"DR UPDATE" - nu også med Linux...

Jeg skulle lige se Danmarks Radios nye satsning "DR Update". Den virker ikke under Linux skrev Andreas Bach Aaen i sin blog, men jeg ville lige give det en chance ... og fik hul igennem faktisk!

Andreas har ret - det stinker .... med mindre man har lidt tricks i ærmet.
Det er ikke flot DR - I vidste godt at ikke-Microsoft brugere ville brokke sig! Øv!

For den lidt tekniske person: Du kan vinde slaget... læs videre

På DR Updates hjemmeside er der ikke megen hjælp at hente, men da jeg søgte på "Linux" på DR.dk fandt jeg denne meget relevante URL.
Den koger basalt ned til at man skal installere VLC under Linux og derefter Firefox plugin'et MediaPlayerConnectivity og det kører faktisk på min Firefox under Ubuntu 7.04.

Jeg har prøvet med VLC hhv. gmplayer - og VLC er at foretrække. Der kommer et pop-op vindue med video, men hvor VLC har perfekt lyd så hakker det fælt med gmplayer.

Samme opskrift giver faktisk også adgang til at se TV-avisen på www.dr.dk/nyheder.

Håber I kan bruge det :-)

/pto

Kommentarer (17)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jørgen Henningsen

Min linje hjemme er ikke helt hurtig nok til video streaming og derfor hakkede det fælt også i windows mediaplayeren. Det fik jeg løst ved at øge bufferen til 60 sekunder, så tager den lidt længere tid om at starte men så spiller det til gengæld uden hakkeriet. Måske kan man gøre det samme i gmplayer??

 • 0
 • 0
#2 Tommy Bjerg

Jeg har også min buffer i windows sat til 60sec i wmplayer, jeg har sådan set hurtig nok linje båndbredde messigt (4mbps) set, men det hakkede altid forfærdeligt, og lidt undersøgen viste at wmplayer fik datane i store klumper i stedet for en stille strøm i ca. samme bitrate som videoklippet, jeg tror det er serverside bestemt, men at lade den buffe i længere tid hjalp, faktisk også på TV2:Sputik, men da ligemeget bufferen oplever jeg tit at blive disconnected midt i en udsendelse, så det bruger jeg ikke så meget.

Jeg har dog også haft nogenlunde held under Ubuntu 7.04 med mplayer til DR, men med de klip på Sputnik som ligger i flere kvaliteter, har den stream server en tendens til at kun windows media player får lov til at få den gode kvalitet :(

 • 0
 • 0
#3 Peter Makholm Blogger

Når jeg går ind på http://dr.dk/update med min firefox får jeg bare følgende fejl:

Error: [Exception... "'Permission denied to call method XMLDocument.getElementsByTagName' when calling method: [nsIOnReadyStateChangeHandler::handleEvent]" nsresult: "0x8057001e (NS_ERROR_XPC_JS_THREW_STRING)" location: "" data: no]

 • 0
 • 0
#5 Martin Kofoed

Her er et gratis forslag til DR:

1) Brug FLV til al den indlejrede video. Det er godt nok ikke åbent/frit, men det er en defacto-standard, som er repræsenteret på næsten alle maskiner. Ud fra en ordentlig kilde kan ffmpeg producere ganske pæne film.

2) Sæt en gigantisk BitTorrent-tracker op til alle DR's egenproduktioner i et frit format, som folk kan afspille (eksempelvis XViD). Kan med tiden også omfatte HDTV-ting.

Altså med andre ord: kopiér den succes, som YouTube og The Pirate Bay er i dag. Det skal I ikke føle jer for store til at gøre.

 • 0
 • 0
#6 Hasse Hagen Johansen

Hej

På min Ubuntu 7.04 virker det uden problemer med totem plugin'et til firefox(men har vist også en del grimme codecs installeret)

Det ville dog være rart at en public service kanal benyttede et åbent format.

Peter nævnte MediaPlayerConnectivity plugin'et. Jeg har prøvet det, og må sige jeg bedre kan lide at bruge totem's plugin..og når det ikke virke så bruge Unplug extensionen til firefox sammen med vlc

 • 0
 • 0
#7 Jørgen Henningsen

DR har jo valgt at satse på asf/wma af een eller anden grund. Det kunne jo være rart at vide om det er p.g.a. formatets ydeevene eller hvad?? Jeg har hørt at OGG Vorbis er væsentlig bedre en MP3 og at der findes noget OGG theora til video. Det er vist også baseret på et patent af en slags, men et som i praksis er givet væk til public domaine. Hvordan formatet yder har jeg dog ikke testet. Er der nogen som har erfaringer??

 • 0
 • 0
#8 Peter Juhl Christiansen

Jeg har forsøgt at brokke mig til DR og indirekte til Hardisken (da de har diskuteret emnet).

Men det er som om DR ikke vil fatte, at de som offentligt financeret medie bør formidle deres materiale via åbne formater og standarter.

I Hardisken havde de et interview med DRs it chef, som sagde de fleste bruger jo MS og Explorer, derfor er det OK at DR tv mm er lavet til denne teknologi. For mig ufatteligt og uaccetablet at DR forvalter licenc penge på den måde!!

For et par måneder siden sagde de så at de var bevidst om at der også var ikke MS brugere, og der ville komme en løsninger til dem, men det jeg har set af lappe løsninger er til pis!! Jeg er mac bruger og har prøvet dr nettv med fliptomac det virker sådan da, men langt fra som på en MS pc.

Jeg mener når youtupe og andre kan hvorfor fan.. kan DR så ikke det er ubegripeligt.

her sender de noget nyt i luften og havde den optimale mulighed for at lave noget der virker på alle platforme og browsere, så bruger de bare det samme som de heletiden har brugt, som ikke MS brugere har brokket sig over i evigheder det er sku bare for ringe!!!

Mener DR skal tvinges til at lave service til ALLE browsere !! er det ikke en kncikvens af den famøse B103 beslutning???

 • 0
 • 0
#10 Mads Vibe Rasmussen

Faldt lige over http://www.dr.dk/hjaelp/drdktv/linux_1.htm

Var der ikke igår, men den er der nu når man trykker "Om DR Update". Der er et link der hedder "Sådan kommer du til at se DR Update på din Linux". Og i det der beskriver de både en metode til at få MPlayer ind til Automatix (Så den er rimelig Ubuntu/Debian specifik). Men også links til VLC og MediaPlayerConnectivity

 • 0
 • 0
#11 Georg Sluyterman

Peter Juhl Christiansen skrev: "Jeg mener når youtupe og andre kan hvorfor fan.. kan DR så ikke det er ubegripeligt."

Jeg mener på ingen måde at Youtube kan... Youtube benytter flash-video. Det er proprietært! Den eneste grund til at jeg kan se det på GNU/Linux-platformen, er at jeg har installeret et stykke proprietært software fra Macromedia/Adobe.

blip.tv har for eksempel understøttelse for at man kan uploade Ogg Theora, og få det vist i Cortado java-afspiller (men de har lang vej igen, da de ikke konverterer eksisterende videoer).

Danmarks Radio er godt nok sløve i optrækket. Hvor bliver vores åbne og frie formater af?

 • 0
 • 0
#12 Peter Makholm Blogger

En stor tak til DR der laver en videoservice med forklaring der virker på min Linux/PPC. Efter at have installeret de nødvendige programmer kan jeg umidelbart se den seneste TV-avis og de andre ting i deres ODPplayer. dr.dk/update giver mig dog også herhjemme fejlen jeg referere ovenover og ingen DR Update.

Youtube og de andre flash-baserede video-steder har jeg ikke fået til at virke.

Det er helt fint for mig at jeg skal installere ekstraprogrammer. Det har jeg også gjort for at læse version2.dk.

 • 0
 • 0
#13 Peter Juhl Christiansen

OK måske virker Youtube ikke uden flash, men det er da også langt bedre end mediea player, da stortset alle kendte browsere har flash plugins, som ikke koster noget! (og virker lige dan).

Selvom SWF formatet ikke er åbent så er det trods alt ikke så lukket som fx asf, (det som DR bruger), altså et bedre kompromi, alias midlertidig løsning.

Mener dog også, at de burde gå hele vejen og finde et 100% åbent format.

Det handler om at være lidt visionærer, hvis fx en håndfuld europæiske institioner fx DR, Tv2, BBC, Svt, NRK, ZDF osv. slog sig sammen. Kunne de vel uden at det koster alverden til sammen udvilke og implimenterer et brugbart åbent format.

Kom igang DR vis I har "nosser"

 • 0
 • 0
#14 Peter Makholm Blogger

Reelt set findes der kun et brugbart flash-plugin og det er Adobes eget. Desvære er Adobe af den opfattelse at Linux kun kan køre på x86-hardware.

Der er en 2-3 frie flashimplementationener, men ingen af dem er færdige i et niveau der kan bruges på youtube.

Det findes et script (youtube-dl) der kan downloade selve videoklippet, der så kan afspilles med mplayer. Men reelt set virker youtube som websted ikke på Linux/PPC.

(Det er godt nok en halvanden måned siden jeg prøvede for alvor)

 • 0
 • 0
#16 Harald Kragh

Ved at følge ovenstående opskrift har jeg også fået mange af DR's programmer til at virke, MEN titler hvor der indgår "space" og danske tegn giver mig stadig problemer, ex "chris på chokoladefabrikken": mms://wms.dr.dk/nas01/auto/cms/Resources/dr.dk/NETTV/DR1/2007/07/7297e7c0-2627-406f-ad4a-c01659736b1d/Chris%20p%c3%a5%20chokoladefabrikken20070711.wmv

Er der nogen der har fundet en løsning på det?

cu Harald

 • 0
 • 0
#17 Peter Rude

De ved det godt hos DR, for jeg har skrevet til dem tidligere, og gjort opmærksom på at det ikke er god EDB skik at anvende specielkarakterer i filnavne. Jeg kan få Mplayer, men ikke VLC til at fungere med programmer med danske karakterer. Mplayer kræver dog først at danske karakterer uft8/iso8859-1 konverteres og mms rettes til http. Så jeg har skrevet et lille perlscript som tjekker url'en, konverterer og kalder det rette program. Hent http://rude.net/drplayer.pl , gem i /usr/bin og gør eksekverbar (chmod a+x /usr/bin/drplayer.pl). Konfigurer MeidaPlayerConnectivity plugin'et til at anvende /usr/bin/drplayer.pl som player for Windows Media og du kan se det hele. Scriptet kræver at du har både Mplayer og VLC installeret. Go'fornøjelse..

/Peter

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere