bloghoved sidsel jensen

DrivingIT 2016 - det glæder jeg mig til at høre

Lige om lidt - nærmere præcist d. 4. november er det igen tid til årets DrivingIT konference. Jeg har siddet med i arrangør-gruppen for tredje år i træk og det er lykkedes os, at skrue et ret fornuftigt program sammen igen i år - hvis jeg selv skal sige det (totalt upartisk host). Jeg kommer til at være bænket i Tools sporet som chairman det meste af dagen - men jeg ville nu ønske, at jeg kunne klone mig selv under nogen af sessionerne.

Vi lægger hårdt ud fra morgenstunden, med ingen mindre end Mr. PGP-himself - Phil Zimmermann - der taler om “Companies should include themselves in the threat model when designing protocols”. Yahoo-sagen taget i betragtning - er det desværre temmeligt relevant.

Keld Norman fra Dubex holder foredraget “A wrong (but lucrative) career move” - og det skal nok blive ganske underholdende - hvis du vil se/høre lidt om hvad Keld kan, så check hans youtube kanal ud. Man kan også opleve Keld på Dubex egen sikkerhedskonference d. 3. november .

Poul-Henning Kamp - holder aften-keynote i vores Security/Privacy spor - det har fået titlen “Yachts, Horses & Privacy” - og jeg er sikker på at han som sædvanlig giver os allesammen noget at tænke over på samme måde som han formåede med sin FOSDEM 2014 keynote - NSA operation ORCHESTRA: Annual Status Report.

I Tools sporet glæder jeg mig rigtig meget til at høre min gamle DIKU kollega Martin Parm, der nu arbejder hos Spotify i Stockholm, fortælle om migreringen af deres monitorerings løsning fra Cassandra til Google Bigtable uden nogen nedetid. Spotify har igennem længere tid været frontrunner på en række områder specielt indenfor automatisering hvor deres Puppet-setup er ret omfattende - de arbejder med en stor-skala der kan være svær at finde tilsvarende i Danmark.

Jeg har også kuppet min nuværende kollega Jesper Nyerup (nogen kender måske Jesper fra SSLUG) til at komme og fortælle om vores metrics system hos one.com. Det er så ufatteligt kraftfuldt et værktøj, at kunne visualisere sine metrikker med Grafana og med det samme kunne fastslå, om en given antagelse rent faktisk holder stik, ved at kunne underbygge det med data. Vi bruger det uafbrudt til fx. debugging af flaskehalse, i forbindelse med udrulninger af ny software eller bare til at give et overblik over den generelle sundhedstilstand på vores systemer. Jesper fortæller hvordan løsningen er konstrueret.

I vores Startup-spor kan du bla. møde Horatio Roman, som er CTO for VRUnicorns. Han fortæller om processen bag rapid prototyping kaldet jamming indenfor spil-industrien. Forhåbentlig bliver der mulighed for at prøve nogen af VR spillene. VR giver bare en helt anden fornemmelse af tilstedeværelse i spillet, der kan være svær at beskrive og som helst skal opleves.

Det er ikke altid helt nemt at være i et Startup, når man ikke har en teknisk baggrund. CEO Pernille Andersen er co-founder i FeedsFloor, der er en B2B platform for virksomheder, hvor man kan markedsføre sig og finde potentielle samarbejdspartnere. Pernilles foredrag fokuserer på hvordan vi kan komme væk fra silo-tænkningen og få marketing og IT til at lære af hinanden istedet for at snakke forbi hinanden, for misforståelser er dyre og betyder tab af tid.

Anna Vallgårda er min gamle informationspsykologi-makker, og hun er lektor på ITU, hvor hun har været med til at skabe deres IXD Lab - hun arbejder med interaction design og hvordan vi kan interagerer med, hvad man vel bedst på dansk kan kalde computeriserede genstande (computational things) - på konferencen skal hun snakke i vores Cool-spor om fremtiden indenfor interaction design og hvordan vi kan forholde os til computere der ikke nødvendigvis har en skærm og et tastatur.

Alle dem, der har prøvet at sidde til et møde og tænkt: “Jeg orker simpelthen ikke en powerpoint slide mere” - rækker lige hånden op. Prezi har et helt andet perspektiv på fremtidens præsentationer og det kommer Spencer Waldron og fortæller om - og viser hvordan du kan planlægge, lave og udføre en TED-worthy præsentation - vi kunne også bare kalde det "Farvel til Powerpoint".

I Cool-sporet finder man også Nell Watson. Hun kalder sig selv “Entreprenerd” og betegnes som en futurist thinker og er indbegrebet af cool. I 2010 grundlage hun Poikos, som laver præcise 3D scanninger af kroppen ved brug af 2D kamera’er. Nell ved afsindsigt meget om “Machine Intelligence” og AI - og på konferencen skal hun tale om hvordan “machine intelligence” kan bruges som metode til at forstå mennesker og katalogisere deres værdier og perspektiver og tilmed forsøge at gætte hvad de tænker på. Når vi nu ved, at “auto’erne” kommer og set i lyset af Humans need not apply - så er det uhyre relevant.

Vi afrunder konferencen med Aral Balkan’s keynote - “Beyond the clouds”. Aral vil gerne vil have os ud af den nuværende dystopiske-overvågnings-kold-krigs-panopticon-status quo og til at tænke sikkerhed ind som en naturlig del af vores software. Aral har været med til at udvikle Better der er en tracker blocker til Safari. Aral is smart, be like Aral - make the web better!

Ses vi?

Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Marqvart Jørgensen

Hej Sidsel, Er allerede tilmeldt DrivingIT og efter din post glæder jeg mig nu rigtigt meget, da programmet lyder rigtigt fedt! Det kunne dog være en ide at få opdateret https://universe.ida.dk/driving-it/program/ med alle de interessante sessioner, som du beskriver. I øjeblikket gør programsiden ikke særlig god reklame for konference (snarere tværtimod så tæt på dagen). Der skulle jo gerne komme en masse deltagere...

Mange tak fordi du (og de øvrige medlemmer af arrangørgruppen) gider gøre en (stor) indsats for at skrue en god og interessant konference samme!

  • 1
  • 0
#4 Anne-Sofie Nielsen

Skal helt klart ind og høre Phil Zimmermann, og så er jeg også nysgerrig på Ole Winthers case stories om deep learning.

Jeg kan godt lide konceptet med mange relativt korte (25 min) foredrag, så er der god mulighed for at samle inspiration. :-)

Mange hilsner Anne-Sofie

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere