EA|09 - årets største, danske Enterprise Architecture-event starter på torsdag

Det er igen tid til Dansk ITs EA|09 - stedet at opsamle de nyeste erfaringer om Enterprise Architecture og stedet hvor det hele bliver sat i perspektiv. Programmet indeholder i år flere interessante internationale keynote speakere og en god vifte af danske vinkler på EA.

Den internationale vinkel dækkes af Volvo's IT Governance Manager Charles Jobson, chefarkitekten for den canadiske regering Gary Doucet (hvornår får vi mon en herhjemme''?) om EA 2.0, Pallab Saha om "The Future of Enterprise Architeture", Chris Potts (forfatteren til fruITion) og Harry Richards. Richards har jeg mødt før og han er en særdeles erfaren og spændende person der har arbejdet med EA i ret komplekse omgivelser, blandt andet luftartsindustrien.

Jeg sidder selv i programkomiteen og er derfor ikke helt objektiv i forhold til programmet, men mener alligevel at vi har fået fat i et godt miks af private virksomheder og offentlige organisationer, store og lidt mindre, som fortæller om deres erfaringer og giver tips og tricks.

Årets CIO, Michael S. Hansen, fortæller om hvordan han ser og bruger EA i sin organisation, hvilket jeg glæder mig til at høre. Kalder han det fx EA eller har han fundet en mere forretnings-venlig betegnelse? Det lader til at Peter Bo Olsen fra MT Højgaard har knækket den kode - en erfaring han han giver os indsigt i.

I spændet mellem stat og kommunerne går det ikke altid lige stille af, hvilket Finansministeriets Kristian Hjort-Madsen og KLs Erik Helweg-Larsen fortæller om - i fællesskab, ser det ud til. Også et decideret tværgående initiativ på tværs af organisationer (private apoteker, praktiserende læger, sygehuse og kommuner) er der blevet plads til.

Senior folk fra Carlsberg, Movia, Søfartsstyrelsen, MT Højgaard, Nykredit, Nordea, BRF, KMS, Informi GIS, Devoteam, Sirius IT og Rambøll Management underholder. Et af de sidste indlæg er af en af de mest visionære og alligevel praktisk funderede foregangsmænd for det digitale byggeri, en rigtig arkitekt, Erik Falck Jørgensen fra Gottlieb Paludan, som giver os et indblik i hvordan det fag, som vi jo har stjålet begreber og titler fra med arme og ben, har udviklet sig - måske er det igen fra den kant vi skal hente ny inspiration?

Se hele programmet for torsdag og fredag her. Hvis du er interesseret, og kan få chefen til at betale for at du vender hjem med ny inspiration til din organisation, så er der stadig ledige pladser.

Hvis du skal med, hvad ser du mest frem til at høre?

Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 John Gøtze

Jeg er som programkomitémedlem og ordstyrer heller ikke objektiv, men personligt glæder jeg mig helt ærligt mest til de udenlandske gæster. Mine bog-medskyldige Pallab Saha og Gary Doucet selvfølgelig, men også Chris Potts og Harry Richards (der er nogle af mine EA-helte) samt Robson fra Volvo, som jeg ved har en spændende historie at fortælle.

Jeg har netop kigget på deltagerlisten, og ser der er en meget stor overvægt af deltagere fra den private sektor. Så stor overvægt, at man undrer sig over hvor den offentlige sektor er - den er trods alt rimeligt godt repræsenteret i programmet. Nogle centrale myndigheder glimrer ved deres fravær.

  • 0
  • 0
#2 Peter Nørregaard Blogger

Jeg har fået denne invitation fra aEA (association of Enterprise Architects) som du nu også får her på bloggen:

Bogen Coherency Management: Architecting the Enterprise for Alignment, Agility and Assurance er netop udkommet. I den forbindelse inviterer a|EA Danmark og DANSK IT til orienteringsmøde og bogrelease, hvor bogens redaktører Gary Doucet, Pallab Saha og John Gøtze vil introducere de nyeste tendenser inden for EA.

Deltagelse er gratis, men tilmelding er nødvendig via mail til arrangementer(a)aeadanmark.dk.

Tidspunkt: Den 17. september kl. 17-18.

Sted: Hotel Scandic Copenhagen.

Arrangementet ligger i umiddelbar forlængelse af EA|09 samme sted så hvis du kommer dér, så er dette her en fin mulighed for at udbygge dit netværk og for at tale med pingerne.

Selve bogen ser jeg meget frem til at læse - umiddelbart lyder den lovende. Du kan læse mere om den (http://coherencymanagement.org) og jeg vil selv forsøge mig som boganmelder i en senere blog :-)

  • 0
  • 0
#3 Bo Klausen

Så lader jeg op til at tage til EA|09! Jeg var der også i ’08 og er spændt på at høre mere om hvordan udøvelsen af EA har og vil påvirke det digitale Danmark og jeg synes programmet kommer godt ud i hjørnerne med såvel nationale som internationale vinkler og cases.

En af mine gode kollegaer, Herbert Jessen, holder et yderst interessant indlæg om Det Fælles Medicinkort (”FMK”), der om noget må siges at ramme bredt … meget bredt… og hvor der virkeligt er tænkt i EA baner fra starten af. Således er går det fra helt overordnede betragtninger omkring Operating Model og mapning til OIO-EA, ned til konkrete råd, der – så vidt jeg er orienteret – alle sigter mod at spise elefanten i bidder, dvs følger best-practice for pragmatisk EA.

Det bliver også interessant at høre indlægget fra den ’rigtige arkitekt’ Erik Falck Jørgensen om vores påståede tyveri og (mis)brug af begreber fra byggeriets verden – alt andet lige er jeg da klar til mental krydspollinering da er sikker på at vi kan give noget tilbage til byggeriet …

Jeg ser også frem til muligheden for at netværke, ikke bare med de ’samme gamle’, men også med nogle nye interessant personer, som jeg glæder mig til at drøfte anvendelse af EA (eller mangel på samme) med.

…og åh jo… jeg skal lige nå at tygge mig igennem ”IT i praksis 2009” for at se om jeg kan genkende nogle af mønstrene i løbet af konferencen…

Vi ses på Søtorvet!

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere