Den onde gavekortkarrusel

Jeg var for nylig så heldig at modtage et gavekort på kr. 400,- til gavekortet.dk, et website der udsteder meta-gavekort, som så igen kan veksles til konkrete gavekort i en række butikker.

Trofaste læsere af denne blog vil vide, at jeg til tider investerer i computerspil og jeg tænkte derfor at dette var en unik mulighed for samtidig at undersøge om det ikke var tid til en lille opgradering af min hjemme-pc ved at indkøbe Far Cry 2, der om noget trækker tænder ud på et grafikkort.

Gavekortet.dk listede CD WOW som en mulig udbyder, og efter at have checket at spillet fandtes i butikkens sortiment, samt at det var et europæisk (engelsk) foretagende, så der ikke ville komme ekstra told og moms på varerne, vekslede jeg mit metagavekort og købte ind.

Så ventede jeg.

Der gik de på sitet lovede maksimale 6-8 dage og jeg ventede stadig.

Efter 3 uger dumpede der et brev fra postvæsenet ind ad brevsprækken: der lå et en pakke fra Hong Kong, som kunne blive min for kun kr. 194,-. Det var en travl uge og jeg fik ikke umiddelbart gjort noget ved sagen, så stor var min forbløffelse da der 2 dage senere dukkede endnu et brev op med samme opskrift, men et andet trackingnummer.

Jeg mailede prompte CD WOW om situationen og her indrømmede man at have skippet pakkerne af fra fjernøsten, men også at jeg nok skulle få mine penge hvis bare de fik kvitteringerne.

Jeg betalte, scannede kvitteringerne og fik dagen efter to emails fra CD WOW. I den første beklagede man den uheldige situation og den anden indeholdt tragisk nok et nyt gavekort på kr. 388,-.

Der blev jeg så lige slået tilbage til start.

Ifølge den flinke mand nede på posthuset, er det ikke primært Post Danmark der tjener på dette her, men nogen der kalder sig SKAT. Man kunne måske forestille sig at dette foretagende har fundet en snedig fidus til at holde e-handel med ikke-eu-lande kørende uendeligt og derved lette forbrugeren for surt tjente skattekroner, en gavekortkarrusel ...

Jeg står nu i et trilemma:

1) Skal jeg vælge at tro på CD WOWs løfter om, at de har iværksat tiltag, der skal sikre at dette ikke gentager sig (hvad det så må være) og bruge gavekortet. Dermed sidder jeg garanteret stadig i gavekortkarrusellen?
2) Skal jeg bare lade være med at indløse gavekortet og lade det udløbe, noget der vil være til CD WOWs fordel, da de så slipper for at betale mig kr. 388,- og derved får lukket gavekortkarrusellen? 
3) Eller skal jeg give gavekortet væk som hadegave til en anden stakkel, der så kan holde karrusellen kørende?

Pokker til situation.

Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Hans Schou

For det første, syntes jeg vi skal have frihandel med Gabon, Niger, Liberia og Burkina Faso. Ikke nødvendigvis bilaterale aftaler.

Dernæst burde vi have frihandel med alle andre i Afrika.

Og i Asien.

Og resten af verden nu vi er igang.

Og drop så u-landsbistand. Køb i stedet deres varer.

Det gavner ikke fattige lande at der bliver lagt kr. 194,- oven i prisen.

Hvis EU er i vejen, så lad os melde os ind i ASEAN (eller USA) i stedet.

 • 0
 • 0
#2 Thomas Kjeldsen

Det kan godt være det er en dårlig forretning for PostDK, men for en cd eller lignende er det alligevel en betragtelig del af udgiften der går til PostDK.

Se fx illustrationen på http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/01/07/060258.htm

Her lyder importmomsen på 33 kr, mens PostDKs fortoldningsgebyr er på 120 (eks moms). I alt, alt betale: 63kr til skattefar og 120 kr til PostDK.

 • 0
 • 0
#3 Thomas Jensen

Har faktisk siddet og overvejet at købe et spil fra cdwow, men kunne se at forsendelsen ville ske fra Hong Kong, så var meget i tvivl om der ikke ville komme told + moms på, selvom de på siden skriver at de betaler alle ekstra omkostninger. Jeg tror jeg holder mig til en dansk forhandler, besparelsen er vist ikke besværet værd :o)

 • 0
 • 0
#8 Kim Schulz

jeg har ofte købt cd'er og dvd'er fra CD-WOW (ja fik en ind af døren så sent som igår) men har endnu aldrig været ude for at der var told på tingene. De bliver normalt sendt som brev, så de ryger ikke igennem pakke-racet. Kan det mon være fordi dit spil er så stort at det er sendt som pakke og derfor kan blive fortoldet?

 • 0
 • 0
#10 Kåre Kjelstrøm

Lige præcis.

Pointen er netop at jeg faktisk købte varen i et EU land, men alligevel måtte betale gebyrer fordi den endte med at blive shippet fra et land udenfor EU.

Desuden var midlerne leveret via et gavekort til et dansk firma (gavekortet.dk), der jo har CD WOW som underleverandør og derfor (troede jeg) ville sikre sig at det helt fundamentale i handelssituationen var i orden. Det gør de så åbenbart ikke.

Det er en dum situation, der gør det stærkt uigennemskueligt hvad den reelle pris for en vare er og dermed en sten i skoen på e-handel mellem lande.

 • 0
 • 0
#11 Deleted User

CD WOW jo været på marked i efterhånden en del år og da også været i pressen et par gange. Troede det var offentligt kendt at for at de holde de priser de gør, får de varen sendt fra Hong Kong som brev (der oftes smutter igennem toldkontrollen), er der en enkelt der engang imellem ryger i toldfælden så får du et gavekort retur. Det seneste jeg har hørt er dog at EU er ved at kigge på reglerne, så det altid er forretningen der skal stå for moms og fortoldning.

Gavekort. Synes efterhånden at der er flere og flere europæiske internet forretninger der hopper på den der med at refunderer en ved at give et gavekort og det er så lige meget hvad årsagen så end er til at man skal have penge retur.

Post DK. Det er fuldstændigt forrygt de gebyrer de har for at fortolde en pakke, specielt når man ikke kan slippe for det, selvom man reelt selv kunne stå for fortoldningen

 • 0
 • 0
#14 Tore Green

med mindre CD WOW er modtagelige overfor Peters argument om at det er penge de skylder dig og ikke et gavekort. (De er jo tydeligvis tilhængere af princippet "går den, så går den", så måske skal man bare brokke sig lidt for at få sine penge?)

Hvis der er told på den næste pakke kan du jo nægte at modtage den, så sender PostDK den tilbage til Hong Kong uden omkostninger for dig. Og så tage en tur mere med deres kundeservice.

Ingeniøren har for nylig haft en lille serie om toldgebyrerne som endte med et ret bitter indlæg fra PostDK som ikke brød sig om satiren.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere