per andersen bloghoved

Digital transformation den vigtigste tendens, siger IDC

På tirsdagens årlige IDC Directions konference kom analysehuset med sit årlige overblik over de vigtigste it-tendenser. Blandt andet IDC’s globale chefanalytiker, Frank Gens, satte scenen fra starten, og det var tydeligt, at virksomhedernes ”Digitale Transformation” var det helt store emne i år.

Frank Gens kommenterede tendensen ved at placere Digital Transformation som emne nummer 1 på tidens vigtigste tendenser. Den digitale transformation, der drives af it-chefen, er centralt for alt, hvad der er vigtigt over de kommende 2-3 år, forklarede han.

Den digitale transformation betyder, at organisationer grundlæggende baserer deres forretningsmodeller på en digital verden og de teknologiske acceleratorer der findes og kommer fremover – såsom 3D print, robotics, kognitive systemer, mobilitet, big data, sociale løsninger m.v.

Illustration: Privatfoto

Virksomhederne på vej

IDC’s analyser viser, at i 2017 vil 2/3 af it-cheferne i verdens 2000 største virksomheder have den digitale transformation som deres centrale strategi.

Samme udvikling ses ved danske virksomheder, om end den stadig ikke er så markant. 40% af virksomhederne beskæftiger sig med den digitale transformation mens 27% har det som en klar forretningsprioritet i organisationens ledelse. Interessant nok siger 45% af virksomhederne, at de har fundet det nødvendigt at reorganisere deres it-afdeling, 43% har oprettet en innnovationsenhed og 37% har ansat en digitaliseringsansvarlig.

Der er efter min opfattelse en stor rolle for it-afdelingen og specielt it-chefen at spille, når den digitale transformation skal startes eller gennemføres. Men det kræver kompetencer og modenhed. IDC siger, at kun 22% af organisationerne er modne omkring gennemførelse af digital transformation. Så ambitionerne kan meget vel være større end evnerne!

I denne situation skal it tage ansvar og være med til at bringe modenhed ind virksomheden. IDC’s analyser viser, at der i omkring 40% af virksomhederne er usikkerhed om, hvorvidt det nu er forretningen eller it, der skal tage lead på den digitale transformation – mens der i kun omkring 10% af virksomhederne er klart, at det er it-funktionen, der har bolden. En oplagt mulighed for langt flere it-afdelinger og –chefter til at tage initiativer på området.

Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere