per andersen bloghoved

Endnu en Cloud fordel: Arbejd nøgen!

En amerikansk undersøgelse viser en helt anden opfattelse af, hvad ”The Cloud” handler om, end vi normalt går rundt og tror. Det er Wakefield Research, der har interviewet 1000 amerikanere over 18 år om deres viden om ”Cloud”.

Her er nogle overraskende resultater fra undersøgelsen:

• 22% indrømmer, at de lader som om de ved, hvad Cloud er, uden at vide det – fx 14% under jobinterview og 17% under en date (hvordan så ellers emnet dukker op der).

• På spørgsmålet om, hvad ”Cloud” er mener 29% at det har noget med vejret at gøre, fx ”en sky på himlen”. Andre gode forslag inkluderer toiletpapir, pude, røg, ydre rum, mystisk netværk, film, penge, stoffer eller himlen.

• 54% af de adspurgte mente ikke, at du nogensinde har brugt skyen – men det viste sig, at 95% af disse faktisk gør det (fx online bank, online shopping, sociale medier).

• Efter en forklaring på, hvad ”Cloud” handler om, kan 68% godt se, at det har økonomiske og andre fordelen. Blandt de mere utraditionelle fordele blev nævnt: At kunne side hjemme nøgen og arbejde, at kunne solbade på stranden og arbejde samtidig og deling af information med personer, man helst ikke vil møde personligt.

Flere oplysninger om undersøgelsen her:
http://www.citrix.com/English/NE/news/news.asp?newsID=2328309

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Peter Müller

"Whenever I hear someone say 'The Cloud' I always substitute with 'The Moon' in my mind" - Jeremy Keith

I øvrigt synes jeg ikke konklusionen på artiklen har noget som helst med cloud at gøre med mindre du kalder internettet, eller i virkeligheden en hvilken som helst server på et hvilket som helst netværk, for en sky.

Nu kommer jeg jo helt i tvivl om jeg har fåestået noget om skyen/månen. Er der en der kan komme med en præcis definition?

 • 2
 • 0
Lars Hansen

I øvrigt synes jeg ikke konklusionen på artiklen har noget som helst med cloud at gøre med mindre du kalder internettet, eller i virkeligheden en hvilken som helst server på et hvilket som helst netværk, for en sky.

Hov, jeg kom til at anmelde dig. Sorry ´bout that.

Når jeg har tegnet netværksdiagrammer er internettet altid blevet til en sky, så det giver god mening det du skriver :-)

 • 0
 • 0
Rasmus Lauritsen

Gartners definition: "Gartner defines cloud computing as a style of computing in which scalable and elastic IT-enabled capabilities are delivered as a service to external customers using Internet technologies"

Gartner har dog også defineret 5 egenskaber, som en cloud tjeneste har, nemlig:
- Service-Based
- Scalable and Elastic
- Shared
- Metered by Use
- Uses Internet Technologies

En tjeneste kan implementere disse egenskaber i mindre og højere grad og man kan derfor diskutere hvorvidt en tjeneste er mere eller mindre "cloudy"

Der kan læses lidt mere om det her: http://www.gartner.com/it/page.jsp?id=1035013

Jeg fandt desuden dette link, med en beskrivelse og hvor der linkes til andre definitioner af Cloud Computing. http://www.fastcloud.org/definition_of_cloud_Computing.php

 • 1
 • 0
Mike Mikjær Blogger

... og det skal give mening, så er vi for det første nødt til at holde op ned at sige "skyen" ... for der er ikke én sky, der er flere skyer, for det andet bør vi blive enige om en definition ... hvilket per definition i IT Branchen er en ret stor opgave i sig selv :-)

Indtil der er en 100% fast og urokkelig definition bliver vi nødt til antage laveste fællesnævner hver gang vi hører ordet, jeg vil skyde på at 80% af gangene jeg høre folk bruge ordet er det folk i jakkesæt der ikke forstår hvad de selv siger ... folk der er teknisk anlagt bruger som regel fagudtryk til at beskrive det med istedet.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere