Der kan spares milliarder

Jeg kunne ikke lade være med at blive lidt irriteret over en af dagens artikler her på Version2: Tønder vælger OpenOffice til 1.500 pc?er. Og lad mig med det samme sige, at jeg i dette indlæg IKKE fokuserer på om det er fornuftigt det Tønder har gjort.

Så hvad er det der irritere mig' Det er, at jeg fra et økonomisk synspunkt ud af artiklen ikke kan se der er fornuft i beslutningen. Okay der står at de spare en masse i licensomkostninger, men der er jo kun ét aspekt af udgifterne i forbindelse med software. Så reelt kan jeg ikke se om det bliver billigere eller dyrere. At man så yderligere drager konklusionen: 'Ganger man besparelsen fra Tønder Kommune ud på alle landets kommuner, vil den årlige besparelse kunne blive 55 millioner kroner? er efter min mening noget unuanceret (hvem det så end er der har regnet det ud).

Statistics can be made to prove anything - even the truth.

Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Leif Lodahl

at der på skoleområdet ikke forventes at blive øgede omkostninger til support o.s.v. Skoleområdet er netop valgt fordi der på det område ikke er de store risici og omkostninger. Modsat f.eks. kommunens forvaltning, hvor scenariet naturligvis ville være et andet.

Det ærgrer mig at gode nyheder bliver vendt på hovedet !

Det er korrekt at jeg i artiklen projicerer op til nationalt niveau på baggrund af befolkningstallet men jeg påstår ikke at tallene er retvisende for en business case. Det er blot for at sætte perspektiv på, og det gør jeg også tydeligt opmærksom på i artiklen.

 • 0
 • 0
#5 Mads Tandrup

Leif, du har ret i at det af synd at den gamle smørre om øget support omkosninger altid bliver trukket op af kassen når den slags nyheder kommer frem.

Når det er sagt, så er jeg dog enig i at projektionen op på national plan kunne godt have været udeladt. En mere interessant perspektivering ville have været at sammenligne med f.eks. budget'et til indkøb af undervisningsmateriale eller lignende.

 • 0
 • 0
#7 Søren Hilmer

Det kan jo kun være, hvis man køber support!!

Microsoft giver jo ikke support, fordi man har en licens.

Jeg kan ikke forestille mig at support aftaler til OpenOffice er specielt dyre i forhold til samme for MS-office

De sparede licens kroner er altså ren fortjeneste!

 • 0
 • 0
#8 Rasmus Knippel

Leif, først skal jeg lige igen pointere at jeg ikke tager stilling til om I truffet et godt valg! Det håber jeg I har, og at det er en god historie ;-)

Det der irriterede mig var blot "omgangen" med tal, hvor man kun ser på licensudgifter.

Med hensyn til at dette tal projekteret op på nationalt niveau; jeg var ikke klar over at det var noget du havde sagt, men troede at dette var Mads Tandrups egen beregning...

 • 0
 • 0
#10 Leif Lodahl

"Med hensyn til at dette tal projekteret op på nationalt niveau; jeg var ikke klar over at det var noget du havde sagt, men troede at dette var Mads Tandrups egen beregning..."

Tønder Kommune har oplyst mig hvormeget de regner med at spare. De noterer i øvrigt at pengene vil blive brugt på andre IT-tiltag på skoleområdet. Så det er altså ikke noget med at kommunen sparer noget som helst. De bruger bare pengene på noget mere fornuftigt ;-)

Det er mig der har projijeret tallet op til nationalt niveau vha. indbyggertal. Jeg er udemærket klar over at det ikke viser hvor meget kommunerne kan spare, og jeg skrev faktisk også at Jeg er klar over at man ikke umiddelbart kan regne med at samtlige kommuner i Danmark kan opnå samme økonomiske resultat, men perspektivet må da være en overvejelse værd. I øvrigt er det helt bevidst at jeg brugte ordet "projicere" i stedet for "gange op" eller "beregne".

PS: Jeg synes fortsat at forslaget er en overvejelse værd. Og vi fik da i det mindste en lille debat ud af det ;-)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere