En nørd i en lækker krop

50 % af min vågne tid går med stillesiddende arbejde og det er vel som sådan meget normalt for en nørd. Hvis man ikke passer på ender den inaktivitet med at have konsekvenser for helbreddet, men den tanke får mig alligevel ikke til at træne mere. Jeg er ikke et holdsportsmenneske og træning i et konventionelt fitnesscentret er dødkedeligt.

Kort sagt: Jeg mangler et nørd-fitnesscenter.

Jeg ville ønske at der var nogen der ville lave et fitnesscenter fyldt med teknologier, der får pulsen op eller giver stærkere muskler. Hvorfor er der ikke et fitnesscenter med motionscykler der gør træningen til en del af et computerspil - så ville man virkelig være motiveret til at køre stærkt. Det samme kunne gælde for løbebånd, hvor man kunne spille et spil, hvor man skulle løbe fra politiet, mafiaen eller hvad der nu passer ind i spiluniverset.

Jeg er selv den stolte ejer af 2 kvm. interaktivt gulv også kaldet dansemåtter (se konceptet her) og disse er fantastiske til at få pulsen op. Man føler sig bare lidt underlig, hvis man skal stå og danse alene - det egner sig bedst til en konkurrenceting. Igen en ide til et fitnesscenter.

Jeg har endnu ikke fået prøvet en Wii, men der må da også være potentiale for spil, der kan få pulsen op - eller endda lidt styrketræning med specialremotes, som vejer ekstra.

Det er jo ikke fordi der ikke er produkter på markedet - der er bare nogen som skal starte fitnesscentret. Eller et af de normale fitnesscentre skal indse værdien af at appelere til nørderne og andre der har lyst til at spille computerspil mens de træner.

Og der er mange muligheder for at gøre træning mindre kedeligt: giv mig mulighed for at downloade min statistik, når jeg er færdig med en session på motionscyklen, crosstraineren, løbebåndet eller alle andre motionsmaskiner som alligevel skal have en computer for at kommunikere med pulsmåleren og måske andre sensorer, hvis det kunne være interessant. Det er en god motivationsfaktor, hvis man kan se fremskridt fra gang til gang.

Kunne det ikke også motivere dig' Er der et marked for nørdmotion i DK' Eksisterer der allerede steder der bruger computerspil?

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Thomas Ammitzbøll-Bach

Jeg havde i lang tid gået og gruet over, om den japanske fægtedisciplin "kendo" var noget for mig. Det var det! Jeg nåede at træne Kendo i 3 år, før jeg var nødt til at tage en længere pause, og jeg er desværre ikke kommet i gang igen.

Da jeg mødte op den første dag, tænkte jeg: "Det bliver godt at møde nogle andre end alle de computernørder jeg ellers omgås", men stor var min overraskelse over, at ca. 60% af kendoka'erne var dataloger eller beskæftigede sig med IT på højt niveau.

Hvorfor tiltrækker kendo dataloger? Jeg ved det ikke, men en kendokamp har alt det, et computerspil har: Et veldefineret setup (bane, våben, kontaktpunkter), et forståeligt men alligevel komplekst gameplay og en god simulering af en virkelig kamp, der ville have dødelig udgang, hvis den blev udkæmpet med skarpe sværd.

Kendo udøves under hensyn til de traditionelle regler og høflighedsformer, man møder i de fleste fjernøstlige kampsporter, men i de danske klubber er det ikke noget, der dyrkes som selvstændigt mål, blot vores "hemmelige sprog"

Kendo er måske noget for dig?

Thomas

 • 0
 • 0
#3 Therese Hansen

Ja, eller bare det at køre om kap med ham ved siden af på den anden motionscykel.

Der er jo også mere kreative udgaver, som ikke ville kunne lade sig gøre i virkeligheden. Cykle med truslen om en løve efter sig - cykle stærkt nok op af en rampe til at hoppe over en virtuel bil og lignende udfordringer, som man nok ikke ville tage op i den virkelige verden.

 • 0
 • 0
#8 Esben Damgaard

Synes eyetoy gør det godt. Det er til forskel for måtten ikke noget hvor du bare danser selv. Her spiller du rent faktisk et spil. (dvs. du skal ikke bare ramme pile.. boooring).

Det er godt at få pulsen op på, og nogle af spillene har en god holdbarhed.

 • 0
 • 0
#9 Therese Hansen

Jeg har desværre ikke selv haft fornøjelsen af at prøve et eyetoy, men det lyder spændende. Det bliver en af mine næste indkøb :-).

Dansemåtterne kan jeg nu stadig godt li' - der er ret meget konkurrence, når man står 2 og forsøger at overgå hinanden :-). Der er jo også lavet spil til dansemåtterne, som ikke er DDR-lignende, men de fleste af de andre spil henvender sig overvejende til børn (af dem jeg har set).

 • 0
 • 0
#10 Jakob Veje Hansen

Motionscykler hvor man kører ræs mod hinanden i et virtuelt landskab?.. Jo! Sådan et dyr cyklede jeg på hos Equinox i Nørregade i Århus for vel omkring 6 år siden :) Aner ikke om de har udstyret endnu. Jeg har en motionscykel stående i arbejdsværelset. Hvis man kunne måle antal watt der produceres på den, og sende det til computeren via f.eks. USB eller trådløst, og hvis man oven i det kunne lave noget computerstyret belastningskontrol, og måske endda noget måling på styrets retning i rummet, så skulle den være hjemme. Skulle der mon være nogen her på sitet der "gider" tjene penge på den forretningside? ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere