Jesper Lund Stocholm bloghoved

DSIT 2012 (OOXML)

Baggrund: I 2007 deltog CIBER første gang i en interoperabilitetstest af ODF og OOXML - dengang foranlediget af det daværende ITST. Vi deltog sammen med en række andre nøglespillere i det nogen dengang kaldte "Dokumentformatkrigen". Disse var IBM, CIBER, Novell, Sun og Magenta. Siden har vi gentaget disse interoperabilitetstests nogle gange - hver med sit fokusområde.

Følgende er en test af interoperabilitet via OOXML, hvor Microsoft Office 2010 er valgt som "App0".

Det overordnede billede er dette:

Illustration: Privatfoto

Der er følgende at bemærke for testen

Office2007

Der er sådan set ikke noget overraskende i dette - man kan med rette forvente, at der er fuld interoperabilitet imellem Microsoft Office 2010 og Microsoft Office 2007, når det drejer sig om Microsoft Offices "eget" dokumentformat.

LibreOffice

Aaaaalt går galt i denne test. Dokumentet smadres reelt og bliver i det store hele ubrugeligt. Derudover fjernes information omkring sletning af rækken i tabellen på side 2.

Textmaker 2012

Som det ses går det noget bedre med TextMaker 2012 end det gjorde for LibreOffice. Dokumentet indlæses som det skal og al information er bevaret. Dette gælder også for redigering (hvor der er den pudsighed, at TextMaker 2012 ved gemning i PDF ikke medtager ændringsmarkeringer). Men grunden til at der er en rød kasse i sidste skridt er, at informationen omkring sletning af rækken i tabellen på side 2 forsvinder.

Dokumentation

De anvendte dokumenter findes her

Stay tuned ... i morgen kommer resultaterne for ODF.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere