Eee'en i brug

Jeg har haft travlt den sidste tid, så der har ikke været meget tid til at lave "sjove" ting. Tilgengæld har jeg haft god brug for min Eee PC, som jeg har skrevet om tidligere. Jeg lovede at fælde den endelige dom over den, so here comes...

Efter min mening er det absolut en hot niche der er ved at bryde frem og jeg håb er at det vare ved. Ud over Eee'en skulle Everex være på trapperne med deres CloudBook baseret på VIA's nanobook-design og en forbrugerudgave af Intels Classmate skulle også være lige om hjørnet.

For det er en rar størelse: Stor nok til at jeg kan overbevise mig selv om at jeg sidder med en rigtig bærbar, men lille nok til at jeg kan have liggende fast i tasken. Den kan endda ligge i min jakkelomme (men det er også en forholdsvis stor lomme). For nogle er den dog lige lidt for lille, en kollega måtte i hvert fald erkende at have for store fingre efter at have siddet lidt med den.

Helt lavpraktisk har jeg oplevet nogle problemer med musepladen. Nogle gange holder den simpelthen op med at virke, men jeg har ikke undersøgt om det er et hardware- eller et software-problem. Når jeg bare sidder i tekstmode, generer det mig ikke så meget. En anden ting er at dens sleep-mode tilsyneladende bruger forholdsvist meget strøm, man skal i hvert fald ikke bare klappe den sammen og håbe på at arbejde videre dagen efter. Men da den booter hurtigt er det heller ikke no get jeg har planer om at gøre.

For os der ikke lige har overskud til at gribe loddekolben er der selvfølgelig n ogle klare ønsker til hardwareopgraderinger. Bluetooth ville nok stå øverst på min ønskeseddel. En bredere skærm ville der nok også være salg i.

Men alt i alt er jeg glad for min Eee, og nu overvejer jeg bare en større bærbar til at erstatte min snart skrantende iBook. Da jeg har Eee'en som ultra portabe l, kan jeg "nøjes" med en stor slæbbar med en ordentlig skærm.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Makholm Blogger

Jeg har købt den med UK-tastatur. De danske nyhedssites har vist bragt rygter om at den kommer til Danmark i april og det går jeg ud fra er man dansk tastatur.

Som beskrevet i mit tidligere indlæg, så skriver jeg æ, ø og å ved at trykke hhv. Alt-f, Alt-x og Alt-e. Det vil altså sige at alt-tasten helt generelt bare sætter high-bitten i latin1.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere