Torben Mogensen header

DIKU flytter -- igen

De, som har fulgt den fortsatte saga om DIKUs placering i diverse bygninger vil vide, at situationen p.t. er, at vi er fordelt på mange lokationer:

 1. De studerende opholder sig mest i DIKU-kantinen på anden sal i bygningen på Universitetsparken 1, den som de fleste kender som DIKU-bygningen.

 2. Forskergruppen APL (algoritmer og programmeringssprog) og institutledelse/administration har stueetagen i B-bygningen på HCØ (H.C. Ørsteds Institut), undtaget dog et antal PhD-studerende, der har fået et lokale ved siden af HCØs kantine.

 3. Forskergruppen Image (billedbehandling og machine learning) har kælderetagen i E-bygningen på HCØ.

 4. Forskergruppen HCC (human-centered computing) har lokaler på KUA (KU Amager), tæt på IT Universitetet.

De ansatte på HCØ har dog døjet med pladsmangel, så her over sommeren sker der endnu en rokering:

 1. En del af institutledelse/administration flytter tilbage til DIKU-bygningen i lokaler, der engang rummede DIKUs studieadministration og senere blev mødelokaler.

 2. Image-gruppen flytter til lokaler i Sigurdsgade 41, på den anden side af Jagtvej i forhold til Universitetsparken.

De gamle i gårde vil måske kunne huske, at Sigurdsgade 41fra midten af 1970'erne indtil 1983 var DIKUs adresse. Vi boede der, indtil Medicinsk Anatomisk Institut flyttede til det dengang nybyggede Panum Institut, og DIKU (som altid har arvet storebrors aflagte tøj) fik lov til at flytte ind, da lokalerne på Sigurdsgade var blevet alt for små, og DIKU stod overfor en ekspansion -- bland andet blev optaget øget fra ca. 100 til ca. 200, hvorved adgangskvotienten faldt fra over 9 (på 13-skalaen) til fuldt optag.

Men Sigurdsgade var der, jeg trådte mine barnesko som studerende på DIKU i 1979, så jeg glæder mig til at se, hvordan der ser ud nu. Jeg har ladet mig fortælle, at kantinen på anden sal, som var forgænger for den nuværende studenterdrevne DIKU-kantine, nu er nedlagt og lavet om til arbejdspladser. Det er lidt synd, men, sålænge de studerende kan beholde kantinen i DIKU-bygningen, er det ikke en katastrofe.

Planen er, at når Niels Bohr Bygningen (NBB) er færdig i 2017, så skal APL-gruppen, Image-gruppen og institutledelsen flytte til vest-fløjen af denne bygning. Men et hurtigt blik på lokalefordelingen på byggetegningerne, afslører, at der langt fra er plads. Det skyldes, at pladsen til DIKU i NBB er beregnet ud fra DIKUs størrelse omkring 2008, hvor der lige havde været en nedskæringsrunde. Da der er ansat mange siden da, og da antallet af studerende er steget kraftigt, er dette beregningsgrundlag forældet og utilstrækkeligt. Det samme gælder flere af de andre institutter, der efter planen skal flytte til NBB, så det bliver spændende at se, hvordan (og om) kabalen kommer til at gå op. Men uanset hvad, så ser det ikke ud til, at DIKUs ønske om at samle hele DIKU (inklusive HCC-gruppen) under et tag igen bliver til noget i overskuelig fremtid.

Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jørgen Elgaard Larsen

Hvem holder ellers til i bygningen Universitetsparken 1?

Jeg ved godt, at diverse mærkelige afregningsmodeller gør det til en kætterisk tanke at flytte hele DIKU tilbage til DIKU, men det ville da være en forbedring.

 • 1
 • 0
#4 Per Erik Rønne

Klasselokalerne i nordfløjens stueetage er bevaret.

Ditto med Store Auditorium - og mon ikke det også gælder for Lille Auditorium?

Kantinen er som nævnt også bevaret.

Resten er mig bekendt udlejet til forskellige private firmaer. Men måske ville løsningen være at opsige disse lejemål, flytte hele DIKU tilbage til Universitetsparken 1 - så bliver der også plads til alle de andre i den nye NBB-bygning, som allerede inden den er opført synes at blive for lille.

 • 2
 • 0
#5 Torben Mogensen Blogger

Undervisningslokalerne er (som Per siger) bevaret som undervisningslokaler, men er ikke DIKUs "egne": De bruges af hele fakultetet.

De øvrige dele af DIKU bruges af SCIENCE-IT (fakultetets IT-afdeling), EU-kontoret, Tech-transfer unit, European Spallation Source Data Center samt et metabolismecenter under Novo Nordisk. Udover det sidstnævnte hører de under KU.

Jeg er enig i, at en mulig løsning ville være at flytte hele DIKU tilbage til DIKU-bygningen (efter istandsættelse), og det vil jeg ikke have noget imod. Men det vil jo være en de-facto indrømmelse af, at det var en fejl fra fakultetets side at flytte os ud i første omgang, og den slags indrømmelser får man sjældent.

 • 1
 • 0
#6 Torben Mogensen Blogger

Der var ganske rigtigt kemilaboratorier på nordsiden af gangen (og kontorer på sydsiden). Man fandt ud af, at det ville koste for meget at bringe laboratorierne op til standard, og Kemi kunne ikke undvære laboratorierne imens. Så man byggede i stedet nye laboratorier andetsteds på HCØ (såvidt jeg ved i D-bygningen) og nedlagde først laboratorierne i B-bygningen, da de nye var færdige. De gamle laboratorierum er nu opdelt i kontorer, og kontorerne på sydsiden er bevaret.

 • 0
 • 1
#7 Simon Shine

Mit bud på hvilken algoritme som DIKU bruger til at planlægge efter er en tilfældig proces: Med jævne mellemrum spørges hver eneste geografiske afdeling med en vægtet sandsynlighed om de skal deles op eller forenes med en anden afdeling. Dog kun hvis to afdelinger siger at de skal forenes med hinanden sker det, ellers sker intet. Vægten for sandsynligheden er delvist afgjort af hvor stor afdelingen er - små afdelinger deler sig sjældnere.

Baseret på historisk data og ansættelsesprognoser, kunne man bygge en DIKU-rundflytningssimulator...

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere