Discovery à la iTunes

Vi har flere løsninger, hvor vi har brug for at forskellige uafhængige softwaresystemer kan finde hinanden uden at have en central nameserver. Vi har eksperimenteret med flere forskellige løsninger, og for tiden er vi glade for at bruge Multicast DNS (mDNS, ZeroConf, Rendevous, Bonjour, kært barn har mange navne). Det bruger vi fx i vores Java profiler, når profiler viewer'en skal finde agenter installeret i lokalnettet.

mDNS er en standard der primært drives af Apple, og som de bruger til at en iTunes applikation kan publicere musik som andre på lokalnettet så kan få lov til at afspille. Men mDNS er meget mere end iTunes. Det er en generisk teknologi støttet af IETF (Internet Engineering Task Force), der fungerer som en server-less name server.

I Java applikationer bruger vi open-source komponenten JmDNS (LGPL|Apache), der giver adgang til at annoncere og eftersøge services på lokalnettet. JmDNS er ren java kode, så det kan bruges uafhængigt af om mDNS er installere på operativ systemet på anden måde (fx fordi iTunes er installeret).

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere