DIKU: Greatest Hits 0x28

OK, som ethvert rockband der er ved at indse at tiden er omme er det på tide at indlede den
en endeløs række af afskedskoncerter.

Men først, den uundgåelige udgivelse af opsamlingspladen, der nødvendigvis må komme til at hedde "DIKU: Greatest Hits 0x28" eller evt. 0x29 hvis dekanerne kan vente så længe på at høste deres bonus.

Men hvilke hits er det lige der skal være på DIKU's opsamlingsplade ?

Vi skal have samlet listen med de bedste phd afhandlinger og artikler fra DIKU der gav international genlyd.

Kriteriet er at mindst en af hovedforfatterne skal have lavet arbejdet på DIKU, det er ikke nok at bruge DIKU som email eller korrespondance addresse.

Kom med jeres begrundede forslag...

phk

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Rene Nejsum

Bodil Schrøder. Mik --- et korutineorienteret styresystem til en mikrodatamat. 1976. Har dannet grundlag for mange proceskontrol systemer ude i verden. Og havde flere læst og forstået den, havde vi haft langt færre problemer med concurrency i kode i dag :-)

 • 6
 • 0
Jesper Louis Andersen

Pisingers arbejde med at løse knapsackproblemer er helt klart en værdig ting at have med. Godt står knapsack til at være i NP-klassen, men man kan have sine tvivl... Pisinger løser stort set alle praktisk forekommende knapsackproblemer så hurtigt at det virker som et problem i P. I mange tilfælde finder han den optimale løsning på under et sekund for 0-1 knapsackproblemer der har 10000 elementer at vælge iblandt.

Denne indsigt blev anvendt til at pakke containere mere effektivt end det tidligere havde været gjort. Hovedideen er at bygge en række 2dplaner af rektangulære kasser og så bruge hans knapsackalgoritme til at pakke den sidste dimension.

David sidder nu på DTU i den OR-gruppe der er lavet derude, sammen med en god del andre tidligere DIKU-knægte.

 • 2
 • 0
Jesper Louis Andersen

Den her kunne jeg finde,

http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/summary?doi=10.1.1.154.2018

Som enhver? datalog ved, så kan heltal sorteres i lineær tid hvis du har et bound på størrelsen. Ideen er at sortere cifferorienteret, f.eks. via radix-sort (digital sorting). Nuvel, det kan virke som en kuriositet fordi du kun kan sortere heltal.

Henglein viser, at du kan løfte lister, træer og anden strukturel data således at det kan sorteres i lineær tid også. Det har nogen anvendelser i databasesystemer.

 • 2
 • 0
Theodor Norup

Min 50-øre går til Peter Naurs "Programming as Theory Building" publiceret i Euromicro, 1985. Se fx. (http://www.google.dk/search?q=naur+programming+as+theory+building) - Alistair Cockburn citerer artiklen i sin helhed. Søgningen giver også flere udmærkede omtaler af og reflektioner over artiklen.

I artiklen argumenteres for at folk, der laver et stort programsystem opnår en ikke-kommunikerbar forståelse af programmets design og dets rolle i forhold til omgivelserne - en teori. Dermed går Naur dels i rette med de, der hævder, at der findes Metoder (med stort M!), hvormed man systematisk kan fremstille og vedligeholde programmer og konkluderer desuden indirekte at hvis man skal vedligeholde et stort program over lang tid er det afgørende at fastholde programmets oprindelige konstruktører og at selv nok så megen dokumentation ikke hjælper en pind da den ikke bliver læst og endnu mindre forstået.

Man må desværre vist sige at Naurs konklusioner ofte ignoreres - med megen frustration som resultat.

 • 5
 • 0
Poul-Henning Kamp Blogger

konkluderer desuden indirekte at hvis man skal vedligeholde et stort program over lang tid er det afgørende at fastholde programmets oprindelige konstruktører

... Vel at mærke kun hvis programet stadig skal blive ved med at gøre det samme.

Ofte er de originale konstruktører rigtig meget i vejen for vidreudvikling.

Man må desværre vist sige at Naurs konklusioner ofte ignoreres - med megen frustration som resultat.

Jep, men det må han bare lære at leve med.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere