Drupalcon på turistklasse

Jeg har været til DrupalCon i BellaCenteret idag, de havde inviteret mig til at holde et Varnish foredrag.

Det var en forfriskende oplevelse, for det gik op for mig hvor meget min deltagelse i BSD konferencer de sidste 10 års tid har været påvirket af min "stjernestatus".

I dag var jeg blot en udefra kommende gæst der sad med ved Drupal miljøets halvårlige konference et par timers tid, ikke nogen VIP behandling og jeg kunne stå og rekonvalsere min stemme med en kop the efter foredraget, uden en masse mennesker der ville overbevise mig om at jeg skulle støtte deres ide/projekt/opgave osv. osv.

Hvad jeg vidste om Drupal, da jeg stod af metroen ved Bella Centeret idag, var bestemt til at overskue og egentlig er et nok ikke blevet meget bedre af de par timer jeg brugte derude, men jeg lærte noget om Drupal som community.

Userid=1 i Drupal er Dries Buytaert og hans keynote virkede på en og samme tid dybsindig og naiv.

Han gjorde nogle meget dybsindige observationer om Drupal projektets situation, f.eks vedrørende den massive interesse store firmaer fra Cap Gemini til Turner Entertainment udviser overfor Drupal i disse tider.

Men samtidig fandt jeg hans tilgang til projektstyringen i Drupal noget naiv og hans "vi ganger det hele med 10" form for fremtidsforskning giver jeg ikke meget for.

I det hele taget giver jeg ikke meget for foredrag der følges op med slides af vagt relevante, men meget polerede fotos fra et foto-agentur, det er alt for C-holds-hyret-imagekonsulent til mig.

Men det var heller ikke mig der var taget til konference i Bella Centeret, det var folk der synes Typestaches er sjovere end xkcd og übersoft og som min ven Wes plejer at sige: "Whatever blows your hair back buddy"

Dries fik sit fortjente bifald og han virker til at have en passende ydmyg tilgang til opgaven så han og Drupal skal nok klare sig og med tiden lærer han nok noget om releasedates. Nogen burde lave en fagforening for den slags utilsigtede frelserfigurer i Open Source.

Mens jeg tyggede mig igennem den slatne pastasalat der udgjorde frokost, tænkte jeg på at det næsten præcist var 25 år siden jeg første gang var til en IT konference i Bella Centeret: EUUG 1985. Dengang blev vi blev spist af med en lille grøn salat, uden pasta. Nogle ting ændrer sig åbenbart aldrig.

Men hvor er der dog sket meget på de femogtyve år: Fra at høre Brian Kernighan tale om "chem" der kunne fotosætte kemiske strukturformler, til at høre at Turner Entertainment satser på et Open Source CMS, fordi det er det bedste på markedet.

Og alt det snak om den manglende Open Source i det offentlige er vist kun et spørgsmål om tid: Jeg hørte om en håndfuld halv- eller hel-store projekter i det offentlige idag.

Mit eget foredrag gik vist meget godt, men der er nogle ting der skal poleres, inden jeg tager det med til Typo3 konferencen i Frankfurt i starten af oktober.

Mens jeg skriver dette, hjemme fra lænestolen, fester drupalisterne igennem på den til formålet indrettede "fooBar"

Jeg var også inviteret med, men nogen havde skrevet "You owe me a beer" på mit adgangstegn og det kunne jeg simpelthen ikke se i øjnene til en konference med 1100 deltagere...

phk

  • med et userid 854864 højere end sædvanligt.
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Jeg undrer mig blot over hvad Drupalcon tweetsne laver her på siden, de ligner enhver anden bunke tweets til forveksling, og 140 tegns grænsen er vel nærmest en garanti mod interessante indlæg.

  • 0
  • 0
#5 Casper Thomsen

Nej, det betyder, at vi har indgået en samarbejdsaftale, hvor vi får synlighed på selve konferencen over for vores målgruppe og blandt andet kunne udlodde en billet.

Omvendt giver vi konferencen synlighed på vores site, fordi vi mener, at indholdet er relevant for vores læsere. Et af elementerne er her Twitter-boksen.

Jeg er selvfølgelig ked af det, hvis du føler, at Twitter-boksen ødelægger forsiden, men vi ved fra tidligere, hvor vi har gjort det samme med JAOO, at det giver et indtryk af aktualitet og viser, at der foregår noget lige nu. Da vi ikke bestemmer indholdet af Twitter-beskederne, er det svært på forhånd at afgøre, om de er relevante, men det er typiske ligesindede, som giver et øjebliksbillede og en fornemmelse af stemningen på konferencen.

Vi indgår mange af denne slags aftaler, og det vigtigste er, at vi bevarer fuld redaktionel uafhængighed - det vil sige, at vi kun skriver artikler og vælger vinkler, vi selv bestemmer og finder relevante for vores læsere.

I vores seneste læserundersøgelse kan vi i øvrigt se, at mange af vores læsere først har stiftet bekendtskab med Version2 på konferencerne JAOO og Open Source Days, hvor vi også er officiel mediepartner, så det forklarer, hvorfor vi gør det.

Mvh Casper

  • 0
  • 0
#6 John Julian Hansen

Hvis der ikke havde været tweets på version2, havde jeg ikke set Rasmus Lerdorf foredraget i morges :) Det ville blive streamet live, læste jeg tilfældigvis i en twitterbesked, 5 min før det startede.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere