bloghoved ole tange

Driving IT (og GNU Parallel)

Nettet flød for nyligt over med omtaler af FOSDEM. Og det fik mig til at tænke på, jeg ikke har fået skevet en anmeldelse af Driving IT 2019. Det retter jeg så langt om længe op på her.

Det bedste foredrag var jeg ikke til. Det var Henrik Beckvard, CCDCOE: 5G - Should we worry about Huawei?. Til alt held fik jeg mig en lang snak med Henrik om aftenen inden Driving IT. Det var interessant at få kvalificeret sin overvågningskritik med input fra nogen, der havde fingerne noget længere nede i suppen.

Foredraget Thomas Dullien: Security, Moore’s Law, and the anomaly of cheap complexity var også godt. Han gav et godt svar på, hvorfor det er, at man føler, at man ved mindre og mindre om IT-sikkerhed selvom man ved mere og mere: Nemlig at det er bliver billigere og billigere at lave noget, der er mere og mere komplekst. Thomas fokuserede på sikkerhed, men hans svar passer også i store træk på mange andre emner inden for IT.

Per Thorsheims indlæg om adgangskoder var et forfriskende opgør med tåbelige rigide regler for adgangskoder. Det var tydeligt, at jeg ikke var den eneste, der havde gået med tilsvarende tanker, men som ikke havde samme tunge ballast som Per.

Olivier Corradis talk om The data-driven energy transition var også virkeligt interessant. Bare det at samle data ind om energiforbrug er virkeligt brugbart, fordi det giver nogle konkrete fakta at diskutere ud fra.

Keld Norman er blevet en fantastisk underholder, og han skuffede da hellere ikke. Det var ikke fordi han viste så meget nyt, men det, at han ikke bare taler om det i teorien, men faktisk gør det og gør det live, giver en ret stor værdi.

Det var virkeligt rart, at Big Brother Award har fundet et godt nyt hjem. Og det var svært at undgå at blive rørt over den respekt, der blev vist min kollega, Jesper Svarre, som tidligere var en drivende kræft bag Big Brother Award og som døde meget pludseligt i sommers.

GNU Parallel

Mit eget foredrag om GNU Parallel blev en kort intro, og der var flere, der ønskede en udvidet version. Så jeg lovede at poste her, når vi fik det sat istand:

Foredragene er et samarbejde mellem PROSA og IDA IT og hvis det går godt, så tror jeg, der kan blive flere af sådanne samarbejder i fremtiden.

Og så er der naturligvis GNU Parallels 10-års receptionen den 2020-04-17, som holdes i parallel i København, Odense, og Århus, hvor du kan få en gratis øl, hvis GNU Parallel ikke har sparet dig for en time.

Du er også meget velkommen til at holde din egen GNU Parallel-fejring i parallel med os andre (enten i dette eller i et parallelt univers). Hvis du giver mig besked, så sætter jeg det på gnu.org.

Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere