyrelsen laver.

Det eneste jeg ønsker mig er en videnskabsminister som er mere vidende og visionær på det område han nu engang er blevet udpeget til at varetage.

  • 0
  • 0
#4 Anders Østergaard Jensen

For det første vil jeg sige, at det passer mig glimrende, at fremtidens enterprisearkitektuer skal gå i Neo-lignende jakkesæt med solbriller, lange frakker og tilbagestrøget hår. :)

Når det så er sagt, så synes jeg faktisk, at det er en udmærket måde at "sælge" EA på. Selvfølgelig skal man se igennem fingre med de Hollywood-agtige virkemidler, men videoen formår da at belyse de centrale og kritiske aspekter ved, hvorfor man overhovedet vil kaste så mange penge efter arkitekturarbejdet i de offentlige myndigheder! Og det er da en bedrift i sig selv, at gøre noget så usexet som EA-rammeværk til en action-video, der kunne gøre Oliver Stones konspiratoriske 90'er-film grønne af misundelse.

Egentlig kunne det være interessant at måle effekten af sådan et indslag over for amerikanske myndigheder -- det er jo lovpligtigt for at alle amerikanske, føderale myndigheder at arbejde med EA -- men hvor langt er de egentlig nået, og høster de virkelig frugterne af det? Der må jo være en grund til, at man publicerer sådan en video. :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere