benjamin christensen bloghoved

Den uforudsigelige fremtid

I it-branchen er det ganske enkelt ikke til at spå om fremtiden. Mange prøver alligevel, og vi læner os da ofte også op af de tendenser, som eksempelvis Gartner spår om. Moores lov galoperer dog som bekendt derudaf, og vi stilles konstant overfor ny brugeradfærd og generel disruption. Det gør det notorisk vanskeligt for it-ansvarlige og CIOer at sammensætte et it-setup i datacentret, der står mål med fremtidens krav og udfordringer.

Med alle de ændringer in mente er det vigtigt at have to simple greb for øje: åbne standarder og en modulær tilgang til datacentret.

Det kan virke basalt – og det er på sin vis også – men det bunder i en forståelse for de behov, vi ser i markedet, og de konstante teknologiske fremskridt, der hele tiden forbedrer enkelte dele af datacentret. Eksempelvis har SSD-diskens indtog ikke blot for hurtigere svartider for applikationer, men også høj storage-kapacitet i de nyeste triple layer SSD-versioner.

Jeg havde tidligere på året fornøjelsen af at deltage i et ”how to”-arrangement hos Computerworld om storage-løsninger – nu og i fremtiden. I løbet af seancen fortalte Søren Stjernholm, Director Group IS hos Grundfos, om hvordan Grundfos ser datacentret som en samlet enhed og fokuserer på helheden. Hans pointe var, at teknisk imponerede point solutions kan være nok så gode, men hvis de ikke arbejder sammen med resten af datacentret, kan de komme til at stå vi vejen for den retning virksomheden ønsker at tage i fremtiden.

Illustration: Privatfoto

Ved at bruge åbne standarder og en modulær tilgang til datacentret kan du i høj grad imødekomme fremtidens udfordringer og krav til datacentret.

Vores forventninger til fremtiden bliver oftest overgået af vores forestillingsevne, men det er muligt at forberede sig på de krav og udfordringer, der unægtelig følges ad med en galoperende teknisk udvikling. Åbne standarder og modulære løsninger kan nemlig omformes og udskiftes løbende, og de er ikke afhængige af specifikke teknologier.

Så selv om det ikke er muligt at forudsige fremtiden kan du imidlertid imødekomme den ved at fokusere på intelligente helhedsløsninger. På papiret bliver dit datacenter muligvis ikke den hurtigste, men fordi alle dele spiller sammen, og du undgår flaskehalsproblemer, får du faktisk et hurtigere setup, der tilmed er klar til gå fremtiden i møde.

Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere