Torben Mogensen header

DIKU-revy 2012

Jeg var i fredags til generalprøven på årets DIKU-revy, som er lavet af studerende på datalogi og naturvidenskab & IT på KU. Jeg plejer at komme til hovedforestillingen om lørdagen, men var i år forhindret. Det forhindrede mig dog ikke i at være godt underholdt.

DIKU-revyen er en stor produktion med både sang, sketches og filmindslag. De sidstnævnte var dog ikke allesammen klar til generalprøven (fordi Phillip er en slacker), så der blev vist nogle gamle film -- blandt andet "Luke Skyklapper", en stort opsat Star Wars parodi fra 2000. Jeg kan derfor ikke kommentere på kvaliteten af årets filmindslag.

Der var i alt 30 numre, så jeg kan slet ikke nå at sige noget om dem allesammen. Emnerne var den sædvanlige blanding af nørdede programmeringssprogreferencer og stik til ACTA, KU's IT-systemer, fakultetsledelsen, fysikerne (ærkefjenden!) og manglen på piger på datalogistudiet. Det sidste var dog svært at se, når man så på scenen: Der var (mindst) lige så mange piger som fyre blandt de optrædende.

Der er mange indforståede referencer i revyen, så udenforstående kan have svært ved at følge med, hvilket blandt andet Universitetsavisens anmeldelse fokuserer på. Men for nørder som os, er det kun sjovt, at der slynges rundt med fagudtryk som malloc(), fseek(), *void(), DFA, carry-bit osv. og at en sang viste fakultetsfunktionen i 200 forskellige programmeringssprog inklusive Malbolge, Troll, Janus, Shakespeare og Whitespace!

Marginalt mere forståeligt for udefrakommende var sketchen, hvor Islands barder anklagede Snorri Sturluson for at ødelægge deres forretning ved at nedskrive sagaerne, så enhver kunne oplæse dem uden at bruge årevis på at lære dem udenad! Og det blev ikke bedre af, at han gjorde det på papir, og dermed gjorde runestenshuggerne arbejdsløse!

Musikalt spændte revyen meget vidt, fra en sang baseret på børnesangen "Tu-tu-tusindben", over Marilyn Mansons "Tainted Love" og Mozarts 21. Pianokoncert. Min favorit var dog nok sangen "Kod i C", som var baseret på "What Child is This?" med Trans-Siberian Orchestra, som gav anledning til en god blanding af klassisk skønsang og hård rock. Lyden var af og til lidt dårlig, men det blev forhåbentligt bedre til lørdagsforestillingen.

Der er nogle billeder fra revyen i Universitetsavisens anmeldelse, som kan give lidt indtryk af sceneshowet.

Kort sagt var det en indforstået, til sider sort og meget underholdende revy -- hvis man er datalog.

Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Torben Mogensen Blogger

Ja, men da de fleste sange er copyrightbeskyttede, bliver kun enkelte dele offentligt tilgængelige via DIKU-revyens youtube-side.

Der vil formentlig være fremvisning af optagelser af hele revyen på DIKU, men det annonceres kun lokalt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere