Dinosauerne lever :-)

Vel gennemført konference i ITB med innovation og hvilke udfordringer har vi i IT-branchen fremover, fik vi på dag to en dejlig rusken op i hvad foredragsholderne kaldte for "dinosauerne" (Thomas Madsen-Mygdal og Niels Hartvig). Her stod to ildsjæle og fremlagde deres syn på fremtiden og dinosauerne blev helt begejstret for vitamin-indsprøjtningen. Faktisk var det i iværksætterøjne ikke så skelsættene men mere normalt at sådan tænker iværksættere. Det er blevet hot at tænke på samfundets fordele mere end den gængse forretningsmodel. Selvfølgelig skal der stadig tjenes penge, men det er på en anden måde. IT ydelser skal være så godt som gratis og let tilgængelige og allerhelst i et nørdet miljø hvor begejstring driver værket. Marketing gør man bare. De sociale medier er en gave og næsten omkostningsfrit og det går iøvrigt meget stærkere.
Og ja det er en ny forretningsmodel der virker lige nu, og måske er det en overset mulighed hos "dinosauerne".
Men jeg tror ikke det kan erstatte traditionelle forretningsmodeller men snarere kombineres, der hvor det giver mening. Det bringer mig dog til at denne nye trend af virksomheder der starter op og de mere traditionelle virksomheder skal bruge hinanden meget mere - både i samarbejdsøjemed og direkte hos kunderne. Det kan kun blive en WWW (Win, Win, Win).

Retfærdighedsvis skal siges at indlægget på ITB var en fremstrakt hånd til samarbejde. Inddrag iværksættere og ildsjæle i arbejdet omkring hvor IT branchen skal sætte ind for at bevare og opnå større konkurrence dygtighed i fremtiden. Dinosauer er en uddød race og lad det blive ved det.

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Andersen

Jeg var en dem, der også blev forfrisket af Thomas og Niels - og var da vist en af de få, der twittede om seancen.

Med fare for at blive opfattet som dinosaur synes jeg, man skal huske, at deres forretningsmodeller alle hviler på en forudsætning om en global infrastruktur som internettet og dermed at der har været dinosauere der har bygget dette. Der er en fysisk verden som forudsætning i form af servere, routere, kabler i jorden osv. osv. - og jeg har altså ikke set ret mange iværksættere med en skovl i hånden.

  • 0
  • 0
Niels Hartvig

Det var vist Christian Lang som fortjener credit for at have en slide med en dinosaur.

Jeg glæder mig til at Thomas og jeg får færdiggjort manifestet (ideen og dermed arbejdet blev jo faktisk først påbegyndt aftenen inden, inspireret af selve eventen!).

Vores pointe er jo netop at vi står ved en skillevej hvor vi kan acceptere at stat og store virksomheder protektionistisk forsøger at bevare tingene som de er eller at vi som samfund tager affære. Det er komplekst for alle skal sluge kameler. Men inderst inde ved vi også alle at det ikke fungerer pt.

Vi ønsker så at alle tager et ansvar og kigger lidt længere end næste regnskab, valgperiode eller MUS. At genopdage det at skabe VÆRDI fremfor det at skabe arbejdspladser. At dyrke nysgerrigheden, kreativiteten og skaberkraften fremfor udelukkende - blindt - at fokusere på INDlæring. At rette ryggen i mindre men ledende små virksomheder i stedet for at bukke og neje når en udenlandsk koncern vil bygge en fabrik.

Vi har råvarene til atter at blive en producerende IT nation fremfor en servicerende IT nation. Det mener vi alt andet lige er mere attraktivt end det nye Kina vi er på vej til - forstået som en nation af IT arbejdere der kan stemple ind på en IT Fabrik og løse opgaver for udenlandske virksomheder.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere