Drop de personlige printere

I kommunerne er vi i disse økonomisk trængte år på jagt efter besparelser. Jeg har selv fokus på en række "forbrugsområder" inden for mit resort, specielt er fokus p.t. på print.

Set ud fra en økonomisk betragtning er anskaffelse og brug af personlige printere over en bred kam i en organisation en dyr fornøjelse. Anskaffelsesprisen på en personlig printer er ganske lille, typisk inden for et par tusinde kroner. Men ligeså snart den lille fætter står på skrivebordet, grovæder den blæk og strøm. Den såkaldte klikpris er omkring 1 krone, og mere for farveprint. Endelig er det også overraskende, hvor meget support disse personlige printere kræver fra it-afdelingen, fordi brugerne ikke kan finde ud at betjene dem eller udnytte dem korrekt.

Alternativet er stordrift i form af netværksbaserede kopiprintere, der deles af hele afdelinger eller flere afdelinger, gerne 50 - 75 medarbejdere. Anskaffelsesprisen ligger typisk i intervallet 30 - 60.000 kr, og klikprisen er under 5 øre for sort/hvid og omkring 10 øre for farve. Endelig er supporten på denne type maskiner erfaringsmæssigt minimal.

Over tid bliver en stordrifts printstrategi således en rigtig, rigtig god business case for en større organisation. Det vanskelige består ikke i at overbevise en direktion om dette, men at få tacklet de mange netop personlige argumenter om, hvor og hvor langt væk en printer bør stå.

Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Andreas Olsen

Hej Ole

Sørger i også for at være miljøvenlige i jeres udskrivninger. Der er mange medarbejdere der er meget glade for at udprinte e-mails for bedre at kunne læse dem.

Jeg mener at de i Gladsaxe Kommune konsekvent har afskaffet alle skrivebordsprintere og satset 100% på multi-funktions-printere hvor der ALTID skrives på begge sider af papiret. det giver i hvert fald en god besparelse på papirmængden.

Visse printere har også mulighed for at levere printet til en boks på printeren så der først skriveds ud når brugeren går ud til printeren.

derudover er der self diverse printløsninger, typisk på uddannelsesinstitutioner, hvor man kører et kort ind i en læser før printet leveres.

 • 0
 • 0
Maciej Szeliga

Det gør at printet kommer når man er ved printeren og i øvrigt på den printer men stiller sig ved og ikke på en bestemt fysisk printer.
Det mindsker papirspildet, forhøjer sikkerheden og betyder at en defekt printer ikke er en katastrofe for man henter bare sine udskrifter ved en anden printer.

 • 0
 • 0
Jarle Knudsen

Jeg mener at de i Gladsaxe Kommune konsekvent har afskaffet alle skrivebordsprintere og satset 100% på multi-funktions-printere hvor der ALTID skrives på begge sider af papiret. det giver i hvert fald en god besparelse på papirmængden.

Det er nok sandhed med modifikation :O)

Paradoksalt nok kan en dobbeltsidet udskrift sluge væsentlig mere papir end enkeltsidet.

Har du nogensinde arbejdet med en udskrift af et regneark eller en flowchart, model ol. der spreder sig over flere sider?

 • 0
 • 0
Kai Birger Nielsen

Jeg er ikke uenig i fordelene ved "pull print" i stedet for "push print", men det giver også den ulempe at folk skal vente på at få deres print ud i stedet for bare at kunne hente det færdige resultat. Hvis folk = studerende, så går det nok. Hvis folk = nogen med høj timeløn, så er det ikke sikkert at business-casen er helt så indlysende.

 • 0
 • 0
Morten Svendsen

Med software som Equitrac Office er det muligt at opsætte regler pr. applikation og routing af dokumenter.

Eksempevis at udskrifter fra Outlook/IE altid skal værre duplex og sort/hvid selvom bruger angiver andet - Eller at dokumenter over et bestemt antal sider skal udskrives til en multi-funktions maskine.
Desuden giver det mulighed for at danne et overblik over udskrifter pr. afdeling, Hvem der altid udskriver i farve osv. osv.

 • 0
 • 0
Andreas Olsen

Ingen regler uden undtagelser ;O) jeg er enig med dig i at netop regneark ikke giver mening at skrive ud på begge sider. Men meget af den post der er borgerrettet er nok ikke store regneark ;). Der kan der i hvert fald spares.

Kan se der er andre som det der Equitrac Office som har tænkt i disse baner.

 • 0
 • 0
Ken Poulsen

Hej Ole

Nu er jeg jo en af dine brugere :D

Det som nok vil kunne stoppe væsentligt at dine lokale printere, vil være at slå et kæmpe slag for det med fortroligt print. Altså hvor de skal taste en kode for at få printet ud. Så det ikke ligger og venter på at folk kommer der ud. Specielt i de områder hvor afdelinger deler en printer.

Dette vil nok kunne hjælpe på nogle brugere af de personlige printere.. og dog.. da nogle så vil klage over hastigheden på de nye store dejlige maskiner som vi har fået... (jeg brokker mig kun over Beep hvergang der er lavet et print.. (kun fordi jeg har kontor lige ved siden af printer))

 • 0
 • 0
Vijay Prasad

Jeg har også god erfaring med print hvor man fysisk skal gå hen til printeren og vise sit kort (adgangskort som også virker til døren), hvis det er omkostninger man vil have nedbragt.

Hvad jeg hellere kunne tænke mig dog, var et system hvor jeg kunne sætte min USB-nøgle i, og så ville den printe fra det.

Hvad regner man forresten med af "klikpris" for leasede printere? (Så vidt jeg ved er printerne på mit arbejde leasede, ikke ejede)

Mvh,

 • 0
 • 0
Morten Svendsen

Om OS X er fuldt supportet ved jeg desværre ikke - Men jeg ved at flere features er understøttet af OS X (Da netværket er baseret på Windows klienter)

Men Ikon Danmark forhandler Equitrac - Mon ikke de kan besvare dit spørgsmål bedre :)

 • 0
 • 0
Carsten Sonne

Alternativet er stordrift i form af netværksbaserede kopiprintere...

På min arbejdsplads findes ikke een personlig printer. Til gengæld findes ca. 7 netværksprintere. Personlige printere ville være et urealistisk alternativ.

Derhjemme har vi een netværksprinter. Alt andet ville være et urealistisk alternativ.

Hvordan personlige printere er blevet så udbredt, er mig en gåde.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize