En gave fra CSC

Guderne skal vide at CSC's ledelse ikke er plaget af hverken moral, etik eller for den sags skyld kompetence, men de skal have tak for deres gave til det danske IT miljø.

Som med alle andre gaver, er det ikke sikkert at modtageren forstår at værdsætte den, så jeg tillader mig at skære det ud i pap.

Offentlig IT i Danmark er for dyrt, for sent, for dårligt og for dumt.

Problemet med at det er for dumt, er et rent politisk problem: Man lovgiver som om IT er en magisk sovs der intet koster og ingen krav stiller. Den problematik skal der naturligvis gøres noget ved, men det er ikke dagens emne.

At offentlig IT er for dyrt, for sent og for dårligt, skyldes kort sagt at der er for mange folk involveret der ikke har til job at gøre det billigt, hurtigt og godt.

Vi taler her om hele konsulenthelvedet, at alle og enhver er så skidebange for IT at de prøver at gå med både livrem, seler, airbag og for en sikkerheds skyld sætter sig ned med tommlen i munden, af frygt for at det hele går galt.

Og det hjælper bestemt ikke at både KMD og CSC har fået monopollignende vilkår på at sælge offentlige myndigheder elastik i metermål.

Men nu får vi nogle hundrede IT folk ud på arbejdsmarkedet, tak for det, det er en fantastisk gave.

Nogle af dem er gamle nisser der ikke kan andet end det de ikke har kunnet i mange år, glem dem.

Men det kan ikke undgås at der blandt de mange CSC fyrer, er nogen der faktisk kan noget om og med offentlig IT.

Opgaven for samfundet er at få disse kompetente IT folk til at starte nye firmaer der kan gennemføre et meget tiltrængt mentalitetsskift i den offentlige tilgang til IT.

Det sker ikke af sig selv.

Først skal de pågældende IT folk tage sig sammen, efter at have siddet på røven og en fed hyre i mange år. Her må Prosa vise hvad de duer til.

Dernæst skal det offentlige turde prøve noget andet end SKI/KMD/CSC konsulent-helvedet. Den er svær, det ville hjælpe hvis et par ministre turde går foran.

Endelig skal CSC og KMD forhindres I at trampe på alt hvad der spirer i offentlig IT, uanset om de påstår det er ukrudt eller ej: Det er ikke deres have.

Men hvis vi nogen sinde skal have stoppet lavinen af dyr,sen,dårlig & dum offentlig IT, så er det her chancen.

Fat den!

phk

Kommentarer (5)
Henrik Knopper

Smuk tanke som ikke har nogen som helst gang på jorden grundet lige præcis det emne du vælger at udelade: Lovgivernes trang til magisk sovs.

Så længe udbudsreglerne er som de er har kun de største firmaer råd til at byde.

Men udbudsreglerne er som de er fordi offentlige myndigheder (åbenbart) har haft en dårlig historik med lokalpatriotisme og nepotisme, så vi kan ikke bare skrotte dem. Hverken reglerne eller myndighederne.

Altså er reglerne der har fremelsket kulturen af dyr, sen, dårlig & dum og så skal de ændres.

Men til hvad?

Per Gøtterup

I det hele taget skal det offentlige 'opdage' at der er en verden udenfor CSC og KMD, fyldt med mindst lige så dygtige og talentfulde folk som dem der er at finde i CSC og KMD.

Jeg er udemærket klar over at disse to giganter næsten altid vinder udbudsrunder med grove underbud på både leveringstid og pris, som så i løbet af nogle år vokser vildt med forsinkelser og fordyrelser til følge. Det er jo standardmetoden som mange semi-monopoler benytter i forbindelse med udbudsrunder, uanset om vi snakker IT eller noget helt andet, for de har jo råd til at køre med underskud på et stort projekt i starten og så hive det tabte (og meget mere til) ind senere, når levering 'overraskende' bliver både forsinket og (meget) dyrere end beregnet.

dan poulsen

Nogle af dem er gamle nisser der ikke kan andet end det de ikke har kunnet i mange år, glem dem.

Der er helt sikkert også en hel del gamle nisser med en god solid viden, der hvis de fik rystet en en dræbende organistation af sig, vil kunne flytte kode. Du tilhører snart selv den gamle gruppe PHK, så pas på med at sætte ulighedstegn mellem alder og kompetencer :-)
Man må håbe at mange af de gode kræfter finder sammen og laver nye gode virksomheder, nu mangler vi blot lidt vovemod hos de offentlige virksomheder når de næste gang kigger efter ny software.

peter rasmussen

har absolut intet at gøre med at kunderne først finder ud af hvad det egentlig er de vil have efterhånden som projektet skrider frem.Jeg kunne nu nok komme i tanke om et par private projekter som også næsten kulsejler, men nu er der mere blæst om offentlige it systemer og de er som regel også meget større, og kunden som i sidste ende er politikere er ikke altid verdensmestre i at beskrive deres krav.
og så er det i mine øjne efterhånden blevet en svøbe at alting skal splittes op så der er 3-4 underleverandører indblandet som nok ikke allesammen har samme interesser. ofte er der også asiatiske leverandører med hvor medarbejderne sjældent når at få mange års erfaring før de er videre i det næste firma

Helge Frisenette

En start ville måske være konsekvent at undlade at bruge termen "IT"?
Den er om muligt dårligere end dens forgænger "EDB".

Den slags hule buzzword termer lægger jo lige præcis i ske med den tankegang der er kernen i hele problemet.
Den er opfundet af djøffer og politikere til at dække "alt dét der nye mærkelige noget, som vi skal have mere af for at tjene penge og virke moderne og relevante, men som vi ikke forstår en fløjtende hornlygte af og egentlig også har et temmelig blasert forhold til".

At kalde feltet (hvis man da overhovedet kan tale om eet felt) for "informationsteknologi" er alt, alt for bredt og intetsigende, faktisk fornærmende, og uden fortilfælde i andre etablerede sfærer af menneskelig aktivitet.

Log ind eller Opret konto for at kommentere