Du kan ikke finde mig! Surf frit på nettet

Foreningen IT Politisk forening (itpol.dk) har i samarbejde med PROSA stået for dagens danske Linux-succes - godt bakket op af DR.

I morges kl 8 blev det beskrevet i radioavisen hvordan man nu kan hente en ny cdrom, som gør det muligt at færdes "usynligt" på nettet.
Godt indslag og de nævnte endda at den nye cdrom kan hentes på www.klid.dk - hvorefter den maskine fik netværks-TÆSK...

I løbet af dagen er en række mirrors kommet til, og alle har fået trukket søm ud... Jeg talte med Henrik Kramshøj fra Security6, som driver det ene mirror-site. Hans maskine trak omkring 200 samtidige downloads med ca. 60 MBit/sek i eftermiddags. Mønstret er det samme fra alle kendte servere - de melder om markant interesse for den nye Linux cdrom.

Med den KNOPPIX-baserede cdrom med navnet "Polippix" booter man op på et Live Linux system, som har en række meget interessante special-komponenter med det formål at gøre brugerens færden på nettet anonym. Dermed er man som bruger ikke "offer" for terror-lovgivningens sindsyge krav om logging af data i hoved og ... et andet sted. Vores digital færden bliver overvåget og hvor fedt er det. Kalder man "Pia" for en hest i en email, så logges det - og hvor fedt er det lige? Hvis du siger "nej tak" så er svaret "Polippix".

Læs mere i denne artiklen på denne URL hos Prosa.dk

Et par hints

Der er både en version 1.0 og 1.1 på nettet. Gå efter at få version 1.1, som er den som kom ud sammen med prosa-bladet. Den virker bedre og er peppet ekstra op i forhold til 1.0 ifølge en af folkene bag projektet.

Se download-kilder på Prosas hjemmeside og på ITpol.dk.
Andre nye download-kilder:

Hvad har vi at gemme' Hjælper dette de kriminelle'
Er det ligegyldigt om vi bliver logget overalt på nettet?
Shoot....

Update 22:13 Justistminister Lene Espersen er endda forarget over dette nye tiltag fra Prosa udtaler hun i TV2 Nyhederne kl 22. Spændende - dette er vist ikke en historie som bare slutter her...

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Hans Schou

Nu så jeg ikke klippet, men der er ikke noget at blive forarget over.

  • Egen DNS-server er lovligt
  • Kryptering er lovligt og i visse tilfælde påkrævet, specielt ved brug af Digital Signatur og bank-forretninger over nettet
  • Man kan stadig sende trusselsbreve ved at klippe bogstaver fra en gratisavis og klistre op på en side

så det er en kamp op ad bakke.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere