yoel caspersen blog bloghoved

Det startede med et brag

Kviknet gik i luften den 1. januar 2014 kl. 00:01. Min makker gennem mange år, Jonas, og jeg selv sad asocialt klistret til laptoppen og kiggede på tælleren, der talte op fra 0, mens resten af selskabet skrålede med på Statsradiofoniens obligatoriske udgave af "Vær Velkommen, Herrens År".

Det var kulminationen på adskillige måneders planlægning, og da tælleren endelig stod stille, var vores første 170 kunder kommet online i et hug.

Illustration: Privatfoto

Lige så stor, glæden var, lige så stor var panikken om morgenen, da de frustrerede kunder begyndte at ringe - vi syntes, vi havde testet alt, men alligevel var der nogle fejl i systemet, som vi ikke havde fanget på forhånd, og vi måtte bruge årets første lyse timer på at spæne rundt mellem krydsfelterne med en laptop i den ene hånd og en telefon i den anden.

Klokken ti om morgenen virkede alt som det skulle, og vores udmattede telefonsupporter kunne omsider få fred til at se skihop, mens jeg selv tog hjem og fik mig en morfar.

Det handler om netværk

Vi havde længe gået med en drøm om at starte en ISP-virksomhed, og da en fynsk boligforening besluttede sig for at afhænde driften af sit bolignet, slog vi til.

Bolignettet var etableret i midten af de glade 0'ere, hvor alle boligforeninger skulle have sådan en ting, men den nye ledelse i boligforeningen ønskede ikke at lege ISP og ville hellere bruge krudtet på at få sat boligerne i stand. Det var det helt rigtige valg, for i dag har vi fået fordoblet tilslutningen til bolignettet, og boligforeningen har fået en masse flotte lejligheder. Og Danmark har fået en ny internetudbyder.

Når man skal starte en ny ISP-virksomhed, er der en masse ting, man skal sætte sig ind i. Det vidste vi heldigvis ikke, så vi kastede os gladeligt ud i opgaven, og her, næsten 2 år senere, har vi en virksomhed, der vokser støt, samt en masse spændende udfordringer, der skal løses.

I denne blog kommer jeg til at fortælle, hvordan vi startede Kviknet, og hvad vi har lært undervejs - forhåbentlig vil det inspirere andre til at gøre det samme, for Danmark har brug for mere konkurrence på bredbåndsmarkedet, end der er nu.

De første kapitler i vores historie er allerede skrevet, mens resten venter forude - og vi håber, læserne vil være med til at skrive dem!

Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Yoel Caspersen Blogger

Jeg er helt enig i, at der skal ruskes op i branchen, og der er masser af emner at tage fat på. Vi kommer rundt om mange emner, lige fra jura, markedsføring og politik til økonomi.

Men vigtigst af alt skal vi kigge på en masse tekniske udfordringer undervejs, samt løsninger til disse. Og jeg ved, at version2.dk har nogle meget skarpe og dygtige læsere - jeg håber, I vil byde ind i debatten og gøre os alle sammen klogere, når vi når så langt!

Næste indlæg kommer til at handle om, hvordan man genopliver et døende netværk. Stay tuned ;-)

  • 2
  • 0
#6 Jens Jönsson

Kan du henvise til en god howto om hvordan man starter en ISP, eller er det virkelig bøvlet? Jeg overvejer sådan noget lignende i egen boligforening... :-)

Det er jo generelt et langt sejt træk at starte virksomhed og få det op at køre. Du skal mestre salg, service, administration og ved en ISP også teknikken, som hurtigt kan blive bøvlet og besværligt.

Noget andet er at lave net i boligforeningen. Man kan jo selv trække kabler og så lave aftale med nogen om levering af Internet. Det er da en overkommelig opgave...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere